افزایش امنیت حریم خصوصی کاربران توسط اپل ، نارضایتی پلیس را در پی داشت

اپل
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

اپل به تازگی اعلام کرده که امنیت و رمزگذاری روی گوشی‌های خود را بهتر کرده است. این خبر بازخوردهای منفی زیادی از طرف نیروهای پلیس و دادگاه‌های امریکا داشته است.

گزارش شده است که اپل، غول بزرگ تکنولوژی دنیا، به‌زودی برنامه جدیدی برای کوتاه کردن دست کسانی که به هر طریقی می‌خواهند به اطلاعات دستگاه‌های قفل شده دست پیدا کنند، ریخته است. اپل به صورت صریح به هک تلفن همراه توسط سخت‌افزار GrayKey (عکس پایین) اشاره کرده است که می‌توانست برخی از گوشی‌ها را در عرض کمتر از یک ساعت باز کند، اشاره کرده و گفته است که در صورت استفاده از این روش، استفاده از روش‌های هک قبلی باعث خواهد شد که دستگاه اطلاعات را پاک کند و برای همیشه خاموش شود. گفته‌های اپل فقط مختص آیفون نیست و اپل قصد دارد که روی همه محصولات خود فناوری امنیتی جدید را پیاده کند. مقامات قضایی و نهادهایی که سال‌های زیادی صرف تولید محصولی همانند Graykey، کرده‌اند اصلاً از این خبر اپل خوشحال نیستند و گویا باید مدت‌زمان بیشتری برای شکستن دیوار جدید اپل صرف کنند. مقامات پلیس نیز از افرادی هستند که با شنیدن این خبر، آن را یکی از مشکلات جدید در حوضه تحقیقات خود دانستند، یکی افسران ایالت ایندیانا که مسئول تحقیقات کودک‌آزاری است، در مصاحبه با روزنامه نیویورک‌تایمز گفته:

گویا ما باز قرار است که به روزهای گذشته برگردیم، سال‌هایی که نمی‌توانستیم به اطلاعات گوشی دست پیدا کنیم، اما حالا ما می‌توانیم با استفاده از نتیجه تلاش‌های دولت فدرال جان هزاران کودک را نجات دهیم و با برگشت به عقب هیچ کمکی به این افراد نخواهیم کرد.

اپل

این سخنان چاک کوهن، افسر ارشد پلیس ایالتی ایندیانا بود که مسئول رسیدگی به جرایم علیه کودکان است. پلیس ایندیانا گزارش کرده است که در سال جاری، 96 مورد گوشی اپل را با استفاده از سخت‌افزار Graykey که به مبلغ 15 هزار دلار خریداری کرده‌اند، قفل‌گشایی و بازیابی اطلاعاتی کرده‌اند.

مقامات دیگر قضایی هم نظری مشابه در مورد این اقدام اپل ‌دارند و می‌گویند که این کار پرده‌پوشی از کارهای مجرمانه است. هیلاری مور، وکیل شاغل در یکی از ایالت‌های امریکا، به نیویورک‌تایمز گفته که از سال 2017، هزاران دلار به شرکت Cellebrite تولیدکننده Graykey داده است تا پنج آیفون را رمزگشایی کنند. این رمزگشایی‌ها مربوط به جنایاتی بود که در سال‌های اخیر در امریکا به وقوع پیوسته بود. اطلاعاتی که از گوشی‌ها به دست می‌آمد، بسیار مفید بود و می‌توانست روند تحقیقات را تسریع کند. از این رو این وکیل با سیاست‌های جدید اپل مخالف و با شنیدن اخبار جدید به شدت ناراحت شده است. در قسمتی از سخنان خودش گفته است که:

اپل به صورت آگاهانه جرایم را پوشش می‌دهد و به دنبال محبوبیت خودش با عنوان حفظ حریم خصوصی است.

میشل ساچز، یکی از دستیاران کشف جرایم در منهتن است به نیویورک‌تایمز گفته است، مواردی بوده که او در هفته چندین گوشی را رمزگشایی کرده است. این کار باعث می‌شده روند رسیدگی به جرایم سریع‌تر پیش برود. یکی از پرونده‌هایی که با این کار گره‌گشایی شد، در سال جاری، پرونده تجاوز جنسی به کودک بود که با بازگشایی رمز گوشی مجرم، اتهامات او ثابت شد. اداره دادستانی منطقه منهتن در ده ماه اول سال 2017، 702 تلفن همراه را رمزگشایی کرده است که در گزارش تکمیلی آمده که دوسوم از آن‌ها محصولات اپل بوده‌اند.

اپل

اپل قبلاً گفته بود که از سال 2013 تا کنون به بیش از 208 هزار درخواست دولت امریکا و دادستانی کل برای دسترسی به اطلاعات iCloud پاسخ داده و اجازه‌های لازم برای آن‌ها صادر شده است. پس نمی‌توان به اپل اتهام، عدم همکاری با پلیس وارد کرد. هنوز مشخص نیست ویژگی که با عنوان قفل USB از آن یاد کرده است، فقط برای جلوگیری از دسترسی Graykey است یا می‌تواند دستگاه دیگری که یکی از شرکت‌های رقیب آن را ساخته است را هم مسدود کند. به احتمال زیاد اپل کاری کرده است که زمان قفل‌گذاری روی گوشی، اتصالات به درایو بسته شود؛ اما مسلماً پلیس هم دست روی دست نخواهد گذاشت زیرا با تکنولوژی که الآن در دست دارد می‌توانست، مجرمان زیادی را در عرض یک ساعت دستگیر و جرم آن‌ها را اثبات کند.

اپل به رسانه خبری رویترز گفته است: ما تلاش خود را برای جلوگیری از دسترسی، مجرمان، سارقان و هکرها به اطلاعات شخصی کاربران دوچندان کرده‌ایم. اپل شرکتی بوده است که همیشه قانون‌مدار بوده و این عملیات جدید هیچ‌وقت برای به تعویق انداختن تلاش‌های پلیس برای پیشرفت در پرونده‌های مجرمانه نیست.

کلام آخر

این برای اولین بار نیست که رمزگذاری‌های اپل بازخوردهای منفی داشته است. در سال‌های اخیر همیشه مشکلات زیادی برای بازگشایی گوشی‌های اپل وجود داشته که در نهایت با تولید رمزگشای گری کری بسیاری از آن‌ها حل شده بود؛ اما گویا اپل دوست ندارد هیچ شرکتی به حریم خصوصی او چه قانونی و چه غیرقانونی پا بگذارد. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025