بر اساس قوانین شورای عالی فضای مجازی ایران، پیام رسان ها برای ادامه فعالیت خود در کشور نیاز به اخذ مجوز از دولت خواهند داشت.
سید ابوالحسن فیروز آبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی در مصاحبه ای با فارس نیوز اعلام کرد برنامه های پیام رسانی که در ایران در حال فعالیت هستند، فاقد مجوز می باشند. همچنین وی از اختصاص تسهیلات برای پیام رسان هایی که موفق به اخذ مجوز فعالیت در داخل کشور شوند خبر داد. فیروز آبادی در ادامه اعلام کرد: «پیام رسان های خارجی در صورتی که نسبت به دریافت مجوز اقدام کنند، ما امنیت عملکرد آنها را فراهم خواهیم کرد و تنها با پذیرفتن شرایط ما قادر به ادامه فعالیت در داخل کشور خواهند بود». همچنین وی افزود: « پیام رسان های خارجی فقط تا زمانی که فعالیت شان موجب نقض مسائل امنیتی و اخلاقی نشده است، می توانند به فعالیت خود در کشور ادامه دهند».
پیش از این، دولت برای حمایت از برنامه های پیام رسان ایرانی و خارجی که قصد دارند به طور رسمی در کشور به فعالیت بپردازند، سیاست های تشویقی ویژه ای را در نظر گرفته بود. معاون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طی مصاحبه ای در هفته گذشته اعلام کرد که دولت برای پیام رسان ها با تعداد کاربر فعال مشخص، تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته است. با توجه به اعلام این بیانیه از سوی دولت، برای پیام رسان های محلی با بیش از 1 میلیون کاربر فعال، یک میلیارد تومان ، و پیام رسان های با بیش از 5 میلیون کاربر فعال، به میزان 3 میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده است.
فیروزآبادی در این مصاحبه بیان کرد باتوجه به اینکه 18 درصد از دانشجویان ایران، در رشته های فناوری اطلاعات و یا رشته های مشابه فارغ التحصیل می شوند، دولت موظف است خدمات فضای مجازی را متناسب با توسعه بازار، گسترش دهد. وی اضافه کرد اندازه بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران بین 12 تا 14 میلیون میلیارد دلار است اما پیش بینی می کنند در 5 سال آینده این رقم به 40 میلیارد دلار افزایش پیدا کند.
لازم به ذکر است که در 4 سال گذشته بسیاری از پیام رسان های آسیای شرقی و اروپایی با دولت ایران توافقنامه همکاری در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات امضا کرده اند. همچنین رییس جمهور روحانی، بودجه قابل توجهی برای ارتقا کیفیت زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران اختصاص داده است.