بسیاری از افراد دست های خود را درست نمی شویند

Washing Hands
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

شاید شستشوی دست‌ها مسئله‌ی ساده و پیش پا افتاده‌ای به نظر برسد اما براساس یافته‌های پژوهش جدیدی، نزدیک به 97 درصد مواقع دست‌ها به درستی شسته نمی‌شوند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان (CNN) در گزارشی به پژوهش دولتی تازه‌ای اشاره کرد که دریافته 97 درصد مواقع افراد شستشوی دست‌ها را نادرست و اشتباه انجام می‌دهند و این مشکلی است که باعث ایجاد و شیوع انواع مختلف بیماری‌ها‌ می‌شود. وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا اعلام کرده است که افراد، استانداردهای قابل قبول مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در شستشوی دست‌ها را رعایت نمی‌کنند. از نظر آن‌ها، مدت زمان کافی برای اینکه دست‌ها به طور کامل تمیز شوند حداقل 20 ثانیه شستشو با صابون است.

این پژوهش، 363 نفر در شش آشپزخانه آزمایشی واقع در منطقه رالی-دورهام (Raleigh-Durham) کارولینای شمالی و در شهر اسمیت فیلد (Smithfield) کارولینای شمالی را مورد بررسی قرار داد. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهند که تقریبا تمام کسانی که در این آشپزخانه‌ها کار می‌کردند، استانداردهای شستشوی دست کمیته کنترل و پیشگیری بیماری را رعایت نکردند. این امر موضوعی تقریبا ترسناک و ناراحت کننده برای آن‌هایی است که رستوران‌های ایالت تارهیل (Tar Heel) را برای غذا خوردن انتخاب می‌کنند.

hand germs

براساس گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده، علاوه بر عدم شستشوی صحیح دست‌ها، شمار زیادی از شرکت‌کنندگان در این آزمایش حتی زحمت خشک کردن دست‌ها پس از شستشو را نیز به خود نمی‌دادند! یعنی بگذارید دست‌ها خود بخود حین غذا خوردن خشک شوند؟ لطفا این کار را نکنید.

گرچه چند ثانیه این ور و آن ور شدن در زمان توصیه شده برای شستشوی دست‌ها آن‌قدرها هم بد به نظر نمی‌رسد، اما داستان چیز دیگری است. این پژوهش نشان می‌دهد که چطور مایع دستشویی نامناسب به راحتی مشکلات بیشتری به بار خواهد آورد. براساس یافته‌های وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا، شرکت‌کنندگان این آزمایش در نصف زمانی که دست‌ها را به روش صحیح نشسته بودند، با دست زدن به ظروف ادویه‌ها در حین درست کردن برگر،  موجب انتشار باکتری‌ها به این ظروف شدند. در ده درصد مواقع، باکتری روی دست شرکت‌کننده‌ها به دستگیره درب یخچال سرایت کرد.

کارمن روتنبرگ (Carmen Rottenberg) معاون امنیت غذای وزارت کشاورزی آمریکا می‌گوید:

باکتری‌ها، قابل دیدن، لمس کردن یا بو کردن نیستند. تنها با شستشوی صحیح دست‌ها می‌توانید از خود و خانواده‌تان مراقبت کنید و مانع از آلوده شدن غذا و مناطق مهم آشپزخانه خود به این باکتری‌ها و میکروب‌ها شوید.

شاید تنها چیزی که از واقعیت عدم رعایت شستشوی صحیح دست‌ها در 97 درصد افراد حاضر در این پژوهش ترسناک‌تر باشد، این واقعیت است که بیشتر ما به مرور زمان در این نکته بهداشتی بسیار کوچک بدتر می‌شویم. مطالعه‌ای که دانشگاه دولتی میشیگان در سال 2013 انجام داد نشان می‌دهد که تنها پنج درصد افراد، دست‌های خود را درست می‌شویند که تقریبا دو برابر نرخ موفقیت مطالعه وزارت کشاورزی آمریکا است.

و اما دستورالعمل کمیته کنترل و پیشگیری بیماری برای شستشوی صحیح دست‌ها

  1. ابتدا دست‌ها را با آب تمیز جاری (سرد یا گرم) خیس کنید، شیر آب را ببندید و از صابون استفاده کنید.
  2. دست‌ها را روی صابون بمالید تا کف کند. حتما پشت دست‌ها، بین انگشت‌ها و زیر ناخن‌ها را نیز صابون مالی کنید.
  3. حداقل 20 ثانیه دست‌ها را بمالید. برای اینکه مطمئن شوید حتما بیست ثانیه شده دوبار از ابتدا تا انتها آهنگ «Happy Birthday» را زمزمه کنید.
  4. دست‌ها را با آب تمیز جاری، آبکشی کنید.
  5. دست‌ها را با یک حوله تمیز (دستمال تمیز) یا خشک کن خشک کنید.

 

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025