گوشیهای تلفن همراهی که در سال 2018 رونمایی و عرضه شده اند و یا خواهند شد؛ از نظر ظاهر و ویژگی های عملکردی با گوشیهای عرضه شده در سال های قبل، تفاوت هایی دارند. اگر قصد خرید یک گوشی در سال جاری را دارید، این مقاله را از دست ندهید.
مهم ترین بخش خرید شما، مکانی که از آن خرید انجام میدهید نیست. بلکه معیار هایی است که انتخاب شما بر اساس آن ها صورت میگیرد. این معیار ها میتوانند اندازه و کیفیت صفحه نمایش، کیفیت دروبین، قدرت پردازنده، مقدار رم و یا اندازه گوشی باشند و در انتها هم معیار قیمت میتواند اصلی ترین تاثیر را روی تصمیم گیری شما بگذارد. در اکثر موارد هزینه یک گوشی هوشمند، متناسب با عملکرد آن بالا میرود. گوشیهای گران قیمتتر، پردازندههای سریعتر، دوربینهای با کیفیت تر، فضای ذخیره سازی داخلی ببشتر و قابلیت های بهتری را دارند. با این گوشیهای میتوانید کارهای پیشرفتهتری انجام بدهید و یا با در دست گرفتن آن ها به دوستان خود فخر فروشی کنید!
در طرف دیگر، گوشیهای میان رده، گوشیهایی هستد که ویژگی های بسیار خوبی را در قالب قیمت های کمتر به مشتریان عرضه میکنند. این گوشی ها برای ارزان تر تمام شدن، برخی ویژگی های اضافی مثل دوربین های فوق العاده با کیفیت، فضای ذخیره سازی بسیار زیاد و ابزار های اضافی را نادیده میگیرند. اگر میتوانید از گوشی هوشمند خود بدون قابلیت شارژ شدن بیسیم و یا صفحه نمایش انعطاف پذیر استفاده کنید، انتخاب شما از بین گوشیهای میان رده خواهد بود.
در آخرین بخش از لیست گوشی ها، گوشیهای ارزان قیمت را میبینیم. این گوشی ها مناسب افرادی هستند که همواره به جیب خود نگاه میکنند و پرداخت پول زیاد برای داشتن یک گوشی را عاقلانه نمیدانند. خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی در سال های اخیر، شما حتی با خریدن یک گوشی ساده، میتوانید از مزایای خوبی مثل عکس برداری و فیلم برداری با کیفیت متوسط بهره مند شوید.
گوشی ها، چه سیستم عامل iOS داشته باشند چه اندروید، در یکی از سه دسته بالا جای میگیرند. در ادامه میتوانید چند مورد از شاخص ترین گوشی ها را در هر دسته قیمتی ببینید:
- گوشیهای پیشرفته: سامسونگ گلکسی نوت 8، آیفون X، آیفون 8، گلکسی S8، گوگل پیکسل 2، گوگل پیکسل2XL، ال جی V30، هواوی میت 10 پرو.
- گوشیهای میان رده: وان پلاس 5T، موتورولا موتو X4، هواوی آنر 7X.
- گوشیهای ارزان قیمت: موتورولا موتو G5 پلاس، موتو E4.
گوشیهای عرضه شده در سال 2018
ماه های ژانویه و فوریه، ماه های کم تراکم برای ورود گوشیهای نو به بازار است. اما در عوض ماه هایی پرتراکم برای معرفی گوشیهایی است که در آینده نزدیک قرار است به بازار بیایند. در این دو ماه و در مراسم های MWC و CES تولید کنندگان معمولا از برنامه های خود برای عرضه گوشیهای جدید به بازار خبر میدهند. این گوشی ها در ماه های بعدی یعنی مارس و آوریل راه به بازار پیدا میکنند. نیمههای اول هر سال میلادی معمولا ماههای پرترافیکی برای ورود گوشیهای تلفن همراه به بازار میباشد. در تابستان سال جاری میلادی (2018)، نسخه های جدیدتری از این گوشی ها را مشاهده میکنید و در ماه های بعدی یعنی سپتامبر، اکتبر و نوامبر درصد زیادی از گوشیهای عرضه شده در آن سال فروخته میشود. هر ساله برنامه خاصی برای رونمایی و عرضه گوشیهای همراه حاکم است، گر چه تغییرات پیش بینی نشده ای ممکن است اتفاق بیفتد اما معمولا روال عرضه و معرفی گوشیهای هوشمند در بازار تلفن همراه به شرح زیر است(به طور مثال آن چه در سال 2018 اتفاق افتاده و یا اتفاق خواهد افتاد را میبینید)
- ژانویه: گوشیهای میان رده در مراسم CES معرفی میشوند.
- فوریه: شرکت های تولید کننده تلفن همراه از انواع و اقسام محصولات آینده خود در مراسم MWC رونمایی میکنند.
- مارس و آوریل: گوشیهای سری گلکسی S، ال جی G و هواوی P و خانواده موتو شرکت موتورولا معرفی میشوند.
- می، ژوئن، جولای: معرفی نسخه جدید گوشیهایی مثل وان پلاس و آیفون SE.
- آگوست و سپتامبر: فروش فیزیکی گوشیهای موتور Z Force، گلکسی نوت و آیفون.
- اکتبر، نوامبر، دسامبر: فروش گوشیهای سری پیکسل گوگل، ال جی V و وان پلاس و خانواده هواوی میت.
معمولا رونمایی و فروش گوشیهای بلکبری و نوکیا در طول سال های مختلف متفاوت بوده است.
نکات مهم در خرید گوشیهای هوشمند:
- بدانید در مورد چه چیزهایی حساس باید حساس باشید: معین کنید که کدام بخش از یک گوشی (دوربین آن، ظرفیت باتری آن، قدرت پردازنده آن و یا … ) برای شما مهمتر است. این به محدود کردن تقاضاهای شما کمک میکند.
- به میان رده راضی نشوید! این قانون برای همه صادق نیست. اگر به دنبال گوشیهای پیشرفته ای هستید، گول مشخصات و ظاهر فریبنده گوشیهای میان رده را نخورید، آن ها هیچ گاه به اندازه گوشیهای پیشرفته خوب کار نمیکنند و شما نمیتوانید با پرداخت درصد کم تری از قیمت یک گوشی پیشرفته، تمام امکانات آن را در یک گوشی دیگر در اختیار داشته باشید.
- در بهترین موقع خرید کنید: به دنبال حراج های آخر فصل و یا تخفیفات فصلی و یا تعطیلات باشید. در زمانی خرید کنید که گوشی شما در کمترین قیمت به فروش برسد.
- گوشیهای مناسب بخرید! این یک معیار کلی است اما گوشیهایی که در سال گذشته رونمایی شده اند، در سال جدید به دلیل ورود نسخه های جدید آن ها، افت قیمت قابل توجهی دارند، آن ها را بخرید!
- گوشی را از جاهای مطمئن بخرید.
- اگر یک گوشی از کشور دیگری خریداری میکنید، اطمینان حاصل کنید که روی اپراتور شما کار میکند.
- اگر خرید برنامه های پولی و استفاده از خدمات غیر رایگان اپل خسته شدید و به دنبال پلتفرمی برای استفاده رایگان و یا ارزان قیمت از آن را میگردید، اندروید و گوشیهای اندرویدی گزینه مناسبی برای شما هستند.
- برای گوشی خود بک کاور و محافظ صفحه نمایش بخرید: خرید کیس محافظ و محافظ صفحه نمایش میتواند از افت قیمت گوشی شما در هنگام حوادث و اتفاقات تا حدود زیادی جلوگیری کند.
اگر یک گوشی اندروید خریداری میکنید:
اندروید از خدمات MIUI و دستیار های بهتری یهره می برد (مثل گوگل ویس و دستیار هوشمند گوگل). از مزایای دیگر اندروید میتوان به فراگیر بودن استفاده از آن اشاره کرد. به روز سانی های گوشیهای اندرویدی، معمولا در ماه های می و یا ژوئن اعلام میشود. گوشیهای اندرویدی معمولا به مرور زمان، آپدیت های نرم افزاری زیادی نیز برای سیستم عامل خود منتشر میکنند. گوشیهای محبوبتر و پر فروشتر معمولا به روز زسانیهای پی در پی و با تعداد بیشتری را دریافت میکنند. آخرین سیستم عامل اندرویدی که در گوشیهای هوشمند، ارائه شده اند، به شرح زیر است:
- اندروید اوریو: این سیستم عامل در حال حاضر به شما ویژگی ها و امکانات خاصی را ارائه میدهد. جست و جو های خودکار در گوگل کروم و تغییرات ساختاری جدید، از آخرین تغییرات انجام شده در اندروید اوریو هستند.
- اندروید نوقا: این اندروید برای سال 2017 است، اما هنوز هم ویژگی های دوست داشتنی زیادی دارد. رابط کاربری بهبود یافته و سرعت بهتر از ویژگی های این نسخه از سیستم عامل اندروید میباشد.
اگر یک گوشی آیفون خریداری میکنید:
معمولا به روز رسانی های سیستم عامل iOS برای هر آیفون، در زمان بندی مشخصی انجام میشود. اپل معمولا نسخه کاملا جدید iOS خود را در ماه ژوئن معرفی و در ماه سپتامبر به کاربران ارائه میدهد. معمولا گوشیهای اپل قدیمی ارزان هستند اما این نکته نیز وجود دارد که از برخی از ویژگی های سیستم عامل های جدید iOS روی آنها بی بهره میمانید.
گوشیهای بزرگ بخریم یا کوچک:
اگر تاکید شما بر خرید یک گوشی کوچکتر از 4.5 اینچ است، احتمالا بهترین انتخاب شما میتوانید آیفون SE و یا سونی اکسپریا کامپکت بخرید. اگر قصد خرید گوشیهایی با اندازه 4.7 به بالاتر را دارید، باید توجه کنید که:
- حداقل کیفیت قابل قبول برای صفحه نمایش گوشی مورد نظر شما، کیفیت HD است.
- برای گوشیهای 5.5 اینچی و یا بالاتر، رزولوشن قابل قبول صفحه نمایش میتواند 2560 در 1440 پیکسل باشد.
- اگر قصد استفاده از یک هدفون واقعیت مجازی را روی گوشی خود دارید، هر چه صفحه نمایش شما با کیفیتتر باشد، خروجی شما بهتر است. زمانی که در تصویر بازسازی شده توسط هدفون واقعیت مجازی نگاه میکنید، مهم ترین مشکل و یا مزیت شما، میتواند رزولوشن صفحه نمایش گوشیتان باشد.
کیفیت دوربین:
اگر خیلی اهل دنبال کردن فناوری ها و امکانات دوربین گوشیهای هوشمند نیستید، امکاناتی که در ادامه به آن ها اشاره میکنیم میتواند برای شما اصلا مهم نباشد.
مگاپیسکل های برزگتر، لزوما عکس های با کیفیت تر به شما تحویل نمیدهند. یک دوربین 12 مگاپیکسلی ممکن است عکس های بهتری از یک دوربین 16 مگاپیکسلی بگیرد. تنظیم نور و نرم افزار پردازش کننده تصویر شما میتواند نقش مهمی را در کیفیت عکس گرفته شده بازی کند. با این حال، دوربین های 8 مگاپیکسلی یا کمتر، فقط در گوشیهای ارزان قیمت یافت میشوند که کیفیت متوسطی هم دارند.
در برخی گوشی ها، یک جفت دوربین به همراه هم دیگر روی گوشی قرار دارند. در این موارد دوربین دیگر برای تشخیص عمق تصاویر و یا ضبط تصاویر عمودی در گوشی قرار داده شده است. این افکت ها، به نام اثر بوکه و Dark Theme شناخته میشوند. همچنین در گوشیهایی که یک دوربین دوگانه دارند، قابلیت های تله فوتو، افزایش زاویه عکس برداری و افزایش جزئیات تصویر نیز وجود دارد.تثبیت کننده نوری تصاویر و یا OIS در گوشی ها باعث تنظیم تصاویر متناسب باشرایط عکس برداری میباشد. وجود این قابلیت زمانی مشخص میشود که شما عکس هایی در شرایط عدم وجود نور کافی میگیرید. اکثر دوربین ها همراه با ویژگی هایی مثل با HDR، تایمر خودکار، حالت زیبایی چهره و تعداد زیادی از فیلترها و جلوه های ویژه ساخته میشوند.
عملکرد و عمر باتری
اکثر گوشیهای میان رده، تمام نیازهای روزمره شما مثل ارسال و دریافت پیامک، ایمیل و ارتباطات اجتماعی را میتوانند انجام بدهند. برخی از گوشیهای میان رده از همان پردازنده هایی استفاده میکنند که برخی گوشیهای پرچم دار و یا پیشرفته نیز توسط آن ها پردازش میشوند. در کل:
- گوشیهای میان رده را معمولا باید هر روز یک بار شارژ کنید. اگر بیشتر از حد معمول از گوشی خود کار میکشید برای گوشی خود یک پاوربانک نیز تهیه کنید.
- باتری های که ظرفیت آن ها 3000 میلی آمپر ساعت یا بیشتر هستند معمولا کارایی قابل قبولی دارند.
- گوشی دادن به موسیقی به صورت آنلاین و استفاده از نقشه های گوشی ها و نور زیاد صفحه نمایش معمولا استفاده زیادی از باتری دارند. پس با مدیریت آن ها میتوانید زمان ماندگاری باتری گوشی تان را افزایش دهید.
- یک پردازنده 8 هسته ای؛ همیشه بهتر از یک پردازنده 4 هسته ای است.
- برای پردازنده های اسنپدراگون کوالکام، هر چه عدد نوشته در جلوی واژه اسنپدراگون بیشتر باشد، قدرت پردازنده نیز بیشتر است. مثلا اسنپدراگون 825 آخرین نسخه از این تراشه های شرکت کوالکام میباشد که از نسخه های اسنپدراگون 625 و یا اسنپدراگون 425 سریعتر است.
ویژگی های دیگر گوشی ها:
ویژگی های دیگری نیز هستند که گرچه نبودن آن ها مشکلی برای شما ایجاد نمیکند، اما بودن آن ها شما را به خرید گوشی ها بیشتر ترغیب میکند:
- حسگر اثر انگشت: در سال 2018، اولین گوشیهایی را دیدیم که حسگر اثر انگشت ها در زیر صفحه نمایش پنهان شده بود. این پیشرفت بسیار بزرگی است!
- وجود اسلات جداگانه برای حافظه میکرو SD میتواند یک ویژگی و امتیاز مناسب برای گوشی شما باشد.
- وجود فناوری های IP67 و IP68 در یک گوشی، به معنای مقاومت کامل آن گوشی ها در مقابل نفوذ آب و گرد و غبار است.
- از ویژگی های تازه ای که در گوشیهای همراه وجود دارد، قابلیت شارژ بی سیم آنها است. این قابلیت در گوشیهایی مثل گلکسی S8 و S9 وجود دارد.
- بلندگوی های استریو صداهای با کیفیت بسیاری دارند.
- پورت های USB-C در گوشی ها، باعث افزایش سرعت انتقال داده ها و شارژ شدن سریع تر میشود.
- پورت 3.5 میلی متری هدفون؛ هنوز هم یکی از محبوب ترین پورت های هدفون در گوشی ها است.
- باتری های جدا نشدنی در مواقعی میتواند بسیار آزار دهنده باشد، اما تقریبا تمام گوشیهای جدید باتری های جدانشدنی دارد.
اما گوشیهای ارزان قیمت … ؟
اگر قیمت کم، مهم ترین معیار شما برای انتخاب یک گوشی است، احتمالا باید سراغ گوشیهای ارزان قیمت بروید. اما در بعضی مدل ها، ارزان بودن، لزوما باعث نشده که شما از ویژگی های جالب گوشیهای هوشمند بیبهره بمانید. به طور مثال، گوشی موتورولا موتو G5 پلاس یکی از ارزان قیمت ترین و در عین حال بهترین گوشیهای بازار است.
سوالاتی که در آخر باید از خود بپرسید:
- اگر گوشی من USB-C دارد، پورت های مخصوص به آن را نیز دارد یا برای آن باید تبدیل بخرم؟
- آیا گوشی من پورت 3.5 میلی متری هدفون دارد یا برای آن باید یک تبدیل بخرم؟
- اگر گوشی من شکست، تعمیر شدن آن چگونه است؟
- آیا گوشی من از تماس بی سیم پشتیبانی میکند؟
- آیا میتوان از سیم کارت تمام اپراتور ها روی آن استفاده کرد یا باید از سیم کارت مخصوصی استفاده کنم؟
- آیا میتوان از خدمات اپراتور های کشور های دیگر نیز روی گوشی خود استفاده کنم؟(در هنگام مسافرت)
- آیا تمام قیمت گوشی را باید یک جا پرداخت کنم یا پرداخت قسطی نیز مقدور است؟
- آیا خدمات گارانتی روی قیمت گوشی حساب شده یا باید برای ضمانت گوشی خود، مبلغ اضافه ای پرداخت کنم؟