سازمان غذا و دارو جهانی، سنسورهای جدید اندازهگیری گلوکز که زیر جلدی و قابل کاشت زیرپوست هستند را تایید کرده است و از آنها به عنوان یکی از کاربردیترین حسگرهای دیجیتالی نام برده است.
این سنسور میتواند به مدت 90 روز در داخل بدن بیمار باقی بماند و در طول این مدت، اطلاعات قند خون را مخابره کند. ماندگاری این سنسور در مقابل سنسور بیرونی و چسبی قدیمی که هر ده روز عوض میشدند بیشتر است. این سنسور اولین دستگاه الکترونیکی اندازهگیری گلوکز است که توسط سازمان نوآوری بهداشت و دارو تایید شده است.
هشدار و دقتی که در مورد استفاده از این حسگرها وجود دارد، کار گذاشتن و برداشتن آن ها توسط کلینیکها و بیمارستانهای مجهز است. این حسگر در داخل پوست قرار گذاشته میشود و با یک ماده فلورسنت پوشیده شده که در برخورد با گلوکز تغییر رنگ داده و میدرخشد. این حسگر نوری میتواند به افراد میزان گلوکز خون را به صورت بصری هم نشان دهند. در اثر برخورد گلوکز زیاد رنگ آن نیز تغییر میکند. علاوه بر این، این حسگر با اپلیکیشن به صورت مستقیم ارتباط دارد و هر پنج دقیقه، اطلاعات موردنیاز بیمار را مخابره میکند.
کلام آخر
سازمان غذا و دارو، صحت استفاده از سنسورهای زیر جلدی، با عنوان Eversense را تایید کرده است و براساس برآوردهای این سازمان، از 125 بیمار که به صورت آزمایشی این حسگر را تجربه کردهاند، فقط یک درصد از اثرات جانبی آن نارضایتی داشتند و مابقی واکنش مثبتی به وجود سنسور در بدن از خود نشان دادند. سنسور ارزیابی گلوکز، باید امتحانهای دیگری پس دهد اما سازمان غذا و دارو، حمایت کاملی از این محصول نشان داده و اعلام کرده که فواید این سنسور از معایب آن بیشتر است. آزمایشهای کنونی، دقت این روش را نسبت به روش های سابق تایید نمیکند و باید تحقیقات بیشتری صورت بگیرد. تا آن زمان، بیماران و کسانی که میخواهند گلوکز خون خود را هر روز کنترل کنند، میتوانند از سنسورهای قابل تعویض در ده روز استفاده کنند که توسط سازمان غذا و دارو هم تایید شده اند. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.