دستگاههای قابلحمل مبتنی بر ویندوز 10، غالباً دارای معماری آرم هستند. این معماری در کنار پردازندههای قبلی اسپندراگون 835 عملکرد ضعیفی دارد اما به تازگی کوالکام دست به طراحی پردازنده جدید برای این معماری زده است.
کامپیوترهایی که به واسطه معماری آرم (ARM) طراحی شدهاند، دیرتر از موعد عرضه میشوند و همیشه میان رقبای بزرگتر نادیده گرفته شده و در ردهبندی کامپیوترهای ضعیف طبقهبندی میشوند. معماری آرم، نوعی معماری و ساختار برای پردازنده است که به وسیله شرکت انگلیسی هولدینگز طراحی شده و بیشتر در موبایل و تبلت های هوشمند کاربرد دارد.
حال شرکت کوالکام قصد دارد پردازندههایی جدیدتر و ارتقاء یافته مدل پردازنده قدیمی اسپندراگون 835 که برای کامپیوترها طراحی شده بود را برای معماری آرم دوباره با عنوان اسپندراگون 845 طراحی کند. عملکردی از سیستم آرم، با استفاده از پردازنده کوالکام و شرکت لنوو با نام کدگذاری شده Europa در گیکبنچ که یکی از بنچ مارکهای مخصوص ویندوز 10 است ثبت شده است. اعداد ثبت شده از عملکرد این سیستم پیشرفتهای قابلتوجهی نسبت به نمونههای قبلی نشان میدهد.
پردازنده جدید اسپندراگون 845، هشت هستهای بوده و قدرت پردازشی آن نزدیک به 3 گیگاهرتز است. این پردازنده بر اساس مقایسههای به عمل آمده، در حدود 25 درصد بهبود یافته است. همچنین 50 درصد بهبود در عملکرد هر یک از هستهها نسبت به هستههای پردازنده مدل قبل یعنی اسپندراگون 835 مشاهده شده است.
با وجود ارائه تعداد دستگاههای مبتنی بر ویندوز 10 و معماری آرم در سهماهه اول سال، زمان انتشار محصولات جدید کاملاً نامشخص است. نزدیکترین زمانی که میتوانیم برای نمایش این محصولات در نظر داشته باشیم کنفرانس Computex 2018 میتواند باشد، اما بعید است که کوالکام از پردازندههای جدید خود بدون اینکه بازار را ارزیابی و بررسی کرده باشد، رونمایی کند.