دستیار گوگل هر روز پیشرفتهتر از قبل میشود و به تازگی اعلام شده که میتواند شما را در روز تولدتان سورپرایز کند. این کار بدون اجازه شما صورت میگیرد و هدف از آن، ایجاد صمیمیت با کاربر است.
دستیار صوتی گوگل خودسر و بدون اینکه از کسی اجازهای داشته باشد، سالروز تولد کاربران را به آنها با آهنگ تولدت مبارک تبریک میگوید. این ویژگی بر اساس گفته کاربران توییتر، زمانی که دستیار صوتی از شما تاریخ تولدتان را سؤال میکند، فعال میشود. دستیار گوگل، به یک تبریک ساده اکتفا نمیکند؛ پس از اینکه تبریک شما را با جمله «امروز روز تولدت است، تولدت مبارک» اعلام کرد، گزارشی از هواشناسی به شما میدهد و پس از آن آهنگ معروف «تولدت مبارک» را میخواند و در آن خطاب به کاربر میگوید که «تو شگفتانگیزترین روی زمین هستی». همه این کارها با خلاقیت خود دستیار گوگل صورت میگیرد.
در واقع، این ویژگی احتمالا میتواند بر اساس استانداردهای خاصی، روی همه دستیارهایی صوتی که بر اساس الگوریتم هوش مصنوعی کار میکنند پیاده شود. دستیارهای صوتی میتوانند با بررسی صدا، تنها بودن افراد را هم تشخیص دهند و کاری کنند که آنها بیشتر از قبل خوشحال شوند. تبریک گفتن دستیار صوتی گوگل، نشانی از این است که گوگل در طول سالهای مختلف ویژگیهایی که انسانها را تحت تأثیر قرار میدهد را به دستیار صوتی خودش اضافه کرده است. بیشتر کاربرانی که با این پدیده مواجه شدند، میگویند آواز و شعرخوانی دستیار گوگل بیشتر از تبریکات مادر خودشان بوده و گاهی تا 40 دقیقه این تبریک گفتن طول کشیده است. واقعیت این است که تبریک گفتن بدون هیچ پیشزمینهای، بیشتر از زمانی که دستیار گوگل از کاربر بپرسد آیا میتواند این روز را به او تبریک بگوید، میتواند کاربر را خوشحال کند وگرنه اضافه کردن یک سؤال برای گوگل هیچ زحمتی نداشت؛ اما گوگل تصمیم گرفته است که از رفتارهای انسانی و تحت تأثیر قرار دادن دیگران با انجام دادن کاری بهصورت تصادفی یا سورپرایز، تقلید کند و کاربران خودش را سورپرایز کند.
شرکتهای بسیاری بدون اینکه تأثیرات مستقیم و مؤثر هوش مصنوعی بر روی رفتارهای انسانی را بررسی کنند، این امکان را در اختیار همه قرار دادند. همین باعث شده است که ارتباطات مردم با این تکنولوژی به سرعت رشد کند و رابطههای جدید مبتنی بر هوش مصنوعی به وجود آید. هر چند برخی از این رابطهها قابل توجیح هستند اما روابط عجیبی همانند پیشنهاد خواستگاری نیم میلیون هندی به دستیاران صوتی نیز پدیدهای عجیب و دور از تصور بود. این تعداد پیشنهاد فقط در ماه آوریل اتفاق افتاده است. این روابط بدون هیچ قانون خاصی پیش میروند و مرزی برای آنها بهعنوان حافظ امنیت حریمهای خصوصی افراد تعریف نشده است. شرکتهایی همانند گوگل باید تلاش کنند تا دستیاران صوتی خودشان را بهگونهای آموزش دهند که بتوانند رفتارهایی انسان دوستانه از خود نشان داده و روز خوبی برای کاربران تدارک ببینند.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.