مطالعهای که اخیرا در مجله Nature Communications منتشر شده است، نشان میدهد که سروتونین سرعت یادگیری را، حداقل در مورد موش های آزمایشگاهی، افزایش میدهد.
به تازگی مقالهای در مجله Nature Communications منتشر شده است که بیان میکند سروتونین، میتواند باعث افزایش یادگیری شود. طی این تحقیق، پژوهشگران از نور برای فعالسازی مصنوعی نورونهای سروتونین در موشهای آزمایشگاهی استفاده کردند و دریافتند که این کار سبب سازگاری رفتاری سریعتری در شرایط مناسب میشود.
این مطالعه توسط پژوهشگران کالج دانشگاهی لندن و مرکز مطالعه چامپالیمود (Champalimaud Centre) انجام گرفت. در طی این کار تحقیقاتی، این تیم بینالمللی نتیجه گرفت که انتقالدهندههای عصبی سروتونین ممکن است نقش مهمی در یادگیری و دانستن داشته باشند که این امر میتواند نشاندهنده دلیل تاثیر بیشتر مهارکنندههای بازجذب سروتونین (SSRIها) در بعضی از شرایط باشد.
زاک ماینن درباره این مطالعه میگوید:
وقتی که عصبهای سروتونین توسط نور به صورت مصنوعی فعال شدند، موشها زمانی که نیاز به انعطافپذیری بیشتری داشتند، توانستند رفتار خود را سریعتر با شرایط سازگار کنند. به عبارت دیگر، زمانی که این نورونها فعال بودند، تصمیمات موشها را سریعتر تغییر دادند.
در گذشته سروتونین به عنوان یک تقویتکننده احتمالی برای انعطاف مغز شناخته میشد و چنین یافت شده است که SSRIها گروهی از داروهای ضد افسردگی برای درمان افرادی هستند که از افسردگی رنج میبرند. میدانیم که SSRIها عموما زمانی که همراه با درمانهای رفتاری تجویز میشوند، موثرتر هستند و اکنون دلیل آن در این مطالعه مشخص شده است.
در این مطالعه آمده است:
نتایج ما نشان میدهند که سروتونین با تاثیر بر روی سرعت یادگیری، سبب تقویت انعطافپذیری [مغز] میشود. برای نمونه این ویژگی زمانی موثرتر میشود که تجویز آن همراه با درمانهای رفتارشناختی باشد تا سبب تغییرات رفتاری بیشتری در بیماران شود.
سخن پایانی
برای اطلاع بیشتر از اخبار علمی با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.