در این مطلب، ساز و کار پیچیده ای که پشت دوربین های دو لنزی Essential وجود دارد را مختصرا بررسی می کنیم و نگاهی به عملکرد آن می اندازیم.
Essential یکی از تلفن های هوشمندی است که در این تابستان منتشر شده و بسیاری از انتظارات را برآورده ساخته است. اما نمی توان گفت همه چیز در مورد این گوشی به خوبی پیش رفته است. شرکت Essential Products که تولید کننده ی گوشی های Essential است نتوانست مطابق وعده ی خود نخستین سری گوشی ها را در بازه زمانی 30 روزه به بازار بفرستد. هفته ی گذشته اندی رابین یکی از مسئولین شرکت Essential اعلام کرد که وی و همکارانتش سخت در تلاش هستند تا محصول جدید این کمپانی در ماه آگوست (که سه روز دیگر شروع می شود) به دست مردم برسد. حال که چند هفته ای تا آمدن گوشی های Essential به بازارهای امریکا مانده و چند ماهی هم باید بگذرد تا به بازارهای خودمان برسد خوب است نگاهی به توانایی های دوربین این گوشی بیاندازیم.
یاژو لینگ (Yazhu Ling) یکی از اعضای برجسته ی تیم فناوری تصویری گوشی های Essential است. وی توضیح می دهد که به همراه تیمش چطور در طراحی و بهبود عملکرد دوربین پشت این تلفن هوشمند کار کرده اند:
« هنگامی که به سراغ طراحی دوربین برای پشت تلفن های هوشمند Essential رفتیم هدف اصلی ما ساختن دوربینی بود که تکان ها در کیفیت تصویربرداری آن مشکل ایجاد نکند و طراحی آن با بدنه ی گوشی همخوانی داشته باشد. با این وجود حاضر نبودیم کیفیت تصویر را در نور کم قربانی کنیم؛ کاری که در بسیاری از گوشی ها انجام می شود و کسانی که به دوربین تلفن هوشمند خود متکی هستند بسیار از این موضوع ناراحت و عصبانی می شوند. تیم Essential با انجام یک طرح مهندسی بسیار عالی توانست هر دو هدف از پیش تعیین شده را در دوربین های Essential عملی سازد »
گوشی های Essential در پشت خود دوبین هایی دارند که مجهز به 2 لنز هستند. یکی از این لنز ها فول RGB و دیگری monochrome واقعی است. درست مانند گوشی های ساخت هواووی یا گوشی Moto Z2 Force موتورولا که به تازگی منتشر شده است. کار لنز اول این است که مقدار رنگ را در محل هر پیکسل مشخص کند. اما اگر فقط بعضی از پیکسل های تصویر مقدار رنگ داشته باشند، دوربین خودش از مقادیر مشخص مقدار رنگ بقیه ی پیکسل ها را حدس می زند که این مساله باعث تار شدن و مختل شدن عکس می شود. اینجاست که لنز monochrome به میان می آید. این لنز به هر یک از پیکسل ها یک مقدار واقعی سیاه یا سفید می دهد؛ این کار کیفیت عکس را بسیار بالا می برد و باعث می شود عکس حتا در شرایط نور کم عالی از آب درآید. در گوشی های Essential یک فناوری « پردازش سیگنال تصویر » بسیار پیچیده قرار داده شده است که تصویر تولید شده ی هر یک از 2 لنز را می گیرد، پردازش می کند و در نهایت یک تصویر شفاف با رزولوشن بالا تولید می کند.
فناوری که در اینجا توضیح دادیم دقیقا و کاملا جدید نیست و Essential نخستین شرکتی نیست که از آن استفاده می کند. با این وجود فناوری تصویربرداری گوشی های Essential پیچیدگی منحصر به فرد خود را دارد. لینگ از اعضای تیم طراحی دوربین می گوید این کمپانی برای تنظیم مناسب المان های دوربین مانند نور بالا، درخشش (لاکس) سایه، کنتراست و غیره بیش از 20,000 عکس و فیلم تهیه کرده و آن ها را آزموده است. همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید این تنظیمات باعث ایجاد تغییرات محسوس و قابل مشاهده در عکس می شوند.
مسلما برای مقایسه ی محصول تازه ی Essential باید منتظر رسیدن آن به ویترین فروشگاه ها باشیم اما از همین حالا هم می توان پیش بینی کرد که نسبت به عنوان های برجسته ای که اخیرا منتشر شده اند (مانند Galaxy S8 و HTC U11) Essential تلفن هوشمند قابل اتکایی است.