6 ویژگی اندروید که در هیچ گوشی آیفونی وجود ندارد

اندروید و آیفون
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp
رقابت بین گوشی‌های اندرویدی و آیفون همیشه در جریان است. هر یک از این دو سیستم عامل، در تلاشند تا با معرفی قابلیتی جدید، بتوانند کاربران بیشتری را جذب کرده و رضایت آنها را بدست آورند. در این مقاله قصد داریم به بیان 6 ویژگی مهم اندروید که در هیچ گوشی آیفونی، حتی در iOS 12 هم وجود ندارد، بپردازیم. با ما همراه باشید.
اندروید و iOS به صورت موازی با هم در حال اجرا هستند. قابلیت‌های یکدیگر را قرض می‌گیرند و یا ویژگی جدیدی ارائه می‌کنند که رقابت بین آنها را سخت‌تر از پیش می‌کند. در این مقاله، نگاهی به چند ویژگی که اندروید قادر به ارائه آن است اما هیچ گوشی آیفونی آن را ارائه نداده، خواهیم پرداخت. پیش از اینکه به بیان ویژگی‌ها بپردازیم، این را در نظر بگیرید که این یک قیاس بی‌طرفانه است و ملاک، تضعیف و یا برتری دادن به هیچ یک از دو پلتفرم نیست. هر دو سیستم عامل قوی و بزرگ بوده و هریک، ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند.

چندکاربره بودن و دسترسی کاربر مهمان

اندروید
همچنین بخوانید :
هر گوشی هوشمند اندرویدی از نسخه اندروید 5 به بالا (لالی‌پاپ) را می‌توان بین چند کاربر به اشتراک گذاشت. می‌توانید چند حساب کاربری در این سیستم عامل تعریف کرده و هریک از آنها بتوانند وارد گوشی شده و به اطلاعات و برنامه‌های خود دسترسی داشته باشند. این کار بدون خدشه وارد شدن به حساب کاربری اصلی انجام می‌پذیرد. در صورتی‌که می‌خواهید شخصی وارد گوشی شما شده اما به اطلاعات شخصی و برنامه‌های شما دسترسی نداشته باشد، می‌توانید از قابلیت «کاربر مهمان» استفاده کنید. کاربر مهمان (Guest) در واقع امکان ورود بدون لاگین را برای شخص فراهم کرده و اجازه می‌دهد تا کاربر، کارهای ساده را در حالی‌که به اطلاعات اصلی گوشی دسترسی ندارد، انجام دهد.
اگر قصد دارید آیفون خود را در اختیار شخص دیگری قرار دهید، باید بگوییم که امکان اضافه کردن حساب کاربری جدید یا مهمان در iOS وجود ندارد و شما عملا باید آیفون خود را با حساب کاربری اصلی، به دست شخص دیگری بدهید. آیفون‌ها به عنوان دستگاه‌های تک کاربره طراحی شده‌اند و این اساسا ویژگی بدی نیست. اما قضیه در خصوص تبلت‌ها کمی متفاوت است. اپل، ویژگی چندکاربره بودن را در آیپد فراهم کرده است.

دسترسی مستقیم به USB و فایل‌های سیستمی

اندروید
اگر گوشی اندرویدی خود را به رایانه متصل کنید، به راحتی و مستقیما، می‌توانید به تمام فایل‌ها و پوشه‌های موجود در فضای ذخیره سازی داخلی دستگاه، دسترسی داشته باشید. این کار، همانند دسترسی داشتن به اطلاعات هر درایو یا حافظه جانبی است که به رایانه شما متصل می‌شود. در خصوص آیفون، این دسترسی امکان پذیر نبوده و در صورتی‌که آیفون خود را به رایانه متصل کنید، تنها به محتویات دوربین دسترسی خواهید داشت.
همین امکان برای سیستم مدیریت فایل یا file managers وجود دارد. این امکان در هر دو پلتفرم iOS و اندروید وجود دارد اما با یک تفاوت اساسی. در iOS تنها دسترسی به آخرین فایل‌ها امکان پذیر بوده و نمی‌توان به تمامی فایل‌های سیستمی دسترسی داشت. در اندروید قضیه کمی متفاوت است. اگر شما یک برنامه فایل منیجر در گوشی اندرویدی خود نصب کنید، به سیستم مدیریت فایل‌های خود دسترسی کامل خواهید داشت. می‌توانید فایل‌های خود را برش، کپی، انتقال و حذف کنید. این‌کار همان‌طوری انجام می‌شود که در رایانه خود با یک فایل رفتار می‌کنید.
این قابلیت، برای درایوهای خارجی فایده بیشتری دارد. در گوشی اندرویدی به راحتی می‌توانید یک درایو را به گوشی خود متصل کرده و از آن استفاده کنید (در بیشتر موارد نیاز به یک دانگل وجود دارد). اما در iOS، هر درایو، نیاز به برنامه مخصوص به خود برای مدیریت فایل دارد.

سفارشی‌سازی کردن صفحه نمایش اصلی

اندروید
در iOS می‌توانید به راحتی آیکون‌ها را به اطراف حرکت داده و حتی آنها را در یک پوشه قرار دهید، بله، این یک قابلیت مفید است اما می‌تواند بهتر هم باشد. برای مثال، در اندروید علاوه بر قرار دادن گروه‌ها در یک پوشه، می‌توانید کاملا طراحی صفحه نمایش خود را با افزودن ویجت‌هایی که اطلاعات مفیدی را در خود جای داده‌اند، سفارشی‌سازی کنید. در پلی استور، برنامه‌های زیادی برای این منظور ارائه شده‌اند که به شما امکان طراحی مجدد و بدست گرفتن کنترل صفحه نمایش اصلی را می‌دهد. می‌توانید اندازه آیکون‌ها، اندازه گرید و غیره را در اندروید تغییر دهد.

انتخاب برنامه‌های پیش‌فرض

اندروید
اگر یک مرورگر جدید را دانلود و در اندروید نصب کنید، می‌توانید آن را به عنوان مرورگر پیش‌فرض خود برای باز کردن لینک‌ها و سایت‌های مختلف انتخاب کنید. همین قابلیت برای صفحه کلید، برنامه پیام‌رسان، صفحه نمایش، برنامه‌های گوشی، دستیار هوشمند و غیره وحود دارد. پس از انتخاب، امکان تغییر برنامه‌ها نیز وجود دارد. در iOS، اساسا شما آنچه را که در سیستم‌عامل تعریف شده، دریافت خواهید کرد. شما می‌توانید مرورگرهای دیگر را دانلود کنید اما نمی‌توانید آنها را به عنوان مرورگر پیش‌فرض خود انتخاب کنید. همین قضیه، برای صفحه کلید هم صادق است. اگر چندین گزینه برای انتخاب وجود دارد، تنها امکان برگزیدن یکی از آنها برای شما وجود دارد.

ویژگی Always-On یا همیشه روشن

اندروید
قابلیت Always-On به شما امکان اطلاع از زمان، تاریخ، اعلان و سایر موارد را بدون نیاز به بازکردن قفل گوشی می‌دهد. ویژگی «صفحه نمایش همیشه روشن» یک ویژگی نسبتا جدید در اندروید است که می‌تواند بسیار مفید و ارزشمند باشد.
بسیاری از گوشی‌های هوشمند جدید اندرویدی مانند پیکسل 2 و گلکسی S9، این قابلیت را داشته و نمایش سریع اطلاعات را برای کاربر فراهم می‌کنند. البته اگر از Always-On خوشتان نمی‌آید، می‌توانید آن را خاموش کنید. سامسونگ امکان سفارشی سازی و تنظیم به صورت دلخواه را برای این قابلیت فراهم کرده است. برای مثال می‌توانید طوری Always-On را تنظیم کنید که در زمان‌های خاص (برای مثال در شب) غیر فعال شود. نزدیک‌ترین ویژگی به Always-On در iOS، قابلیت rise-to-wake است که زمانی که آیفون را برمیدارید، صفحه نمایش روشن خواهد شد.

ویژگی چند پنجره‌ای بودن برای پشتیبانی از مولتی‌تسکینگ

اندروید
با معرفی اندروید 7.0 نوقا، گوگل امکان اجرای دو برنامه به صورت همزمان در کنار هم، در صفحه نمایش را ارائه داد. شاید در وهله اول این سئوال برای شما پیش بیاید که چرا باید از دو برنامه به صورت همزمان در صفحه نمایش گوشی هوشمند خود استفاده کنیم؟ باید بگوییم این ویژگی زمانی که به آن نیاز دارید، بسیار مفید و کاربردی است. برای مثال، می‌توانید لیست خرید خود را در کنار ماشین حساب، باز کرده و همزمان از هر دو استفاده کنید. این قابلیت در تبلت، مفیدتر خواهد بود.
البته iOS نیز چنین قابلیتی دارد، با این تفاوت که فقط بر روی آیپد قابل اجرا بوده و آیفون از آن بی‌بهره است. استفاده از این قابلیت بر روی یک صفحه نمایش بزرگ، راحت‌تر است اما نمی‌توان گفت که کاربردی برای آیفون ندارد.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025