درپی اعتراضات گسترده کارکنان گوگل به پروژه های نظامی این کمپانی اعلام کرد با تعریف خط مشیهای جدید از هوش مصنوعی در تولید جنگ افزارها استفاده نخواهد کرد.
گوگل پس از پروژه ماون (Maven) در پروژههای فناوری نظامی برپایه هوش مصنوعی شرکت نخواهد کرد. به نظر می رسد که این شرکت در حال تنظیم قوانینی است تا بر اساس آنها بتواند قردادهای خود را با وزارت دفاع در خصوص استفاده از هوش مصنوعی سامان دهد.
گزارشات حاکی از این هستند که گوگل در پی اعتراض کارمندانش به همکاری در پروژه ماون، متعهد شده است که به ضوابط اخلاقی در همکاری های خود با وزارت دفاع و پروژه های نظامی پایبند باشد و اجازه ندهد تا از فناوریاش در جهت تولید جنگ افزارها استفاده شود. پیشتر گوگل در پروژهای موسوم به ماون با پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) برای استفاده از هوش مصنوعی در فناوری پهبادها شرکت کرده بود که باعث اعتراض گسترده کارکنانش شد. نیویورک تایمز چهارشنبه نوشت که خط مشی جدید گوگل، مانع از به کارگیری هوش مصنوعی در تسلیحات نظامی خواهد شد. انتطار داریم این خبر ظرف هفته های آینده رسما اعلام شود.
اوایل سال جاری بیش از ۳۰۰۰ نفر از کارکنان گوگل طوماری را در اعتراض به حضور این شرکت در پروژه ماون امضا کردند و به مدیر عامل تحویل دادند، آن ها می گفتند:
گوگل نباید در تجارت جنگ حضور داشته باشد.
ماه گذشته خبرگزاری گیزمودو (Gizmodo) گزارش داد که یک دوجین از همین کارکنان در اعتراض به ادامه همکاری گوگل و پنتاگون از شغل خود دست کشیدند. به گزارش نیویورک تایمز در جلسه سراسری کمپانی در هفته گذشته مدیر اجرایی گوگل، Sundar Pichai، خطاب به کارکنانش گفته که این شرکت در پی اتخاذ خط مشی است که بتواند برای طولانی مدت دوام بیاورد و پابرجا بماند.
گوگل تنها کمپانی فناوری مادری نیست که با بخشی از نیروی نظامی آمریکا همکاری میکند. آمازون و مایکروسافت هم هر کدام در زمینه ای با پنتاگون همکاری میکنند. بنا بر گزارشات، آمازون برای وزات دفاع آمریکا فناوری تشخیص تصویر تهیه می کند و مایکروسافت هم سرویس ذخیره ابری خود را به ارتش و کارگزاری های وزارت دفاع ارائه میدهد.