پیکسل بوک از دستگاههای ترکیبی رده بالا به شمار میرود. این دستگاه از سیستم عامل کروم بهره میبرد و در اجرای برنامههای متنوع نیز محدویتهایی دارد و شاید چاره آن بکارگیری ویندوز 10 در پیکسل بوک باشد.
پیکسل بوک، کروم بوکی قدرتمند و رده بالا از محصولات گوگل است که قابلیت تاشدن و تبدیل به تبلت را نیز دارد. درواقع یک دستگاه ترکیبی (هیبرید یا ترکیبی از لپ تاپ و تبلت) محسوب میشود که تاکنون مورد ستایش بسیاری از کاربران و منتقدان عرصه فناوری قرار گرفته است. حتی میتوان آن را همتای سرفیس بوک مایکروسافت و لپ تاپهای یوگای لنوو دانست. اما با این حال این دستگاه از محدودیت ویژهای رنج میبرد و آن این است که تنها از سیستم عامل کروم (ChromeOS) پشتیبانی میکند و فقط برنامههای آن را اجرا مینماید. گزارشهای جدید حاکی از آن هستند که پیکسل بوک ممکن است در این زمینه با تغییراتی مواجه شود؛ چراکه گوگل به دنبال پیگیری امکان استفاده از ویندوز 10 بر روی دستکاه هیبرید خود است.
به گزارش سایت 9to5Google، کد جدیدی از پروژه Crumium OS به تازگی توسط توسعهدهندگان مورد بررسی قرار گرفته است که نشان میدهد این کمپانی به دنبال کار روی بوت دوگانه ویندوز 10 و سیستم عامل کروم روی پیکسل بوک و رونمایی از آن در آینده نزدیک است. هرچند که شک و تردیدهای زیادی نیز درباره آن وجود دارد.
شاید این نکته نیز تکمیل کننده باشد که چند وقتی است شایعات زیادی درباره علاقه گوگل به گسترش قابلیتهای پیکسل بوک به گوش میرسد. در این میان ایده سازگاری پیکسل بوک با ویندوز 10 برای اولین بار در اوایل سال جاری میلادی مطرح شد و از آنجا نشئت گرفت که ناظران مشتاق در ابتدا عبارت «AltOS» را در اسناد گوگل مشاهده کردند. یکی از خبرها در این زمینه اشاره به صفحه نمایشی داشت که کاربر در زمان روشن شدن لپ تاپ میتوانست سیستم عامل موردنظر خود را انتخاب نماید و دیگری به طور مستقل به ویندوز اشاره داشت و به نام ویندوز بین خبرها به گوش میرسید. البته تاکنون اینها گمانهزنیهایی بیش نبودند.
آخرین خبر که در این زمینه شنیده شد، از طرف انجمن توسعهدهندگان XDA منتشر گردید. توسعهدهندگان در این زمینه کدهایی را یافتند (تصاویر پایین) که اشاره به مشکلات مرتبط با USB داشت. این کد ارتباط دستکاه هیبریدی گوکل را با مایکروسافت بیشتر مشخص میکند؛ چراکه این مورد از طریق مشاهده عبارتهای WHCK و HLK دیده شد که به ترتیب به گواهی کیت سخت افزاری ویندوز (Windows Hardware Certification Kit) و کیت آزمایشگاه سخت افزار (Hardware Lab Kit) اشاره دارند.
این بدین معنی است که گوگل قصد دارد از تنظیمات سختافزاری موردنیاز ویندوز 10 پیروی کند و تأییدیه مایکروسافت برای اجرای ویندوز 10 را دریافت نماید. در این حالت دستگاه به طور کامل از اجرای همه درایورهای مخصوص و موردتایید مایکروسافت پشتیبانی خواهد کرد. گفتنی است که حتی اگر گوگل لپ تاپ پیکسل بوک را به ویندوز 10 مجهز نکند گزینه جدیدی را با هدف تعدیل قیمت دستگاههای ترکیبی در اختیار کاربران قرار خواهد داد.
اگر پیکسل بوک به ویندوز 10 مجهز شود کاربران قادر خواهند بود همه کارهایی که با ویندوز 10 انجام میدهند را بر روی آن اجرا کنند که البته پیکسل بوک فاقد این ویژگیها است و فقط سیستم عامل کروم و برنامههای آن را اجرا میکند. هرچند این ویژگی هیجانانگیز است اما این را نیز باید در نظر داشته باشیم که ممکن است گوگل تا رسیدن به چنین جایگاهی فاصله زیادی داشته باشد. جالب است بدانید، پردازندهای هم که برای اجرای ویندوز 10 نیاز است باید قویتر از پردازنده Core i5 Y باشد که سیستم عامل کروم را اجرا میکند. چرا که این پردازنده به طور خاص برای سیستم عامل فوقالعاده سبک کروم انتخاب شده است. نوآوریهای بیشتر در زمینه سیستم عامل، مخصوصا مجهز کردن پیکسل بوک به ویندوز 10 باعث میشود که طرفداران این دستگاه ترکیبی زیاد شوند و فرصتهای رو به رشدی نیز برای گوگل در این زمینه فراهم گردد. اما ممکن است حتی اگر گوگل بتواند تاییدیه مایکروسافت را بگیرد، مشکلاتی در پیش داشته باشد که باید به آنها بیندشید و فکر راه چاره باشد.
کلام آخر
پس باید منتظر بمانیم و ببینیم که تصمیم گوگل برای آینده پیکسل بوک چه خواهد بود؟! در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.