اپل پتنت جدیدی را به سازمان ثبت اختراعات امریکا داده است که میتواند شروع راه اپل برای دستیابی به گوشیهای بدون لبه و کلید کناری باشد هرچند ممکن است شما آن را با «لبه فعال» گوگل اشتباه بگیرید.
شرکت اچ تی سی زمانی که گوشی U 11 را تولید کرد نام این فناوری را «ادراک لبه» (Edge Sense) نامید، مدتی بعد گوگل این ویژگی و امکان اچ تی سی را در گوشی پیکسل 2، قرض گرفت و نام جدیدی روی آن گذاشت: «لبه فعال» (Active Edge). همانطور که از نام آن مشخص است، این ویژگی مربوط به انحنای نمایشگر هست که اگر روی آن ضربهای وارد کنید به شما عکسالعمل نشان میدهد؛ اما استفاده از این ویژگی به شدت محدود شده است. همانطور که در گوگل پیکسل فقط برای فراخوانی دستیار صوتی گوگل یا قرار دادن گوشی روی حالت بیصدا کاربرد دارد؛ اما اپل به سراغ این تکنولوژی رفته است تا باز هم آن را به حد اعلای خود برساند.
آیفون ممکن است این ویژگی را از پیکسل کپی کند اما هیچ وقت مثل آنها این کار را روتین و تکراری انجام نخواهد داد و چیزی شبیه به کپیبرداریهای گوگل از آیفون نخواهد ساخت. همهچیز از معرفی ویژگی جدیدی توسط اپل به نام «دستگاه الکترونیکی همراه حساس به فشار» شروع شد. این نام برای سندی که اپل به سازمان ثبت اختراعات امریکا ارائه داده تعیین شده است و کاملاً توضیح جامعی در مورد آنچه که قرار است با آن مواجه شویم به ما میدهد.
اپل در یک حرکت زیرکانه این اختراع را دنباله اختراع قبلی خود «قسمت حساس به فشار» نامیدند. این پتنت در سالهای 2013 و 2016 چند بار ویرایش و تغییر کرده بود و باز هم در سال 2018 با ضمیمه جدید، بهروزرسانی شد. اپل این کار را برای بستن دهان گوگل و اچ تی سی انجام داده تا هیچکدام نتوانند ادعا کنند که این شرکت از آنها کپیبرداری کرده است.
حتی اگر اپل از این قسمت برای فراخوانی سیری استفاده کند، مسلماً پدیدهای جذابتر ازآنچه گوگل در پیکسل انجام داده است را شاهد خواهیم بود. اگر شما اپل را بشناسید، میدانید که این شرکت زمانی از تغییر در ساختار گوشیهای خودش دست برمیدارد که به فناوری گوشی تمام صفحه بدون هیچ دکمه فیزیکی دست یابد. فناوریهای دیگر اپل همانند نمایشگر منحنی میتوانند این ایده را پرورش دهد. همچنین اپل به دنبال ساختن گوشیهای تاشویی است که مخصوص خود باشد.
این گواهینامه جدید ثبت اختراع به احتمال زیاد گام بلندی برای ساختن گوشی بدون لبه و دکمه فیزیکی است و طراحیهای آیندهنگرانه اپل را بیش از قبل توسعه خواهد داد. برای درک صحیحتر از کارهای اپل برای اختراع جدیدش نگاهی به شماتیک اختراع سابق اپل داشته باشیم:
این اختراع جدید به اپل اجازه میدهد که حسگر (103) را در طول لبه گوشی گسترش دهد. این حسگر همانند ویژگی لمس سهبعدی (3D Touch) بر اساس نیرویی که بر لبه دیواره گوشی وارد میشود میتواند واکنشهای مختلفی از خود نشان دهد. آیفون میتواند بر این اساس کارهای زیادی انجام دهد:
دستگاه الکترونیکی میتواند یک یا چند واحد پردازش مختلف داشته باشد تا بتواند فشارهای وارد شده چندگانه را تشخیص دهد. این کار به دستگاه اجازه میدهد که چندین فشار در یک قسمت یا فشارهای مختلف در قسمتهای دیگر را هم بررسی و تشخیص دهد و مطابق آن رفتار کند. برخی از این واحدهای پردازش شاید فقط وظیفهای همانند مکانیاب داشته باشند و تشخیص دهند که به کدام قسمت از دستگاه الکترونیکی یا قسمتهای حساس به فشار، ضربه وارد شده است. همچنین این واحد پردازش میتواند ارتباط ضربه جدید را با ضربه قبلی حفظ کند، این کار به دستگاه اجازه خواهد داد که بتواند رفتارهای چندگانه (فشار در قسمتهای مختلف) را تشخیص دهد.
صبر کنید، این ویژگی که شاید آن را کپیبرداری از گوگل میدانستید، پیشرفت زیادی کرده است. شما گوشی از شرکت اپل خواهید داشت که منحنی است و میتواند فشار انگشتان شما را در هر قسمت از لبههای خود آنالیز و بررسی کند. اپل در ادامه توضیح میدهد که قالب نگه دارنده این حسگر فلزی است و جنس خود این حسگرها از ماده سختی تشکیل یافته است:
دستگاه دارای دو ساختار متفاوت خواهد بود، قسمتی که در برابر فشار حساس نیست و مقاوم در برابر ضربه است از ماده اول و قسمتی از دستگاه که میتواند بر اساس فشارهای وارد شده واکنش نشان دهد از ماده دوم تشکیل میشود. ماده اول در قسمتهای مقاوم در برابر فشار باید بتواند در برابر ضربههای احتمالی هم مقاوم باشد پس جنسی محکمتر از ماده دوم خواهد داشت، همچنین ماده دوم که در قسمت حساس به فشار به کاررفته است، میتواند از نوع ماده یک باشد ولی دارای خاصیت کشسان و الاستومتریک باشد. هرچند ماده دوم هم تلاش خواهد شد تا در کنار کشسان بودن مقاومت زیادی در برابر فشار از خودش نشان دهد تا بتوانیم به حداکثر فشار دست پیدا کنیم. همچنین ماده دوم میتواند از ماده اول در برابر ضربههای ناگهانی و فشارهای وارد شده مقاومت بیشتری داشته باشد.
اپل میتواند به جای دکمه، سنسورهای جدید در قسمت حساس به فشار خودش قرار دهد. اپل از واژه بریدگی بالای نمایشگر (notch) استفاده کرده است اما این واژه گویا برای اپل معنی دیگری دارد:
در شکلهای پیادهسازی مختلف این ایده، نقاط حساس به فشار خاصی روی ماده دوم تعبیهشده باشند که در قالب دکمه یا ناچ (هنوز معنی جدیدی برایش تعریف نشده است) میتوانند، عرضه شوند. درون هر یک از این قسمتها بر اساس نیاز دستگاه حسگرهایی قرار میگیرد که میتوانند فشارهای وارد شده به این موضعها را اندازهگیری کنند. این ساختار میتواند به صورت دیگری هم پیادهسازی شود، ممکن است که در دیواره داخلی و زیر قسمت حساس به فشار، قسمتهایی خاص قرار داشته باشند که میتوانند فشارهای وارد شده را به عنوان یک دستور دریافت کنند.
ویژگی بارزی که در اثر حذف شدن دکمهها به وجود میآید، در این گواهینامه ثبت اختراع ذکر نشده است، مقاومت در برابر آب. همانند دیگر گواهینامههای ثبت اختراع اپل، هیچ تضمینی وجود ندارد که این یافته جدید در گوشیها و دستگاههای اپل کاربرد داشته باشد. مسلماً این ویژگی هر وقت هم به کار برده شود حس متفاوتتر از کاربردهای گوگل خواهد داشت که حتی ذرهای فکر کپی بودن آن را به ذهن کاربر خطور نمیکند.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
