ایسوس با معرفی ساعت هوشمند و جدید ویوو واچ بی پی به بازار پوشیدنیها بازگشته است. این ساعت توانسته اندازهگیری فشار خون را با استفاده از حسگر به دنیای ساعتهای هوشمند وارد کند.
ایسوس برای معرفی ساعت هوشمند ویوو واچ بی پی (VivoWatch BP) اینگونه بیان میکند که بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی از هر پنج نفر، یک نفر به فشار خون مبتلا است و بر اثر فشار خون بالا سالانه 9.4 میلیون نفر در سراسر جهان فوت میکنند؛ بنابراین شرکت ایسوس فناوری جدید و متفاوتتری برای اندازه گیری فشار خون، نسبت به ساعت هوشمند Omron به کار برده است. درواقع Omron می تواند فشارخون کاربر را با استفاده از تیوبهای هوای داخل بند ساعت اندازه گیری کند.
ایسوس برای قرائت فشار خون کاربر از دو حسگر الکتروکاردیوگرافی (electrocardiographic) و تغییر حجمسنجی نوری یا فتوپلتیسموگرام (photoplethysmographic) استفاده می کند. هر دو این حسگرها در کنار هم میتوانند فشار خون را با دقت خوبی اندازهگیری کنند. کسانی که در کامپیوتکس 2018 (Computex 2018) این پوشیدنی هوشمند را امتحان کردند، معتقدند که بدنه بزرگ این ساعت که آن را تقریباً از حالت ساعت بودن به یک پوشیدنی سلامتی تبدیل کرده، جذابتر از انتظارات است. اگر جزو افرادی هستید که هر روز عادت دارید فشار خون خودتان را چک کنید یا فشار خون دارید و باید این فشار خون را به پزشک خود گزارش دهید، این پوشیدنی هوشمند سلامتی، می تواند کمک زیادی به شما کند.
برای اندازه گیری فشار باید انگشت خود را روی حسگر نقرهای رنگ فتوپلتیسموگرام قرار داده و به مدت 15 تا 20 ثانیه آن را نگه دارید. زمانی که شما انگشت خود را روی حسگر ویوواچ بی پی قرار میدهید، به صورت خودکار حسگر دیگر الکتروکاردیوگرافی فعال میشود، این حسگر روی مچ شما را اسکن میکند که معمولاً نتیجه این اندازه گیری دقیقتر از پوشیدنی سلامتی Omron میتواند خواهد بود. ویوواچ بی پی در تستهای انجام شده حضوری طی نمایشگاه عرضه این محصول، در هر چندین بار تست، یک عدد نزدیک به فشار قبلی را نشان داده است.
ایسوس، آنقدر در ویوواچ بی پی درگیر حسگر فشار خون نشده است که دیگر حسگرها را فراموش کند. مطابق معمول پوشیدنیهای هوشمند، این ساعت دارای حسگرهای، تعداد قدم، ضربان قلب، یادداشتبرداری از ساعات خواب است. ایسوس در مورد این حسگرها میگوید که میتوانند بر اساس اندازه گیریهای مختلف و تحلیل دادههای آماری که در طول روز از بدن شما توسط ساعت ضبط میشود، میزان استرس وارد شده به شما در کل روز را به صورت شاخص استرس اکسیداتیو را بیان کند. اپلیکیشن پشتیبان ساعت ایسوس، HealthAI است که تمامی اطلاعات را به صورت بیسیم از ساعت دریافت می کند و روی گوشی ذخیره خواهد کرد. این اپلیکیشن همانند دیگر برنامههای سلامتی به شما کمک میکند تا بتوانید دادههای آماری مربوط به ضربان قلب، فشار خون، خواب و شاخص استرس را بررسی کنید، همچنین اطلاعات شما می تواند با دکتر و اعضای خانواده به اشتراک گذاشته شوند. هرچند هنوز در مورد حریم خصوصی اطلاعات پزشکی در این برنامه، کاری صورت نگرفته است.
از این به بعد زمانی که پدربزرگ و مادربزرگتان قصد داشتند فشار خون خود را اندازه گیری کنند و به دنبال فشارسنج بودند، میتوانید ویوواچ بی پی را از دست خودتان باز کنید و به نشانه پیشرفت تکنولوژی به مچ آنها ببندید و فشارشان را اندازه گیری کنید (البته مطمئن شوید که هیجانزده نباشند). شاید ساعتهای هوشمند قابلیت آنچنانی نداشته باشند اما این ساعت در میان همه رقبا خاص و پیشرفتهتر است. گفتنی است ایسوس با معرفی این ساعت، توانست انتظارات را در مورد پوشیدنیهای هوشمند بالا ببرد. بر اساس گفتههای شرکت، ابزارهای بکار رفته در این ساعت نسبت به نمونههای مشابه، وزن و قیمت کمتری دارند. به طوری که 70 درصد کاهش در اندازه قطعات و 50 درصد کاهش در وزن آنها را شاهد هستیم. سیستمعامل این ساعت اسپارتان است و می تواند 28 روز برای شما در یکبار شارژ کردن، کار کند.
ایسوس ویوواچ بی پی با قیمت 169 دلار اواخر ماه آینده در تایوان و دو ماه دیگر در اروپا عرضه خواهد شد اما هنوز تاریخ دقیقی برای عرضه در بازارهای امریکا ارائه نشده است.