سامانه مدیریت محتوای وردپرس که 15 سال پیش پایهگذاری شد، حالا نزدیک به یک سوم دنیای وب را تصاحب کرده است. در این نوشتار به طور خلاصه به معرفی محبوبترین سامانه مدیریت محتوای دنیا میپردازیم.
وردپرس از 27 می 2003 که نسخه ابتدایی آن توسط بنیانگذارانش عرضه شد در دسترس است. محبوبترین نرم افزار وبلاگ نویسی که یک سوم دنیای شناخته شده وب از آن استفاده میکنند. همچنین وردپرس اقتدار خود را با تصاحب عنوان محبوبترین سامانه مدیریت محتوا (CMS) نیز به اثبات رسانده است. نرم افزار حرفهای آن که با انعطاف پذیری و سادگی در استفاده همراه شده است هم در میان توسعه دهندگان وب و هم در میان کسانی که کاملا مبتدی هستند محبوب است.
سامانه مدیریت محتوا یک برنامه رابط است که برای آپلود، ویرایش و مدیریت همه محتوای موجود در یک وبسایت و بدون نیاز به دانش کدنویسی استفاده میشود. آنها به تدریج باعث افول نرم افزارهای طراحی وب مانند Dreamweaver شدند. به بیان دیگر اگر نیاز به اضافه کردن یک صفحه جدید در وبسایت خود داشته باشید، میتوانید با ورود (log in) به این سامانهها و طی کردن چند مرحله ساده این کار را انجام دهید.
وردپرس در حال حاضر در بیش از یک چهارم کل وبسایتها استفاده میشود و احتمالا در آینده نیز محبوبیت بسیار زیادی خواهد داشت. در ادامه به برخی مسائل مهم در میزبانی وب سایتهای وردپرس پرداختهایم.
۱- چرا وردپرس اینقدر محبوب است؟
- استفاده از آن برای مبتدیان بسیار آسان است
- به صورت گسترده پشتیبانی میشود
- برای یادگیری، فوقالعاده است
- وردپرس کاملا متنباز است
- فوقالعاده انعطافپذیر است
- به عنوان یک سامانه مدیریت محتوا در مقیاس کلان سازمانی، قدرتمند است
هنگامی که قصد انتخاب یک سرویس میزبانی وب برای وبسایت وردپرس آینده خود را دارید، علاوه بر اینکه باید یک ارائه دهنده میزبانی وب معتبر، قابل اتکا و پاسخگو را پیدا کنید، مطمئن شوید که پکیج میزبانی وب که انتخاب کردهاید شرایط زیر را دارا باشد:
- سرور لینوکس: بیشتر کمپانیهای میزبانی به شما امکان انتخاب میان لینوکس و ویندوز را میدهند. شما لینوکس را انتخاب کنید. لینوکس با چندین زبان توسعه وب سازگار است. مگر اینکه قصد استفاده از برنامههای خاصی که تحت ویندوز هستند را داشته باشید؛ در این صورت سرویسیهای میزبانی ویندوزی احتمالا بهترین انتخاب خواهند بود.
- یک پنل کنترل خوب مانند cPanel یا Plesk: بدون داشتن یک «پنل کنترل»، برای کوچکترین تغییرات نیز مجبور به کمک گرفتن از شرکت میزبانی وب خواهید بود. این وضعیت ایدهآلی نخواهد بود. به عنوان نمونه cPanel یک سیستم با کاربری ساده است که حتی غیرحرفهایها هم میتوانند از آن برای شخصی سازی وبسایت خود استفاده کنند.
- پشتیبانی از PHP: پیاچپی یک زبان اسکریپتنویسی سمت سرور برای توسعه وب است. البته از آن به عنوان یک زبان برنامه نویسی معمولی نیز استفاده میشود.
- LAMP (لینوکس، آپاچی، مایاسکیوال، پیاچپی): به عنوان یک راه حل، LAMP برای ساخت وبسایتهای پویا و اپلیکیشنها استفاده شده است. هرچند برخی از اعضای آن قابل تعویض هستند اما به طور معمول با همین پیکربندی دیده میشود.
- پایگاه داده MySQL: مایاسکیوال یک سامانه پایگاه داده رابطهای متن باز است که عنصر مرکزی مجموعه نرم افزارهای تحت وب و متن باز LAMP است.
۲- میزبانی اشتراکی، سرور اختصاصی و سرور خصوصی مجازی برای وردپرس
به جز در مواردی که شما واقعا به یک سرور خصوصی یا اختصاصی برای میزبانی وبسایت خود نیاز دارید، پیشنهاد میشود برای شروع، یک پکیج میزبانی اشتراکی را انتخاب کنید. این باعث صرفهجویی در هزینهها میشود و گزینه مناسبی برای بیشتر کسب و کارهای کوچک و وبلاگها محسوب میشود.
هرچند، اگر یک وبسایت پرترافیک داشته باشید، در این صورت شاید میزبانی اشتراکی گزینه مناسبی برای شما نباشد. افزایش ناگهانی ترافیک میتواند به راحتی موجب افزایش حجم پردازش به بیش از ظرفیت یا به اصطلاح overload سرویس اشتراکی شود؛ به خصوص وقتی که سایت شما دارای افزونههای زیادی باشد یا از تمهایی که خوب طراحی نشدهاند استفاده کند.
اگر وبلاگ شما حجم ترافیک متوسط یا بالایی دارد و گاهی با افزایش ناگهانی ترافیک مواجه میشود، باید حتما تهیه یک سرور خصوصی مجازی را در نظر داشته باشید.
علاوه بر اینها، اگر یک وبسایت برای اهداف تجاری (وبلاگ نویسان کارآفرین، کسب و کارهای کوچک، و سایتهای تجارت الکترونیک) دارید، لازم است که یک سرور مناسب داشته باشید که همیشه آماده به کار باشد.
اگر وبسایت شما به طور مرتب کرش میکند یا سریع بارگذاری نمیشود، این میتواند باعث ضرر و زیان مالی شما شود. مراجعه کنندگان از شما راضی نخواهند بود و به وب سایتهای دیگر که کارایی بهتری دارند کوچ خواهند کرد.
3- میزبانی مدیریت شده برای وردپرس
اگر شما قصد انتخاب یک سرور خصوصی مجازی را دارید، توصیه میشود که حتما از یک ارائه دهنده میزبانی مدیریت شده برای وردپرس استفاده کنید. آنها مختص وردپرس هستند و میتوانند کارایی بهتری نسبت به هر سرور خصوصی مجازی دیگری برای شما داشته باشند.
اگر شما یک کسب و کار جدی با ترافیک بالا را پیش میبرید، احتمالا به یک پکیج میزبانی مدیریت شده نیاز خواهید داشت. وقتی یک شرکت میزبانی مدیریت شده برای وردپرس را انتخاب میکنید، آنها به همه وظایف مربوط به هسته سایت (بخشهای غیرظاهری سایت) شما که مبتنی بر وردپرس است رسیدگی میکنند.
آنها برروی چیزی که تخصصشان است تمرکز میکنند و شما نیز میتوانید برروی چیزی که در آن تخصص دارید متمرکز شوید. علاوه بر میزبانی وب سایت شما، آنها تخصص و دانش خود در رابطه با وردپرس را به شما عرضه میکنند.
این خدمات تخصصی به شما اجازه میدهد برروی مسائلی چون کارایی، امنیت، بهسازی و سایر سرویسهای ضروری که مختص وردپرس است متمرکز شوید. بهره مندی از افرادی که پیچ و خم وردپرس و همه خصوصیات آن را میدانند خیال شما را راحت میکند که از سایت شما به بهترین شکل ممکن مراقبت میشود. آیا از وردپرس استفاده کردهاید؟ در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.