گروهی از باستان شناسان موفق شدند قدمت فسیل انسانی کشف شده در اسپانیا را تعیین کنند. این فسیل، نزدیک به 1 میلیون سال قدمت دارد و عمر آن از روی آزمایش کربن در دندانها تخمین زده شده است.
همیشه دانستن اینکه حیات در ابتدا چگونه بوده و از کجا آمده و برای رسیدن بدین مرحله چه مراحلی را طی کرده، برای همگان جالب بوده است. در این بین باستان شناسان میتوانند کمکهای زیادی در این زمینه به نسل بشر کنند و با مطالعاتی که انجام میدهند دریچههایی از اطلاعات تاریخی را به روی افراد بگشایند.
در این راستا، دانشمندان قدمت یک فسیل کشف شده در سایت باستانشناسی Atapuerca Gran Dolina در شمال اسپانیا را با استفاده از آزمایش دندانهایش، تعیین کردند. این فسیل، برای مدت زمانی طولانی از قدیمیترین بقایای انسانی ثبت شده، به شمار میآمد و یکی از گونههای ارزشمند باستان شناسی انسانی محسوب می شود. دندانهای این فسیل بین 772 هزار تا 949 هزار سال قدمت دارد. بله واضح است که قدمت آن بسیار زیاد است و بیش از حد قدیمی به نظر میرسد.
نتایج حاصل شده از آزمایش کربن در دندانها، اعتقادات قبلی دانشمندان درباره عمر این فسیل، را تأیید کرده است. پیشتر آنها نیز با استفاده از شواهد ژنتیکی این چنین تخمینی را زده بودند.
آزمایش کربن به گونهای است که باید مورد آزمایش شده، عمری در حدود همین فسیل داشته باشد. عمر این دندانها به وسیله آزمایش رزونانس پارامغناطیسی الکترون، معین شد. سابقا این روش فقط روی پستاندارهای غول پیکر دیگر آزمایش شده بود، ولی به تازگی روی دندان انسان هم استفاده شده است، البته بدون اینکه به بقایای فسیلی آسیبی بزند.
یک تیم بینالمللی متشکل از محققانی از کشورهای استرالیا، فرانسه و اسپانیا در حال مطالعه بر این فسیل هستند. اگر علاقهمند به این موضوع هستید و میخواهید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید به این لینک مراجعه نمایید.
سخن پایانی
برای اطلاع بیشتر از اخبار علمی با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
