اپل دیگر به درخواست‌ محدود کردن نرم‌افزارها از سوی دولت‌ها پاسخ نمی‌دهد

اپل
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

اپل در طول شش‌ماهه گذشته بنا بر درخواست‌های دولت‌های مختلف، کم و بیش برنامه‌هایی را از دسترسی کاربران کشورهای درخواست‌کننده خارج کرده است، اما ظاهرا اپل دیگر به درخواست کشورها و دولت‌ها برای محدود کردن دسترسی‌ها پاسخ نخواهد داد.

اپل در اظهارنامه شش‌ماهه خودش تعهدات جدیدش نسبت به کاربران را به روشنی بیان کرد. بر اساس این گزارش که روز دوشنبه منتشر شد تا پایان سال نرم‌افزارهایی که دولت ها اقدام به تحریم آن‌ها کرده بودند، دوباره در اپل استور منتشر خواهند شد. این وعده اپل در انتهای سندی با عنوان «یادداشت‌هایی از تصمیمات آینده‌نگرانه» آورده شده است و به شرح زیر است:

اپل از تاریخ 11 خرداد تا پایان سال جاری میلادی، به تمامی نامه‌ها و درخواست‌های دولت برای برنامه‌هایی که به‌صورت مشکوک قوانینی همانند قانون حریم خصوصی شهروندی را نقض کرده‌اند، به روشنی پاسخ خواهد داد.

این سیاست‌گذاری جدید اپل به دنبال افزایش بهانه‌گیری‌های دولت چین در قبال برنامه‌های ناقض حریم خصوصی است. دولت چین در تماس‌های مکرر با شرکت اپل که همواره در انتظار پاسخ‌دهی کامل نیز بودند، باعث شده است که بسیاری از نرم‌افزارهای موجود در اپل استور برای موقعیت کشور چین از دسترس خارج شود. در طی مکاتباتی که در سال گذشته بین دولت چین و اپل انجام شد، بسیاری از برنامه‌ها از روی اپل استور حذف شدند. حذف این برنامه‌ها بنابر درخواست‌های مکرر دولت چین، مخالف اساس‌نامه اپل برای ازادی عمل کاربرانش است.

اپل همچنین در راستای این اقدامات، بنابر درخواست وزارت امنیت عمومی چین، قابلیت تماس‌های صوتی را برای اسکایپ در چین محدود کرده است. همچنین در اوایل همین ماه، تمامی برنامه‌هایی که از قابلیت CallKit اپل و پروتکل آن استفاده می‌کردند از دسترس کاربران چینی خارج شده اند. دولت چین این نرم‌افزارها را به علت اینکه غیرقابل ردگیری و شنود بودند، در لیست نرم‌افزارهای ممنوعه اپل قرار داده است و از شرکت اپل مطابق معمول محدود کردن آن‌ها را درخواست کرد.

تعداد دقیقی از برنامه‌هایی که به درخواست دولت‌ها از اپل استور برای مکان‌های خاص از کار می‌افتادند تا زمانی که اپل بیانیه رسمی شش‌ماهه خودش را نداده بود، معلوم نبود. در این گزارش اقدامات تاریخ 10 تیر سال قبل تا ابتدای سال جدید میلادی آورده شده است. در طول این مدت شرکت اپل به درخواست‌های دولت‌ها برای بستن نرم‌افزارها پاسخگو بوده و اندک مقاومتی از خود نشان داده است.

اپل

در این گزارش، اپل در مجموع 29718 درخواست برای اجازه دسترسی داشته است، که مربوط به 308362 دستگاه بودند. اپل 79 درصد از این اطلاعات را در اختیار درخواست‌کنندگان قرار داده است. از سوی دیگر 3358 درخواست برای اطلاعات 10768 حساب کاربری که شامل برنامه فضای ذخیره ابری اپل، عکس‌ها، ایمیل‌ها، مخاطبین و نسخه‌های پشتیبان سیستم‌عامل کاربران بوده است، داشته که اپل با انتقال 82 درصد از این داده‌ها به درخواست‌کنندگان موافقت کرده است.

اپل

دولت‌ها و سازمان‌های اجزای قانون، اپل را تحت‌فشار قرار داده‌اند تا اطلاعات سه‌ماهه اخیر 1214 مورد که در مجموع مربوط به 2547 حساب کاربری می‌شود را در اختیار آن‌ها قرار دهد. فشارهای قانونی و میانبرهایی که این شرکت‌ها و دولت‌ها از آن استفاده می‌کنند، مدت‌زمان کسب اجازه قانونی دسترسی به اطلاعات کاربران را کم می‌کند؛ و آن‌ها به سهولت می‌توانند طی مدت اندک این اطلاعات را از اپل خارج کنند. از جمله مواردی که در سه‌ماهه اول سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، درخواست‌های دولت امریکا و دادگاه نظارت بر اطلاعات خارجیان است. اپل گزارش داده است که بین 16000 تا 16249 درخواست امنیتی از ایالات متحده امریکا دریافت کرده که مربوط به 8249 حساب کاربری بوده است. این آمار نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش یافته است.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025