مقایسه بتای iOS 12 با بتای اندروید P؛ برنده نسل بعد چه کسی است؟

iOS 12
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

اپل و گوگل هر دو فصل جدیدی را در سیستم‌عامل‌های خود شروع کرده‌اند. هم‌اکنون اندروید P و iOS 12 در دسترس توسعه‌دهندگان هستند. با توجه به این موضوع، کدام سیستم‌عامل موبایل قابلیت‌های بهتری دارد؟

قبل از شروع لازم است بر این نکته تأکید کنیم که تمام ویژگی‌های بررسی‌شده هنوز در نسخه‌ی بتا بوده و به‌ هیچ‌ وجه نهایی نشده‌اند، پس احتمال ایجاد تغییرات در این ویژگی‌ها بالا است. در این مطلب به ویژگی‌های کلی این سیستم‌عامل‌ها خواهیم پرداخت. همچنین باید به این نکته هم اشاره کرد که iOS همیشه ویژگی‌های بیشتری دریافت می‌کند چرا که اپل تمام اپلیکیشن‌های iOS را یکجا آپدیت می‌کند. در صورتی‌ که آپدیت در اندروید به این معناست که گوگل، فریم‌ورک پایه را آپدیت کرده و اپلیکیشن‌هایی مانند جیمیل و گوگل مپس به‌ صورت جداگانه آپدیت خواهند شد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

مقایسه بتای iOS 12 و بتای اندروید P

سلامتی دیجیتال

هر دو سیستم‌عامل در یک پنل پررنگ و لعاب، میزان استفاده‌ی شما از گوشی هوشمند و اپلیکیشن‌های پراستفاده را نشان می‌دهند. این قابلیت در اصل نگاهی دوستانه و بی‌منظور به اعتیاد شما است!

در iOS 12 این قابلیت بسیار ساده و مفید است. محدودیت‌های زمانی‌ای که می‌توانید برای استفاده از هر اپلیکیشن تعیین کنید عملکرد خوبی دارند. و همچنین در صورتی‌ که از این محدودیت‌ها راضی نبودید می‌توانید به‌ راحتی آن‌ها را تغییر دهید.

هنوز قادر به آزمایش قابلیت‌های سلامت دیجیتال اندروید P نبوده‌ایم، چراکه این قابلیت‌ها هنوز به نسخه‌ی بتای این سیستم‌عامل اضافه نشده‌اند. اما با توجه به‌ عکس‌هایی که دیده‌ایم و جزئیاتی که گوگل منتشر کرده است، به نظر می‌رسد که رقیبی قدر برای 12 iOS خواهد بود.

اگر می‌خواهید عادت‌های استفاده از گوشی هوشمند خود را تغییر دهید و یا این عادت ها را آنالیز کنید، هر دو سیستم‌عامل دارای این قابلیت هستند.

 

پیام‌رسانی

همچنین بخوانید :
با وجود مموجی‌ها و انیموجی‌ها، در این مورد اپل بدون شک برنده است. این ویژگی‌ها از مرز ظاهرسازی رد شده و تبدیل به قابلیت‌هایی کاربردی و جذاب شده‌اند. فیس‌تایم اکنون دیگر قابلیت تماس تصویری گروهی را دارد که تغییری بزرگ محسوب می‌شود.

اما تلاش‌های گوگل هنوز نتیجه‌ی مشخصی نداده‌اند. زمانی همه فکر می‌کردند که Hangouts اپلیکیشن اصلی پیام‌رسان اندروید خواهد بود و تمام قابلیت‌ها را با خود خواهد داشت، ولی این‌طور که به نظر می‌رسد گوگل با این موضوع موافق نیست و به‌ جای تمرکز بر روی Hangouts، تلاش خود را معطوف به Android Messages و Allo کرده است.

درست است که در اندروید هم می‌توانید چت تصویری گروهی داشته باشید و از ایموجی‌های خاص استفاده کنید و در کنار آن iMessage اپل هم با هرگونه دستگاهی که توسط اپل ساخته نشده باشد ناسازگار است. ولی از آنجایی‌ که قصد داریم اندروید P را با iOS 12 مقایسه کنیم، به نظر می‌رسد که اپل در حال پیشرفت بیشتری در این زمینه است و در عین‌ حال، مسیر گوگل نامشخص است.

 

واقعیت افزوده

باوجود قابلیت اشتراک‌گذاری در ARKit و حتی اضافه شدن اپلیکیشن اندازه‌گیری از طریق واقعیت افزوده، بازهم اپل برنده‌ی این مورد است. گوگل ARCore را برای اندروید معرفی کرده و با اینکه به نظر می‌رسد که به صورت جداگانه از اندروید P آپدیت خواهد شد، تاکنون عملکرد قابل قبولی نداشته است. اگر قصد دارید از واقعیت افزوده و اپلیکیشن‌های مبتنی بر واقعیت افزوده استفاده کنید، در حال حاضر 12 iOS انتخاب بهتری است و از آنجایی‌ که طبق آمار، تعداد زیادی از کاربران اپل معمولاً آخرین نسخه‌ی iOS را بر روی دستگاه‌های خود دارند، iOS گزینه‌ی مناسب‌تری است.

نقل قول:
اگر قصد دارید از واقعیت افزوده و اپلیکیشن‌های مبتنی بر واقعیت افزوده استفاده کنید، در حال حاضر 12 iOS انتخاب بهتری است

اما با این‌ حال به نظر می‌رسد که گوگل یک قابلیت بسیار جذاب اضافه کرده است. در کنفرانس I/O 2018، این شرکت از گوگل مپس بر پایه‌ی واقعیت افزوده رونمایی کرد که با نشان دادن فلش‌ها و نشانه‌های دیگر بر روی دنیای واقعی، پیدا کردن مسیر را بسیار آسان می‌کند.

 

دستیار دیجیتال

در این مورد فکر می‌کنیم که در نگاه کلی گوگل برنده‌ی ماجرا است. ولی آپدیت‌هایی که برای سیری معرفی‌ شده‌اند نیز به نظر خیلی جذاب می‌رسند. یکی از این آپدیت‌ها، ساخت میانبر برای سیری، راهی برای جا دادن تعدادی دستور در یک عبارت است.

باید صبر کرد و دید که این ویژگی در عمل چگونه کار خواهد کرد. آیا کاربران حاضرند وقت بگذارند و برای سیری میانبر بسازند؟ دستیار گوگل هم قابلیتی شبیه به میانبرهای سیری دارد ولی به‌ اندازه‌ی iOS عملکرد خوبی ندارند.

نمایش پیشنهادهای سیری بر روی لاک اسکرین، دیگر آپدیتی است که به نظر کاربردی می‌رسد. اندروید هم گاهی برای ترافیک و آب‌وهوا این کار را انجام می‌دهد ولی نحوه‌ی پیاده‌سازی این قابلیت در iOS به نظر متمرکزتر و مفیدتر می‌رسد.

هر دو سیستم‌عامل در زمان ساخت میانبرها به شما پیشنهادهایی ارائه می‌دهند تا میانبرها را کاربردی‌تر کنند. در نتیجه، در عمل این قابلیت در هر سیستم‌عامل کمی متفاوت است. سیری رویکردی بدون نیاز به استفاده از دست دارد که خودتان می‌توانید آن را تنظیم کنید، درحالی‌که دستیار گوگل بیشتر بر اساس شناختی که از عادات کاربر دارد، عمل می‌کند.

نقل قول:
اگر نگاه کاربر به دستیار دیجیتال به‌ عنوان یک دستیار شخصی هوشمند است که نیازی به استفاده از دست نداشته و خود هوشمندانه عمل می‌کند، به نظر می‌رسد که گوگل به این هدف نزدیک‌تر است

اگر نگاه کاربر به دستیار دیجیتال به‌ عنوان یک دستیار شخصی هوشمند است که نیازی به استفاده از دست نداشته و خود هوشمندانه عمل می‌کند، به نظر می‌رسد که گوگل به این هدف نزدیک‌تر است. ولی از لحاظ آپدیت‌های جدید معرفی‌شده، iOS جایگاه اول را دارد.

اپل طبق معمول تأکید می‌کند که اطلاعات شخصی کاربر از طریق سیری در فضای ابری ذخیره نمی‌شود، بلکه تمام اطلاعات بر روی دستگاه شما ذخیره و رمزگذاری می‌شوند. حریم خصوصی نقش تعیین‌کننده‌ای در این موضوع دارد.

 

موارد دیگر

اندروید P

به‌ طور کلی باید گفت که کاربران اپل می‌توانند منتظر آپدیت‌های بیشتری باشند و همچنین آن‌ها را به‌موقع دریافت خواهند کرد. در مقابل، زمان‌بندی آپدیت‌های گوگل با توجه به آپدیت اپلیکیشن‌ها به شکل جداگانه، دقیق و همیشه مشخص نیست.

یکی از مشکلات بزرگ iOS به لطف گروه‌بندی اعلان‌ها از میان خواهد رفت. همچنین بهبود رمزگذاری اپل قابلیت جالبی است که حتی در صورتی‌ که از یک پسورد بیش‌ از حد استفاده کنید، به شما هشدار خواهد داد.

صفحه‌ی نشانگر باتری هم جزئیات بیشتری دریافت خواهد کرد. تمام قابلیت‌ها ازجمله مموجی‌ها و اسکرین‌‌ تایم در همین مراحل اولیه به‌ خوبی عمل می‌کنند. امیدواریم Apple Photos کمی بیشتر خود را به Google photos نزدیک کند.

از طرفی گوگل هم وعده‌های قابل‌توجهی داده است. قابلیت Do Not Disturb هوشمندتر خواهد شد و حتی محدودیت‌های اپلیکیشن و زمان خواب هم ممکن است اضافه شود.

مانند iOS 12، در اندروید P هم می‌توانید اعلان‌های یک اپلیکیشن بخصوص را بی‌صدا کنید و قابلیت کنترل از طریق حرکت و همچنین پشتیبانی از بریدگی صفحه‌نمایش که گوگل از اپل قرض گرفته است، کار با این سیستم‌عامل را لذت‌بخش‌تر خواهد کرد.

در طی سال‌های اخیر، آن‌قدر این دو سیستم‌عامل از یکدیگر قرض گرفته‌اند که دیگر امکان اینکه کاربر به دلیل یک قابلیت جدید از یک سیستم‌عامل به سیستم‌عاملی دیگر مهاجرت کند، بسیار کم شده است. این داستان امسال هم باتوجه به شباهت زیاد آپدیت‌های هر دو سیستم‌عامل باهم، ادامه خواهد یافت.

در عین‌ حال، انتخاب میان دو سیستم‌عامل iOS و اندروید به دلایلی مانند حریم خصوصی، اکوسیستم، سازگاری و امنیت، امری مهم است. این موارد در آپدیت‌های اخیر تغییرات چندانی نداشته‌اند ولی از میان این دو سیستم‌عامل، بیشتر منتظر آپدیت‌های iOS هستیم.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025