جریمه 9 میلیون دلاری اپل در استرالیا، به خاطر خطای 53

ارور 53 / اپل
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

دادگاهی در استرالیا، شرکت اپل را به پرداخت 9 میلیون دلار جریمه متهم کرده است. اپل این غرامت را باید به کسانی که دستگاه‌هایشان با ارور 53 از کار افتاده‌اند پرداخت کند.

به لطف اختلاف چهارده ساعته بین نیویورک و استرالیا، اپلی‌ها از شنیدن خبر اول صبح استرالیا زیاد ناراحت نخواهند شد. صبح روز سه‌شنبه، 29 خردادماه، دادگاه فدرال استرالیا، اپل را موظف به پرداخت جریمه 9 میلیون دلاری کرده است. این پنالتی استرالیایی‌ها به اپل بر اساس خطایی که شرکت اپل، در فروش محصولات آیفون و ایپد به مشتریان استرالیایی و نقض کردن حقوق شهروندی و مصرف کننده انجام داده، گرفته شده است. کمیسیون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان در استرالیا، پس‌ازاینکه کاربران سیستم عامل iOS خودشان را به نسخه 9 ارتقا دادند و با مشکل بزرگ‌تری مواجه شدند، تصمیم گرفته بود این کار را انجام عملی کند.

اپل / ارور 53

سابق بر این به‌روزرسانی، مشتریان اپل، برای رفع مشکلات تاچ ایدی (Touch ID) یا حسگر اثر انگشت دستگاه‌های خود، به تعمیرگاه‌هایی که از نظر اپل غیر مجاز هستند مراجعه می‌کردند و قطعاتی به غیر از آنچه که این شرکت آن‌ها را تایید می کند روی دستگاه قرار داده و مجددا از آن استفاده می‌کردند. اگر صاحب دستگاه تعمیر شده در یکی از شعبه‌های غیرمجاز، دستگاه خودش را به اپدیت 9 به‌روزرسانی می‌کرد با ارور 53 مواجه می‌شد، این خطا بدون استثنا در همه دستگاه‌های تعمیر شده به نمایش در می‌آید. ارور 53 یا بهتر بگوییم فاتحه‌ای برای دستگاه، به عنوان پیام اخطاری است که نشان میدهد دستگاه دیگر قابل استفاده نیست و فرقی با اجر ندارد.

ارور 53 / اپل

در تحقیقاتی که توسط آزانس نظارت بر حقوق مشتریان و مصرف‌کنندگان انجام شد، اپل، مقصر این مشکلات شناخته شد. دست کم، 275 مشتری دچار مشکلات ارور 53 شده بودند که سابق بر این علیرغم تعمیر گوشی توسط تعمیرگاه‌های غیرمجاز هیچ مشکلی نداشتند و بعد از به‌روزرسانی گوشی آن‌ها برای همیشه خاموش شد. کمیسیون حمایت از حقوق مشتریان، اعلام کرده است که بر اساس حقوق مشتریان، محصولات معیوب می‌توانند در تعمیرگاه‌های مجرب تعمیر شوند حتی اگر این تعمیرگاه مجاز، تایید شده توسط شرکت کوپرتینویی نباشد یا قطعاتی در تعمیر استفاده شود که متعلق به خود گوشی یا شرکت نباشد. در برخی موارد، مخصوصا در ایالات متحده امریکا، اگر قطعه‌ای در دستگاه معیوب باشد، کل دستگاه توسط شرکت بازگرفته و تعمیر می‌شود، اما این کار در استرالیا امکان‌پذیر نبود. براساس گفته‌های بازرس عالی استرالیایی، اگر یکی از محصولات اپل را خریداری کند و این دستگاه دارای مشکل باشد، باید مبلغ آن را به او بازگرداند و یا اگر مشتری راضی باشد می‌تواند یک محصول جدید به جای آن انتخاب کند. این دو حالت در اختیار مشتری قرار می‌گیرد و او می‌تواند بر اساس نیاز و دسترسی خود تصمیم بگیرد.

ارور 53

قبل از تصمیم روز سه‌شنبه، با 5 هزار مشتری استرالیا تماس گرفته شد و از آن‌ها خواسته شد که اگر با مشکل ارور 53 مواجه شده‌اند شرکت می‌تواند غرامت آن را پرداخت کند. نماینده استرالیایی اپل می‌گوید که این کار باعث خواهد شد، اپل در سایت خودش بازبینی کند و قوانین جدید متناسب با قانون هر کشور قرار دهد. همچنین اپل می‌تواند بر ضمانت‌نامه‌های اجرایی و گارانتی های محصولات خود موارد بیشتری اضافه کند تا مشکلاتی از این دست نتواند به اعتبار شرکت ضربه وارد کند.

در سال 2016، دادخواست دسته جمعی بر علیه اپل در امریکا داده شده بود. شاکیان مدعی شدند که اپل باید به آن‌ها 5 میلیون دلار غرامت بابت از دست رفتن اطلاعات و دستگاه خودشان پرداخت کند؛ اما هیچ یک از شاکیان ادله کافی برای محکوم کردن اپل به دست داشتن در پاک شدن عمدی اطلاعات یا سوء رفتاری در نگرش جدید اپل با به‌روزرسانی iOS 9، ارائه نکردند.

کلام آخر

برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین می‌توانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

۵
۴
۳
۲
۱
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025