دانشمندان، تکنولوژی را توسعه داده اند که در آن گجت ها با حرکات بدن انسان کار می کنند و نیازی به برق و باتری ندارند. این دانشمندان، که یکی از اعضای تیم اصلی آنها یک دانشمند هندی است توانسته اند یک دستگاه فوق العاده نازک را طراحی کرده و توسعه بدهند که می تواند گوشی های هوشمند، ردیاب تناسب اندام و دیگر ابزارها و گجت ها را تنها با استفاده از حرکات انسانی مانند راه رفتن و تکان خوردن یا تکان دادن، شارژ کند و همین حرکات بدن و تکان ها عامل پاور این گجت ها است.
همه باتری ها یک روز عمرشان به پایان می رسد و باید آنها را دور انداخت ولی این سیستم عمری طولانی خواهد داشت.
بر اساس تکنولوژی باتری ها، باید گفت باتری ها از لایه های فسفر سیاه ساخته شده اند که فقط چند اتم ضخیم دارند. در این تکنولوژی جدید با حرکات بدن و تکان خوردن ،حتی در فرکانس های بسیار پایین، مقدار کمی برق تولید می شود. مثلا وقتی فرد خم می شود یا حرکت م یکند با همین حرکات هم الکتریسیته تولید می شود.
کري پينت، استاديار دانشگاه وندريلبيت در آمريکا معتقد است: « در آينده انتظار داریم که همه مان براي تجهيزات شخصی خود، انبارهای شارژ داشته باشیم. انبارهایی که انرژی آنها مستقيما توسط خودمان و با کمک حرکات بدنی مان تامین می شود. »
محققان معتقدند که در مقایسه با روشهای دیگر طراحی شده ،برای تولید انرژی از حرکت انسان، این روش ، روش جدیدی است و دارای دو مزیت اساسی است.
مواد به صورت اتمی و به اندازه کافی نازک و کوچک هستند که به پارچه ها آغشته می شوند، بدون اینکه تحت تأثیر ظاهر پارچه قرار گیرند. علاوه بر این می توانند انرژی خود را از حرکاتی که کمتر از 10 هرتز – 10 سیکل در ثانیه فرکانس دارد ، استخراج کنند. حتی فرکانس های خیلی پایین هم که مربوط به حرکت است می تواند مفید باشد.
دانشجویان دکترای این دانشگاه سخت درباره این موضوع مشغول تحقیق و بررسی هستند. آنها معتقدند که استخراج انرژی قابل استفاده از چنین حرکات فرکانسی پایین بسیار دشوار است.
در حال حاضر، تعدادی از گروه های تحقیقاتی در حال بررسی چگونگی استخراج انرژی از مواد پیزوالکتریک هستند. این مواد می توانند تغییرات مکانیکی را به برق تبدیل کنند.
با این حال، این مواد اغلب در فرکانس بیش از 100 هرتز بهترین کار را انجام می دهند. به گفته محققان، این بدان معنی است که این مواد برای جنبش ها و حرکات کوچک بدن انسان مفید نیستند. یعنی کارایی کمی دارند و کارایی آنها کمتر از 5 تا 10 درصد حتی در شرایط مطلوب خواهد بود.
این محققان اضافه کردند که براساس برآوردی که بر روی کارآیی بیش از 25 درصد داشته اند متوجه شده اند که در یک پیکربندی ایده آل ،وقتی دستگاه کار می کند، بیشترین میزان مصرف انرژی را از طریق تمام حرکات آهسته مانند نشستن یا ایستادن خواهد داشت.
یعنی وقتی تمام حرکات چه حرکات کم یا زیاد با هم به صورت یکپارچه مد نظر قرار گیرد ، بهترین وضعیت برای شارژ دستگاه را خواهیم داشت. این حمققان اعلام کردند که یکی از برنامه های کاربردی آینده ی این فناوری ممکن است طراحی لباس الکتریکی باشد.
این طراحی می تواند شامل لباس هایی از جنس کریستال مایع باشد.این لباس های الکتریکی به کاربران اجازه می دهد برای تغییر رنگ و الگوهای صفحه نمایش گوشی هوشمند خود با زدن ضربه آسته یا شدید تغییرات مد نظر را ایجاد کنند.
این تیم تحقیقاتی در حال حاضر در حال انجام آزمایشات و بررسی ها و اندازه گیری های عملکرد در این باره هستند تا بتوانند برق مورد نیاز صفحه نمایش گوشی هوشمند را با کمک لباس الکتریکی تامین کند. جنس و ضخامت لباس هوشمند در این بررسی ها ، اندازه گیری و با نیاز باتری گوشی هوشمند سنجیده می شود.