پژوهشگران دانشگاه یورک می گویند که عمل خندیدن به تشخیص هویت کمک قابل توجهی خواهد کرد. درواقع یک خنده با دهان باز در تصویر موجب میشود که فرایند تشخیص چهره و تشخیص هویت آسانتر شود.
تحقیق قبلی در دانشگاه یورک نشان داده بود که تطبیق چهره افراد ناشناس در تصاویر مختلف، مشکل بوده و این امر مشکلات زیادی برای کنترل کنندگان تشخیص هویت ایجاد کرده است. همچنین تحقیقات نشان داده که فناوری تبدیل چهره (Face Morphing) نه تنها می تواند چشمها را فریب دهد، بلکه موجب فریب تلفنهای همراه هوشمند نیز میشود.
به منظور افزایش دقت، پژوهشی توسط دکتر میلا میلوا در گروه روانشناسی دانشگاه یورک صورت پذیرفت، تا امکان تشخیص هویت و تشخیص چهره در افراد در حالت خندان و معمولی و یا با لبخند ملیح بررسی شود. این بررسی از طریق بررسی تصاویر مختلف از یک شخص انجام شد و نتیجه فرضیه نیز درست از آب در آمد؛ یعنی تشخیص چهرههایی که لبخندی بر لب داشتند آسانتر بود.
دکتر میلوا در این زمینه میگوید:
هویت تصویری بخش مهمی از زندگی ما است و میدانیم که مغز انسان در انطباق تصاویر مختلف افراد با یکدیگر و همچنین تطبیق تصویر افراد با چهره واقعی آنها مشکل دارد. جعل هویت یک مساله مهم در سطوح مختلف محسوب میشود، بنابراین نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه است تا بتوان راههای بهتری را برای تشخیص هویت پیدا کرد.
این تیم سه نوع مطالعه برای تشخیص هویت انجام داد. در یکی از آنها از 40 شرکت کننده خواسته شد که 60 تصویر معمولی پاسپورتی را با تصاویر خندان انطباق دهند و در مطالعه دوم آنها را با تصاویر بدون خنده تطبیق دهند. آنها همچنین از 34 شرکت کننده خواستند که تصاویری را که در آنها فقط قسمت پایین صورت مشخص بود تشخیص دهند.
در هر سه مطالعه، پژوهشگران پی بردند که موفقیت شرکت کنندگان در انطباق دو تصویر از یک شخص در حال خنده با دهان باز بیشتر بود، در حالی که نتایج برای تصاویر معمولی یا با تبسم مختصر موفقیت کمتری داشت.
تحلیل نتایج مطالعه اول نشان دهنده بهبود 9 درصدی در تشخیص تصاویر خندان هنگام مقایسه دو تصویر از یک شخص خاص و همچنین بهبود 7 درصدی در تشخیص تصاویر دو شخص مختلف شبیه به هم بود.
دکتر میلوا می گوید:
تحقیقات ما نشان میدهد که جایگزین کردن تصاویر معمولی با تصاویر خندان در پاسپورت، فرآیند تشخیص چهره را آسانتر میکند.
اگر در تشخیص بین حالتهای خندان و معمولی اشتباهی صورت گیرد، دقت انطباق کاهش خواهد یافت.
او می افزاید:
ما همچنین دریافتیم که تشخیص چهره و هویت در تصاویر دو شخص شبیه هم، زمانی که با دهان باز می خندند، آسانتر است.
پژوهشگران معتقدند که یک تصویر خندان در پاسپورت در مقایسه با یک تصویر معمولی قابلیت تشخیص بیشتری دارد، اما یک راهحل عملیتر، ذخیره تصویر خندان در یک تراشه است تا مسئولین کنترل هویت و تشخیص چهره به هر دو تصویر معمولی و خندان دسترسی داشته باشند و بتوانند تصمیم درستی بگیرند. گفتنی است که این پژوهش در British Journal of Psychology منتشر شده است.
سخن پایانی
برای اطلاع بیشتر از اخبار علمی با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.