هوش مصنوعی، واژه ای است که بسیاری از ما تا به حال بسیار شنیده ایم. اما در سال 2018 و به بعد، قرار است این واژه را بیشتر در عمل مشاهده کنیم. اگر دوست دارید بدانید که در سال های آتی، هوش مصنوعی در چه زمینه هایی رشد خواهد کرد، ادامه مطلب را از دست ندهید.
در سال های آتی، 62 درصد از بنگاه های اقتصادی از هوش مصنوعی در بهبود و پیشرفت کسب و کار خود استفاده میکنند. اما هوش مصنوعی در چه زمینه هایی به ما کمک میکند؟ در این مطلب قصد داریم 19 زمینه تکنولوژی که هوش مصنوعی در آن ها بسیار پر کاربرد خواهد بود را معرفی کنیم.
1. تولید زبان های مختلف
تولید زبان های مختلف یکی از زیرمجموعههای هوش مصنوعی است. با این قابلیت قادر خواهیم بود که داده ها را به متن تبدیل کنیم. با این کار ایده های مختلف، به صورت یکپارچه و با دقت زیاد گرد هم میآیند. این قابلیت برای تولید گزارش ها و خلاصه عملکرد و وضعیت بازار استفاده میشود و توسط شرکت هایی مانند Attivio، Automated Insights ،Semantics Cambridge ،Reasoning Digital ،Lucidworks ،Narrative Science ،SAS و Yseop پیشنهاد شده است.
2. تشخیص گفتار
سیری اپل، یکی از سیستم هایی است که میتواند گفتار و صدای شما را تشخیص دهد. تعداد این سیستم ها هر روز بیشتر و بیشتر میشوند. این سیستم ها توانایی تشخیص صدای افراد با زبان های مختلف را دارد. شرکت هایی که این تکنولوژی را پیشنهاد میدهند عبارتند از: NICE،Nuance Communications ،OpenText و Verint Systems.
3. نمایندگان مجازی
نماینده مجازی، به بیان ساده یک سیستم کامپیوتری است که توانایی برقراری ارتباط با انسان را دارد. شایع ترین نمونه از این نوع تکنولوژی، chatbots است. شرکت هایی مثل Amazon ،Apple ،Solutions Artificial ،Assist AI ،Creative Virtual ،Google ،IBM ،IPsoft ،Microsoft و Satisfi از نمایندگان مجازی در محصولات استفاده های زیادی میکنند.
4. سیستم های یادگیری ماشینی
این روزها، کامپیوترها نیز میتوانند به راحتی یاد بگیرند و همچنین فوق العاده هوشمند و باهوش هستند. یادگیری ماشینی (ML) یک رشته علوم رایانه و شاخه ای از هوش مصنوعی است. هدف آن توسعه تکنیک هایی است که به کامپیوتر توانایی یادگیری میدهند. با پیشرفت این الگوریتم ها و سیستم ها، API ها (رابط برنامه نویسی برنامه)، ابزارهای توسعه و آموزش، داده های بزرگ، برنامه های کاربردی و سایر بخش های مربوط به این حوزه، پیشرفت های قابل توجهی دارند. این سیستم ها عمدتا برای پیش بینی ها و طبقه بندی داده ها استفاده میشود. از شرکت هایی که خدمات سیستم های یادگیری ماشینی را ارئه میدهند، عبارتند از آمازون، گوگل، SAS ،Skytree ،Adext و مایکروسافت.
شرکت Adext یکی از این شرکت هایی است که به طور مخصوص در زمینه AMaaS یا مدیریت مخاطب کار میکند. این شرکت از هوش مصنوعی برای ارتباط بین سیستم های یادگیری ماشینی و پیدا کردن سود آوردترین نوع تبلیغ برای جمعیت های مختلف استفاده میکند. برای اطلاعات بیشتر در مورد شرکت Adext این مطلب را بخوانید.
5. بهینهسازی سخت افزارها با هوش مصنوعی
فناوری هوش مصنوعی باعث میشوند که سخت افزار ها بسیار دوستانه تر و بهتر با ما رفتار کنند! اما چگونه؟ این کار تنها از طریق به کار بردن پردازنده های گرافیکی و پردازنده های مرکزی که به طور خاص و از طریق فناوری هوش مصنوعی وظیفه گرا طراحی شده اند، میسر خواهد بود. اگر مشابه این سخت افزارها را تا کنون ندیده اید، منتظر ظهور چیپست های سیلیکونی بهینه شده با فناوری AI باشید. این چیپستها میتوانند در تمامی صنایع و مخصوصا در صنایع خودروسازی استفاده شوند. شما در آینده ای نزدیک (در برخی صنایع در حال حاضر) میتوانید از طریق شرکت های گوگل، اینتل، IBM، انویدیا، Cray و Alluviate این نوع چیپست ها را تهیه کنید.
6. مدیریت تصمیم
ماشین های هوشمند قادرند قوانین و منطق را به سیستم های هوش مصنوعی معرفی کنند، بنابراین میتوانید از این قسم سیستم ها برای نصب / آموزش، تعمیر و نگهداری و تنظیم داده ها مختلف در صنایع مختلف استفاده کنید. مدیریت تصمیم در حال حاضر در انواع برنامه های شرکت ها گنجانده شده است تا به تصمیم گیری خودکار کمک کند و با اجرای نوعی از اتوماسیون، گزینه های انتخاب شده در شرکت را به بهترین انتخاب ها تبدیل کند. شرکت های Concepts ،Informatica ،Maana، Pegasystems و UiPath در این زمینه بیشترین فعالیت را دارند.
7. پلتفرم های فراگیر آموزشی
سیستم های فراگیر آموزشی، یک نوع خاص از سیستم های یادگیری ماشینی هستند. این سیستم ها شامل مدارهای عصبی مصنوعی با لایه های انتزاعی مختلفی هستند که میتوانند مغز انسان را تقلید کنند. اگر متوجه نمیشوید که این سیستم ها دقیقا چه میکنند، تصور کنید که تمام فرآیند پردازش داده ها و تصمیم گیری هایی که شما در طول روز، یا در طول حل یک مسئله ریاضی و یا … انجام میدهید را یک ماشین و از 0 تا 100 آن را انجام دهد. در حال حاضر این سیستم ها بیشتر برای تشخیص الگوها و طبقه بندی دادهها و برنامهها در مقیاس بزرگ استفاده میشوند.
8. سیستم های بیومتریک
این تکنولوژی میتواند رفتار انسان و جنبه های فیزیکی ساختار و فرم بدن را شناسایی، اندازه گیری و تجزیه و تحلیل کند. این تکنولوژی باعث افزایش هرچه بیشتر تعاملات بین انسان و ماشین میشود. این تعاملات شامل زمینه های گفتاری، لمسی، زبان بدن و موارد دیگر میشود. 3VR، Affectiva، Agnitio، FaceFirst، Sensory Synqera و Tahzoo همه از شرکت هایی هستند که برای توسعه سیستم های بیومتریک سخت تلاش میکنند.
9. اتوماسیون و رباتهای صنعتی
به طور خلاصه، اتوماسیون یعنی از روش هایی استفاده کنیم که روباتها هر چه بیشتر بتوانند وظایف انسانی را ایفا کنند. این کار زمانی ارزش واقعی خود را پیدا میکند که کاری را در اختیار داشته باشیم که اگر انسان بخواهد آن را انجام بدهد از نظر هزینه گران تمام شود و یا استفاده از نیروی انسانی به نوعی موجب ناکارآمدی فرآیند شود.
مثال خوب در این زمینه، شرکت Adext است. این شرکت یک پلتفرم کاملا اتوماتیک برای کارهای تبلیغات دیجیتال دارد. این شرکت با بهره گیری از هوش مصنوعی و البته اتوماسیون در کارهای تبلیغاتی خود، در هزینه و زمان انجام کارهای خود، صرفه جویی زیادی کرده است.این یک راه حل است که شما را قادر به استفاده بیشتر از استعداد انسانی و انتقال کارکنان به موقعیت های استراتژیک و خلاقانه تر میکند، بنابراین اقدامات آنها واقعا می تواند بر رشد شرکت تاثیر زیادی بگذارد.UiPath و WorkFusion از دیگر شرکت های فعال در این زمینه هستند.
10. تجزیه و تحلیل متن و NLP (پردازش زبان طبیعی)
این تکنولوژی از تجزیه و تحلیل متن برای درک ساختار جملات و همچنین معنا و مفهوم آن، از طریق روش های آماری و ML استفاده میکند. تجزیه و تحلیل متن و NLP در حال حاضر برای سیستم های امنیتی و تشخیص تقلب استفاده میشود. این سیستم ها همچنین در دستیاران دیجیتال و برنامه های کاربری برای استخراج داده های غیر سازمان دهی شده، استفاده میشوند.
برخی از ارائه دهندگان خدمات تجزیه و تحلیل متن و تامین کنندگان این فناوری عبارتند از: Basis Technology،Coveo ،Expert System ،Indico Knime ،Lexalytics، Linguomatics، Mindbreeze ،Sinequa ،Stratifyd و Synapsify.
11. مدل سازی دوقلوی هوش مصنوعی و دیجیتال
مدل سازی دوقلوی هوش مصنوعی و دیجیتال، یک ساختار نرم افزاری است که شکاف بین سیستم های فیزیکی و دنیای دیجیتال را پر میکند. برای مثال، شرکت جنرال الکتریک (GE)، بخش هوش مصنوعی خود را برای نظارت بر موتورهای هواپیما، لوکوموتیوها و توربین های گازی خود پیش بینی کرده است. این هوش مصنوعی بر بستر یک نرم افزار با پشتیبانی فضای ابری کار میکند. دوقلوهای دیجیتال عمدتا کد هایی هستند که در نوشتن این نوع نرم افزار های به کار برده میشوند. البته دوقلو های دیجیتال پیچیده تری هم مثل طرح های سه بعدی کامپیوتری که پر از نمودار های پیچیده و تعاملی هستند هم وجود دارند.
شرکت هایی که از این نوع تکنولوژی استفاده میکنند، عبارتند از:شرکت VEERUM که در زمینه تحویل پروژه ها فعال است. شرکت Akselos که از آن برای محافظت از زیرساخت های حیاتی استفاده میشود و شرکت Dynamics Supply که یک راه حل SaaS را برای مدیریت منابع خام در محیط های پیچیده و محیط های تولیدی و توزیعی میباشد.
12. دفاع سایبری
دفاع سایبری یک مکانیسم دفاع از شبکه کامپیوتری برای پیشگیری، شناسایی و ارائه پاسخ های به موقع در برابر حملات یا تهدیدات بر علیه زیرساخت ها و اطلاعات است. هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در حال حاضر در حال پیشبرد دفاع سایبری به یک عصر جدید هستند. تعداد حملات سایبری انجام شده در سال 2017 در حدود 2 میلیارد تخمین زده شد. 76 درصد از این حملات هیچگاه شناسایی نشدند و هدف از 69 درصد حمله ها نیز نامشخص مانده است.
شبکه های تکرار شونده که قادر به پردازش رشته داده های ورودی هستند میتوانند در ترکیب با تکنیک های ML برای ایجاد فناوری های یادگیری تحت فضای نظارتی استفاده شوند که فعالیت کاربر مشکوک را تحت نظر داشته و تا 85 درصد از تمام حملات سایبری را میتوانند شناسایی کنند.
استارتاپ هایی مانند Darktrace، که تجزیه و تحلیل رفتاری را با ریاضیات پیشرفته ادغام کرده اند، به طور خودکار به شناسایی رفتار های غیر طبیعی در سازمان ها میپردازد و حملات سایبری را شناسایی میکند. شرکت Cylance،هم با الگوریتم هایی مبتنی بر هوش مصنوعی، میتواند نرم افزارهای مخرب را شناسایی و علاوه بر دفاع از حملات سایبری، ریسک این حملات را هم کاهش دهد. DeepInstinct، یکی دیگر از شرکت های امنیتی سایبری،است که نقش آن محافظت از مراکز خدمات دهی، سرور ها و دستگاه های تلفن همراه است.

13. انطباق
سیستم های مدیریت ریسک بزرگ، با آنالیزهای پیش بینی کننده و سناریو ساز، میتوانند به سازمان ها در استقرار و نگه داشتن استاندارد ها و الزامات قوانین مختلف کمک کنند. همچنین با این -سیستم ها میتوان از حجم معاملات مشکوکی که اکثرا منجر به پول شویی میشوند نیز کاست چرا که قوانین سخت گیرانه کسب و کار به صورت هوشمند برای هر معامله اعمال شود.

14. ابزار های کار هوشمند

15. تولید محتوا

16. شبکه های همگرا
شبکه های نظیر به نظیر میتوانند در ارز های رمزگذاری شده نیز استفاده شوند. این نوع شبکه همچنین قابلیت این را دارد که با جمع آوری و تحلیل حجم زیادی از داده ها، مشکلات زیادی را در سازمان ها حل و فصل کند.

17. تشخیص احساسات
این تکنولوژی به نرم افزار اجازه میدهد تا احساسات خود را بر روی چهره انسان با استفاده از پردازش تصویر پیشرفته یا پردازش داده های صوتی «خواندنی» کند. ما در حال حاضر در نقطه ای هستیم که می توانیم «میکرو عبارات» یا نشانه های زبان بدن را شناسایی کنیم.

18. تشخیص تصویر

19. اتوماسیون بازاریابی

