گوگل، اواخر سال گذشته اعلام کرد که قصد دارد برای بهبود کیفیت عملکرد اپلیکیشنها و همچنین افزایش امینت آنها، به روز رسانی آنها را متناسب با آخرین نسخه اندروید، اجباری کند. فیسبوک هم در این راستا اپلیکشنهای موجود در پلی استور را به روز خواهد کرد.
در برنامهنویسی کامپیوتر، یک رابط کاربردی برنامهنویسی (API)، مجموعهای از زیرروالها، تعاریف، پروتکلها و ابزارها به منظور ساخت یک نرمافزار کاربردی میباشد و API level هم در موبایل، در واقع نشاندهنده نسخه اندروید است. این عدد با ارتقاء هر نسخه اندروید، افزایش مییابد. مثلا نسخه اندروید 1.6، همان API level 4 است. اپلیکیشنهای موجود در پلی استور، هر کدام با طیف متنوع نسخههای اندروید سازگار هستند. از طرفی بنابر گزارشی که توسط موسسه تحقیقاتی Sensor Tower منتشر شده، اپلیکیشن اصلی فیسبوک، بیشترین دانلود را در سال ۲۰۱۶ از گوگل پلی استور به خود اختصاص داده است و این موضوع اهمیت این اپلیکیشن را نشان میدهد. گوگل هر سال بهروزرسانی جامعی را برای اندروید منتشر میکند و امسال نیز طبق معمول بهروزرسانی جدید خود را منتشر نموده است.
در همین راستا گزارش شده است که فیسبوک در حال ارتقاء اپلیکیشن اصلی خود برای سیستم عامل اندروید است که API آن با نسخه اندروید 7.1 نوقا (Nougat) متناسب شده است. این اقدام همچنین در راستای آخرین اعلان رسمی گوگل در اواخر سال گذشته است که طی آن از همه توسعهدهندگان خواسته شده که اگر میخواهند همچنان اپلیکیشنهای خود را در پلی استور عرضه کنند، باید برنامههای خود را با آخرین نسخه API متناسب کنند. هدف این یکسانسازی، اطمینان از یکپارچگی و داشتن یک استاندارد مشترک برای اپلیکیشنهایی است که با این سیستم عامل کار میکنند. در نظر داشته باشید که این تغییر رویکرد، مشکل گسستگی فراگیر در این سیستم عامل و بهبود امنیت آن را هدف قرار داده است. انتقال فیسبوک به اندروید نوقا در راستای هماهنگی با همین رویکرد جدید است که تا آگوست سال جاری به اجرا درخواهد آمد.
کلام آخر
با این وجود، این تغییر به لحاظ فنی برای فیسبوک به این معنا است که نیاز دارد تا اپلیکیشنهایش را تا حدود یک ماه و نیم دیگر به روز کند. این شرکت پس از انجام این کار، باید دوباره همه اپلیکیشنها را تا نوامبر 2018 با نسخه اندروید 8 اورئو متناسب کند. اندروید O یا همان اندروید Oreo نسخه شماره هشت اندروید است که به تازگی معرفی شده است. از این به بعد، تمام اپلیکیشنها مجبور هستند خودشان را با آخرین نسخه سیستم عامل اندروید هماهنگ کنند. برای مثال، به روزرسانی بعدی، API مورد نیاز را به اندروید P تغییر خواهد داد. علاوه بر این موضوع، تا آگوست 2019، فیسبوک باید همه اپلیکیشنهایش را با پردازشگر 64 بیتی هم سازگار کند. این تغییر، کیفیت عملکرد اپلیکیشنها را روی دستگاههایی که آنها را پشتیبانی میکنند بهبود خواهد بخشید و مدیریت امنیت را هم ارتقاء خواهد داد.
تمام این تغییرات پیش رو، قصد افزایش یکپارچگی اپلیکیشنهایی را دارند که با طیف متنوعی از دستگاههای اندرویدی کار میکنند. به علاوه، این اقدام برای کسانی که آخرین نسخه ارائه شده از گوشی را دارند، بهترین کیفیت ممکن در عملکرد اپلیکیشنها را به ارمغان میآورد. تمام توسعهدهندگان اگر میخواهند تا اپلیکیشنهایشان در گوگل پلی استور در دسترس قرار گیرد، موظف هستند که تغییرات یاد شده را اعمال کنند. بنابراین، این خبر خوبی است که فیسبوک هم قصد دارد این کار را انجام داده و همه اپلیکیشنهایش را تا مهلت مقرر، به روزرسانی کند. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.