به تازگی دادگاهی در ایالات متحده رای به تخلف شرکت اپل برای سوء استفاده از امتیاز ثبت اختراع کوالکام داده و دستور داد که واردات گوشیهای آیفون دارای پردازنده اینتل متوقف شود.
در ادامه دادخواستی که از سوی اپل بر ضد کوالکام صورت گرفته، گروهی از مصرفکنندگان سعی میکنند تا رای دادگاه سن خوزه را در مورد ممنوعیت واردات گوشیهای این شرکت که دارای چیپهای اینتل هستند، زیر پا بگذارند.
پیش از این، کوالکام دادخواستی به خاطر سوء استفاده از حق امتیاز محصولات خود را بر ضد اپل تنظیم کرده بود و به نظر میرسید که تصمیم اولیه دادگاه در ماه سپتامبر (شهریور) اعلام شود. باید دید که در نتیجه پایانی این دادخواست، شرکت مذکور چقدر مجبور به پرداخت خسارت بابت چیپهای مورد استفاده در گوشیهای آیفون میشود.
مشتریان میگویند که ممنوعیت واردات، چالش جدیدی برای اینتل در رابطه با انحصار غیر قانونی کوالکام ایجاد میکند. این مسئله رقابت سالم را در بازار زیرسوال میبرد؛ همین حالا هم به خاطر فعالیتهای ضدرقابتی کوالکام بازار دچار چالشهای زیادی شده است.
مشتریان نوعی دادخواست شکایتی را بر ضد کوالکام تنظیم کردند و اعلام داشتهاند که کوالکام با استفاده از حق امتیاز محصولات خود و قدرتی که در بازار دارد، امکان فعالیت رقبا را در بازار و مخصوصا محصولات اپل از بین برده است.
اما، کوالکام ادعا کرده که فعالیتهایش به هیچ وجه انحصارطلبی نیست و نوعی جبران خسارت است، چرا که این شرکت میلیاردها دلار هزینه کرده تا توانسته کسب و کار خود را رونق بخشد. کوالکام روز چهارشنبه ادعا کرد که اپل از ارائه اطلاعات مورد نیاز دادگاه امتناع میکند.
یکی از قضات فعال در حوزه اقتصادی به نام توماس پندر به تازگی پروندهای در همین رابطه را مختومه کرده و پیشنهاد داده که اپل از حقوق اختراع کوالکام تخطی کرده و تنها راهکار در این رابطه، ممنوعیت واردات گوشیهای این شرکت است که این به معنای توقف ورود گوشیهای آیفون با پردازنده اینتل در ایالات متحده خواهد بود.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
