یکی از اعصابخردکنترین قسمتهایی که در ورود به سایتهای مختلف با آن مواجه میشوید خطاهای رایج اینترنتی است که گاه و بیگاه روی مرورگر به جای صفحه سایت نمایش داده میشوند.
زمانی که به دنبال پیدا کردن یک صفحه خاص در اینترنت هستید آدرس آن را در مرورگر وارد میکنید و سپس بعد از زدن دکمه اینتر سایت برای شما بارگذاری میشود و میتوانید محتوای آن را مشاهده کنید؛ اما همیشه اوضاع به این خوبی پیش نمیرود. زمانهایی هم وجود دارد که با زدن دکمه اینتر، پس از مدتی یا بلافاصله برای هشداری از سوی مرورگر نمایش داده میشود که حاکی از عدم دسترسی شما به سایت مذکور خواهد بود. بعضی از این مشکلات در دنیای کامپیوتر از دست شما خارج است و نمیتوانید برای حل آنها کاری کنید ولی برای بعضی از خطاهای رایج اینترنتی میتوانید از راهکارهای سادهای که در خود ویندوز و یا پنجره مرورگر به شما نشان داده میشود استفاده کنید.
با هم و در ادامه به انواع خطاهای رایج اینترنتی نگاهی میاندازیم. در ابتدا باید دستور کلی خطاها را بیاموزید. برخی از خطاها مانند خطای 451 با عدد 4 شروع میشود که گاهی به راحتی حل شدنی هستند؛ اما خطاهایی که با عدد 5 شروع میشوند مربوط به سرور داده بوده و حل آن از دست شما خارج است و باید وبسایت موردنظر اقدام به حل آن کند.
خطای 404
خطایی که شما بیشتر از سایر خطاها آن را مشاهده کردهاید مربوط به 404 است. همانطور که در بالا گفتیم عدد 4 نشاندهنده اشتباه کاربری و کامپیوتر شما است. این مشکل زمانی اتفاق میافتد که روی لینکی کلیک کنید که از روی سرور داده پاک یا بسته شده باشد. یا اینکه ممکن است روی لینکی کلیک کرده باشید که آدرس درست روی آن لینک نشده باشد. همچنین این عدد زمانی که شما آدرس سایت را به صورت دستی اشتباه وارد کنید نیز نمایش داده میشود، هرچند تایپ اشتباهی نام سایت، ممکن است سایت دیگری را نیز باز کند.
زمانی که خطای 404 را مشاهده کردید مطمئن شوید که آدرس سایت درست وارد شده باشد. ممکن است آدرس سایتی که شما دارید عوض شده باشد و شما آدرس قبلی را جستجو کنید. برای این کار میتوانید از گوگل کمک بگیرید.
خطای 401
این خطا بیشتر جنبه امنیتی دارد. زمانی که شما صفحهای را کلیک میکنید که برای دسترسی به آن نیاز به اجازه و دسترسی مدیر سایت دارد، این عدد نمایش داده میشود. همچنین در سایتهایی که نیاز به عضو شدن هم دارند، نیز ممکن است با این خطا مواجه شوید. برای حل این مشکل میتوانید به صفحه اصلی سایت بروید و سپس لینک موردنظر خود را باز کنید.
خطای 403
خطاهای 403 و 401 شباهت زیادی به هم دارند؛ اما 403 بعد از 401 میتواند به شما نمایش داده شود. زمانی که وارد سایت شدهاید اما برای دسترسی به صفحهای این خطای را مشاهده میکنید، نشان از این است که شما اجازه وارد شدن به آن قسمت خاص را ندارید. درواقع سرور این اجازه را از شما گرفته است. خطای 401 به شما نشان میدهد که وارد سایت نشدهاید اما 403 به شما میگوید که با وجود وارد شدن به سایت اجازه دسترسی به قسمت خاصی از سایت را ندارید و باید همانند خطای 401، مدیر سایت را در جریان قرار داده تا او این اجازه را به شما بدهد.
خطای 504
این خطا زمانی به وجود میآید که سرور مربوط به سایت با مشکلات فنی مواجه شود یا خود سایت در حال تعمیر باشد و نتواند با سرور ارتباط برقرار کند. زمانی که این خطا اتفاق بیفتد متأسفانه شما باید منتظر بمانید تا تغییرات اعمال شود و دوباره برای بازدید از سایت در زمانی دیگر اقدام کنید.