بر اثر فوران آشتفشانی در سال 1963 در ایسلند، جزیرهای شکل گرفت که حالا تبدیل به منطقهای پژوهشی برای دانشمندان شده است. برای اینکه هیچ تأثیر خارجی بر چرخه طبیعی شکلگیری اکوسیستم در این جزیره وارد نشود، به جز چند تن از پژوهشگران، هیچ انسانی حق ورود به آن را ندارد.
هر قدر هم انسانی ماجراجو وکنجکاو باشید، باز هم جاهایی در این کره خاکی است که نمیتوانید به آنها قدم بگذارید. قبلا سایت boredpanda درباره جزیرهای اسرار آمیز واقع در نیویورک سیتی گزارشی منتشر کرده بود، اما به نظر میرسد که هیچ جای دنیا نمیتواند با این جزیره منحصر به فرد در ایسلند، از نظر ممنوعیت ورود انسان، رقابت کند.
منطقه Surtsey در سال 1963، در پی یک فوران آتفشفشانی به وجود آمد. فوران این آتشفشان سه سال تمام به طول انجامید. حالا این منطقه به عنوان سایتی تحقیقاتی در دست پژوهشگران است. تمرکز این تحقیقات بر چگونگی پیدایش یک اکوسیستم، بدون دخالت و اثر انسان و صرفا بر اثر یک واقعه طبیعی مثل همین فوران آتشفشان است. در حال حاضر، تنها چند پژوهشگر اجازه ورود به این جزیره را دارند و همین موضوع باعث شده تا این منطقه تبدیل به یکی از معدود مناطقی شود که بشر حق ورود به آن را ندارد.
پژوهشگرانی که وارد این جزیره میشدند به دقت مورد بازرسی قرار میگرفتند تا هیچ گونه بذر یا عاملی که چرخه طبیعی رشد اکوسیستم این منطقه را تحت تأثیر قرار دهد، با خود حمل نکنند. چندی پیش واقعهای عجیب در این جزیره به وقوع پیوست و آن هم روئیت یک نهال گوجه فرنگی بود! بله درست شنیدید، یک گیاه گوجه فرنگی توانست دانشمندان پژوهشگر روی این پروژه را به شدت شگفتزده کند. چطور ممکن بود این گیاه به این زودی در این منطقه پیدا شود؟ پس از چندی معلوم شد که یکی از افراد تیم تحقیقاتی مرتکب اشتباهی بزرگ شده است و روی گدازههای سرد شده، مدفوع به جای گذاشته است! بلافاصله پس از اینکه محققان متوجه شدند که این گوجه فرنگی از کجا آمده است، آن را ریشهکن کردند. چرا که این گیاه به نوعی تحت تأثیر حضور انسان در آن منطقه شکل گرفته بود، در حالی که هدف پروژه بررسی شکلگیری اکوسیستم، بدون دخالت انسان بود.
اولین گونه گیاهی که در این منطقه به شکل طبیعی رویید، نوعی از خزه ساحلی بود.
و اولین گونههای حیوانی که در این جزیره سکنی گزیدند، مرغدریایی و نوعی پرنده ساحلی به نام گیلموت (guillemot) بود.
سخن پایانی
برای اطلاع بیشتر از اخبار علمی با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.