منابع خبری حاکی از این هستند که فیسبوک به تازگی برخی از اطلاعات کاربران از جمله فهرست دوستان را در اختیار تعدادی کمپانی دیگر قرارداده است. اخبار نقض حریم خصوصی کاربران فیسبوک حتی باعث نگرانی نمایندگان مجلس سنا هم شده است.
منابع خبری حاکی از این هستند که فیسبوک به تازگی برخی از اطلاعات کاربرانش از جمله فهرست دوستان را در اختیار تعدادی کمپانی دیگر قرارداده است. وال استریت ژورنال، منبع خبری که با این مصارف تجاری اطلاعات آشناست، گزارش کرده که حتی پس از اینکه توسعه دهندگان در سال 2015 دستشان از اطلاعات کاربران کوتاه شد، آن کمپانیها هم چنان به این اطلاعات دسترسی داشتند.
از جمله اطلاعاتی که در اختیار سایر کمپانی ها قرار گرفت، علاوه بر فهرست دوستان، شماره تلفن دوستان و هم چنین دادههای متریک که حاکی از میزان صمیمیت بین هر کاربر و دوستانش بود هم در اختیار این کمپانی ها قرار گرفت. کمپانی هایی که توانستند به این بخش از داده ها دسترسی داشته باشند، عموما کمپانی های تبلیغاتی و شرکت هایی بودند که قراردادهای هنگفت با این غول رسانه اجتماعی داشتند. این قراردادها در رأس شراکت فیسبوک با کمپانی های سازنده تجهیزات اصلی و غول های فناوری مثل سامسونگ، بلک بری، اپل، آمازون و مایکروسافت قرار داشتند.
این کمپانی های مادر، در ده سال گذشته دایره وسیعی از داده های کاربران را از فیسبوک دریافت می کردند. همین شراکتها، در سال 2011 باعث شد تا توافق حفظ حریم خصوصی بین فیسبوک با کمیسیون تجاری فدرال ایالات متحده درهم بشکند. این کمیسیون کمپانی Menlo Park که مقرش در کالیفرنیا است را از به اشتراک گذاری داده های کاربران بدون اجازه و رضایت آنان با سایر کمپانی ها، منع می کند. در همین حین، شراکت فیسبوک با شرکت های OEMs به سازندگان دستگاه ها این امکان را می دهد که به اطلاعات فیسبوکی خریداران شان دسترسی پیدا کنند. مطابق با گزارش های سابق نیویورک تایمز، برخی از این کمپانی ها حتی می توانستند به اطلاعات شخصی کاربر خصوصا وقتی که از برنامه اشتراک داده استفاده می کند، دست یابند.
کلام آخر
طبق آخرین افشاگری ها، مدیران فیسبوک قراردادهایشان را با زیرمجموعه ای از کمپانی ها تأیید کرده اند. مدیران این شرکت اذعان داشته اند که هدفشان ارتقاء سطح استفاده کاربر از پلتفرم رسانه اجتماعی، راهبری قابلیت های تازه و نزدیکی به اطلاعات موجود کمپانی های طرف فیسبوک بوده است. همچنین افشای نقض حریم خصوصی کاربران فیسبوک، زمانی دو چندان شد که سناتور دموکرات بیل نلسون و سناتور جمهوریخواه، جان Thune، رؤسای کمیته بازرگانی مجلس سنای ایالات متحده، نامه ای مبنی بر نگرانی های موجود درباره به اشتراک گذاری داده های فیسبوک با OEM ها نوشتند. این دو سناتور طی این نامه می پرسند که آیا این غول صنعت رسانه، در قراردادهایش با سازندگان سخت افزارها موارد امنیتی لازم برای نقض احتمالی حریم خصوصی کاربران را بررسی میکند. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
