پردازنده اسنپدراگون 850 به تازگی از سوی کوالکام معرفی شد که عملکرد بالایی دارد و به طور اختصاصی برای کامپیوترهای همیشه متصل و بر مبنای ویندوز 10 طراحی شده است.
کوالکام از تولید پردازنده جدید اسنپدراگون 850 مخصوص نوعی از کامپیوترهای شخصی مجهز به ویندوز 10 موسوم به کامپیوترهای همیشه متصل (Always Connected) خبر داده است. گفتنی است که نسل اول این نوع از کامپیوترها سال گذشته توسط مایکروسافت معرفی شدند. کامپیوتر همیشه متصل 2017 از پردازنده اسنپدراگون 835 بهره میبردند که عملکرد بهبودیافته، اتصال پایدار و طول عمر باتری از دستاوردهای آن بوده است. پلتفرم کامپیوترهای همیشه متصل که محصول مایکروسافت و کوالکام به شمار میرود به عنوان رقیبی برای آیپد شناخته خواهد شد که ویژگیهای منحصربهفردی را به نمایش میگذارد. از جمله این ویژگیها میتوان به بهرهمندی از معماری ARM، طول عمر باتری، سرعت انتقال دادههای بالا به صورت یکپارچه و بهبود زمان آماده به کار آن اشاره کرد.
پردازنده جدید کوالکام یعنی اسنپدراگون 850 تنها برای کامپیوترهای شخصی استفاده میشود و استفادهای در سایر دستگاههای هوشمند نخواهد داشت. درواقع این اسنپدراگون 850 همان اسنپدراگون 845 مخصوص موبایل است. با این تفاوت که نسخه 850 مخصوص کامپیوترهای همیشه متصل ویندوز 10 تولید شده است. این نوع جدید از پردازنده اسنپدراگون در مقایسه با نسل قبلی یعنی اسنپدراگون 835، بهبود 30 درصد عملکرد باتری، 20 درصد بهبود در کاهش مصرف باتری و همچنین بهرهوری بیشتر آن و 20 درصد افزایش سرعت انتقال دادههای گیگابایتی را برای کامپیوترهای همیشه متصل به ارمغان خواهد آورد. اسنپدراگون 850 مانند پردازندههای موبایلی 845 بر اساس نسل دوم پردازندههای 10 نانومتری ساخته میشود. همچنین کوالکام مدعی است که اسنپدراگون 850 در مقایسه با 845 قادر است هماهنگی خوبی بین سختافزار و نرمافزار ایجاد کند که این امر باعث بهبود و ارتقای کارایی در کامپیوترهای شخصی خواهد شد.
اگرچه اولین کامپیوترهای همیشه متصل که با پردازنده اسنپدراگون 835 معرفی شده بودند فقط در تئوری بسیار کارآمد جلوه میکردند؛ اما کوالکام میگوید که شرکای تجاری این شرکت تا پایان سال جاری به تولید دستگاههایی با پردازنده 850 روی خواهند آورد که با این حساب احتمال موفقیت آنها بیشتر خواهد شد. گفتنی است که شرکای تجاری کوالکام در نخستین پروژه بهکارگیری اسنپدراگون 835 کمپانیهایی مانند ایسوس، اچ پی و لنوو بودند. اکنون نیز با روی کار آمدن پردازنده اسنپدراگون 850 کوالکام توانسته است با سامسونگ نیز همکاری داشته باشد که در پی آن سامسونگ از این پردازنده در دستگاههای تولیدی خود استفاده کند.
به طور کلی همانطور که میدانید کوالکام به تنهایی کامپیوترهای شخصی همیشه متصل را تولید نمیکند. بلکه پلتفرم مورد نیاز را برای نصب و راهاندازی سیستمهای کامپیوتری فراهم خواهد آورد. همچنین کوالکام طراحیهای پیشرویی در زمینه آنتنهای مودم داشته است که به واسطه آنها تولیدکنندگان کامپیوترهای شخصی مجبور نیستند که آن را برای دستگاهها تولید کنند.
با توجه به نوآوریهای موجود در زمینه کامپیوترهای همیشه متصل، جالب است بدانید که برخی از گزارشات از نسل اول این نوع از کامپیوترها چندان جالب نیست. درواقع برخی از استفادهکنندگان معتقد بودند که پردازندههای موجود در این سیستمها عملکردی پایینتر حتی نسبت به پردازندههای x86 داشتند. همچنین از دیگر انتقادهای وارده به این نوع از سیستمها محدودیت و تعداد کم برنامههای کاربردی بود که کاربران میتوانند از آنها در کامپیوترهای همیشه متصل استفاده کنند. اما مایکروسافت در این راستا دست به اقدامی مفید زده است و اعلام نموده که ابزارهای جدید برای توسعهدهندگان و همچنین برنامههای 64 بیتی را در این نوع از کامپیوترها خواهد گنجاند. بنابراین باید امیدوار باشیم که تا زمان ورود اسنپدراگون 850 این زیرساختها نیز فراهم شوند تا در کنار کارایی بالا، کاربران در استفاده از این نوع کامپیوترها بتوانند تجربه استفاده آسان از برنامههای کاربردی را نیز برای خود رقم بزنند.