آیفون و آیپد فرزندانمان را چگونه ایمن سازی کنیم ؟  

آیفون
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

آیفون و آیپد امروزه در دسترس فرزندانمان است ولی باید کنترل شود. کنترلر های داخلی توسط برخی اپلیکیشن ها بر روی گوشی های آیفون  و آیپد گاهی خیلی قوی نیستند و نمی توانند نیازهای کنترلی والدین را برآورده سازند.  اما ابزارهای زیادی برای کمک به والدین از سوی IOS  وجود دارد که می تواند بسیار کمک کننده باشد.

کنترل فرزندان در فضای اینترنت موضوع مهمی است. کودکان هنگام استفاده از اینترنت چه از طریق گوش هوشمند و یا رایانه در معرض موضوعات مختلفی قرار دارند. این وضعیت باید تحت کنترل والدین باشد.

اپلیکیشن های کنترلی والدین (parental control apps)  انواع مختلفی دارند که می توانند کمک هایی در این زمینه برای والدین باشند. این اپلیکیشن ها قابل نصب بر روی دستگاه های دسکتاپ و تلفن همراه شما هستند. اما گاهی برخی از این برنامه ها نیازمند پرداخت های درون برنامه ای هستند و لذا کار نظارت و کنترل به صورت کامل انجام نمی شود و هم چنین برای والدین هزینه هم در بر دارد . این برنامه ها قابل نصب برور روی سیستم های مختلف از جمله مک، اندروید، آیفون و رایانه های شخصی ویندوز هستند.

با این حال، در بین این سیستم ها ، سیستم عامل IOS راه های دیگری را نیز پیشنهاد می دهد. این راه ها نیاز به نصب برنامه خاصی ندارد و ابزارهای خود سیستم عامل IOS است.  اپل بسیاری از ابزارها و ویژگی های خود را در iOS ساخته است که می تواند به والدین مک کند تا با نگرانی های کمتری مواجه باشند. این تنظیمات به گونه ای است که فرزندان متوجه نمی شوند که در حال رصد شدن هستند. البته گاهی لازم است بسیار شفاف به فرزندان خود بگویید که چه چیزی برایشان خوب است و چه چیزی برایشان خوب نیست. ولی گاهی این روش جوابگو نیست و باید خودتان دست به عمل بزنید و سیستم را به گونه ای قفل کنید که تحت کنترل خودتان باشد.

در این مقاله فرض شده است که شما به عنوان والدین، دسترسی کامل به دستگاه های iOS  بچه ها دارید.  به طوری که می توانید سیستم آنها  را به صورت فیزیکی نیز در دسترس داشته باشید. این دستورالعمل ها برای iOS 10 + است.

رمز عبور

اولین اقدامی که شما به طور کلی باید انجام دهید این است که  وقتی فرزند شما دستگاه خود را بر اساس سیستم عامل  iOS  در دست دارد حتما یک اپل آی دی دارد . این حساب کاربری توسط  iTunes    ایجاد می شود. خیلی ساده می توانید این برنامه را با خودتان به اشتراک بگذارید. البته می توانید محدودیت هایی را نیز ایجاد کنید که در قسمت بعدی به آن می پردازیم.

برای ورود به سیستم رمز عبور بگذارید. برای محافظت از دستگاه های iOS در ابتدای ترین سطح، برای دستگاه خود کد عبور بگذارید.  دستگاه های قدیمی تر در iOS کد های رمزی 4 رقمی دارند. این کد مانند شناسه شخصی (PIN) در دستگاه های خودپرداز است.  در iOS 9،  این کد رمز شش رقمی است. می توانید از ترکیب عدد و حروف نیز استفاده کنید.

رمز عبور قوی تر بهتر. البته رمز عبورهای طولانی همیشه هم خوب  نیست . وقتی هم شما و هم فرزندتان رمز عبور را دارید ، رمز عبور طولانی استفاده نکنید چون کمی پچیده می شود. البته اگر حافظه کودکتان خوب است شاید بتوانید از رمزهای عبور طولانی هم استفاده کنید.

رمزهای عبور خیلی آسان هم نگذارید چون ممکن است دیگران بتواند آنرا حدس بزنند.

همچنین رمز عبور باید کدی باشد که به راحتی تایپ شود زیرا برای هر بار که به دستگاه iOS دسترسی پیدا می کنید، باید آن را تایپ کنید.  در صورتی که Touch ID خاموش شود، یا اگر گوشی برای 48+ ساعت نیاز به راه اندازی مجدد داشته باشد یا قفل شود، باید رمز عبور خود را وارد کنید حتی اگر شناسه لمسی فعال باشد.

گزینه بعدی برای دسترسی به سیستم و قوی کردن رمز عبور ، روشن کردن 2-Factor Authentication (2FA)    در شناسه Apple ID است. این گزینه را در اپل آی دی روشن کنید. انجام این کار می تواند کمی ناراحت کننده باشد، ولی با این حال اگر ID اپل را در بین چندین نفر به اشتراک بگذارید، کودک شما نمی تواند وارد سیستم شود، تا زمانی که یک کد خاص ارسال کنید که برای iPhone یا iPad شما ارسال می شود.  اگر شما از اشتراک خانواده استفاده می کنید، و یا کودک شما زیر 13 سال سن دارد گزینه 2FA   گزینه مناسبی نیست .

اگر هر کس از اعضای خانواده کد گذرواژه را فراموش کرد و دسترسی به سیستم نداشت، می توانید از تنها گزینه یعنی پاک کردن آیفون و ری استور کردن آن از طریق بک آپ یا ست آپ به عنوان یک دستگاه جدید کمک بگیرید. سعی کنید چنین کاری را انجام ندهید.

تنظیم برخی محدودیت ها

بر روی آیفون به این قسمت بروید :  تنظیمات> عمومی> محدودیت ها> فعال کردن محدودیت ها .

برای محدودیت ها  رمز عبور را تنظیم کنید.  (این رمز باید از کد عبور ورود به سیستم متفاوت است (فقط می تواند 4 رقمی باشد)، به طوری که فقط شما می توانید محدودیت هایی را که می خواهید تنظیم کنید . )

دقت کنید که اگر رمز عبور را فراموش کنید مجبور به پاک کردن آیفون و یا ست آپ به عنوان دستگاه جدید هستید. اگر هم از گزینه ری استور کردن استفاده می کنید می توانید تا جایی پیش بروید که زمان کد محدودیت ها را فراموش کرده اید. فقط کدی را که نمی توانید به یاد داشته باشید را بازیابی کنید.

بعد، استفاده از برنامه های فردی را محدود کنید. استفاده از چیزهایی مانند Safari، Camera، Siri، FaceTime، iTunes Store، خرید برنامه های کاربردی و غیره را محدود کنید.  نوع محتوا را نیز محدود کنید مثلا برای فیلم ها، تلویزیون ها، کتاب ها، برنامه ها، رمزهای عبور را محدود کنید.  برخی تغییرات لازم است مثلا تغییر ایمیل، تقویم، استفاده از داده های تلفن همراه، حتی صدای تلفن را تغییر دهید.  کنترل تنظیمات حریم خصوصی را نیز چک کنید.  انجام این کار به معنای واقعی می تواند چیزهایی را از روی صفحه نمایش آیفون پنهان کند. هم چنین می تواند سافاری را محدود کند . حتی فرزند شما آیکون سافاری را هم نمی بیند.  شما حتی می توانید برخی برنامه ها را از جلوی چشم فرزندتان بردارید .

مثلا تصور کنید که شما اپلیکیشن کنترل والدین را نصب کرده اید. این اپلیکیشن اگر روی سیستم باشد فرزندتان به راحتی متوجه می شود و می تواند به سراغ کتابچه راهنمای آن برود و مطالعه کند. ولی اگر با این تنظیمات برنامه را از جلی چشم فرزند خود بردارید  ،خیلی ساده دیگر نگرن برخی موارد نخواهید بود.

خوشبختانه، تنظیم این محدودیت ها آنقدر آسان است که هر کسی می تواند آن را انجام بدهد. حتی می توانید برای فرزندان هوشمند خود  فمحدودیت هایی در خرید مشخص کنید. موضوع بعدی  این است که روش پرداخت برنامه ها نیز محدود کنید. به این قسمت بروید.

 Settings > iTunes & App Store > select your Apple ID > View Apple ID > Payment Information

گزینه None را انتخاب کنید. اما بهتر این است که به فرزند خود یاد بدهید قبل از خرید با شما مشورت کند.

امنیت در به اشتراک گذاری خانوادگی یا  Family Sharing

در صورتی که شما مجموع های از کاربران IOS و macOS دارید و حتی کاربران iCloud در ویندو  دارید، گزینه اشتراک خانوادگی برای  اشتراک گذاری برای شما بسیار مناسب است. در این گزینه تا شش کاربر می توانند با هم اشتراک گذاری کنند.  هر کاربر حساب کاربری خود را دارد ، اما همه کتاب ها، موسیقی، برنامه های تلویزیونی و برنامه های خریداری شده در یک حساب با دیگر اعضا به اشتراک گذاشته می شود.  مثلا با این روش می توانید عکس های خانوادگی را با یکدیگر به اشتراک بگذارید.

روش کار بدین صورت است :

 به تنظیمات بروید> نام خود را در بالای صفحه انتخاب کنید> تنظیم اشتراک خانواده> شروع  را بزنید.

در مک، به منوی اپل بروید > تنظیمات سیستم> iCloud> تنظیم خانواده را انتخاب کنید.

 یک فرد در خانواده باید مسئول سازماندهی بوده و برای این کار تعیین شود.  این شخص مسئول همه خرید ها است، زیرا کارت اعتباری دارد. آیتم های جدید خریداری شده یا اضافه شده در آیفون هر یک از اعضا خانواده نمایش داده می شود.  در برگه Purchased از برنامه هایی مانند iTunes، iBooks و App store-برگه را انتخاب کنید، سپس مجموعه را بر اساس نام اعضای خانواده انتخاب کنید.در این برنامه ها گزینه ای برای پنهان کردن کتاب و موسیقی که خودتان خریداری کرده اید و نمی خواهید بقیه مطلع شوند وجود  دارد.  اما می توان آن را فقط از Mac با استفاده از iTunes یا iBooks روی دسکتاپ تنظیم کرد. برای مخفی کردن برنامه ها از نگاه دیگران در اشتراک گذاری خانوادگی، باید از برنامه فروشگاه App استفاده کنید.  بدین شکل عمل کنید.

به هروزرسانی ها> خریداری شده> خریدهای من بروید. در لیست برنامه های خریداری شده به سمت چپ بروید و روی پنهان کردن ضربه بزنید. اگر می خواهید مجدد آنرا به بقیه اعضای خانواده نشان بدهید ، برای نشان دادن آن، به آیتونز بر روی دسکتاپ بروید. به طور طبیعی، شما نمی توانید هر گونه خرید را از  خانواده خود پنهان کنید مگر اینکه گزینه پنهان کردن را انتخاب کرده باشید. همه اعضا همه خریدها را  می بینند، همه اعضا همه موسیقی ها را می شنوند، همه چیز را می دانند. برای موسیقی، توجه داشته باشید که گزینه های بالا فقط موسیقی های خریداری شده توسط iTunes را پوشش می دهند؛ اگر شما در  موسیقی اپل مشترک شوید و مایل به اشتراک گذاری آن هستید، به طور طبیعی نیاز به اشتراک گذاری خانوادگی داید که قیمت آن  14،99 دلار است.

اشتراک گذاری خانوادگی  همچنین گزینه ای خوب برای به اشتراک گذاشتن موقعیت مکانی خود با اعضای خانواده است. این بدان معنی است که اگر شما برنامه Find My Friends را در دستگاه های iOS و روی دسکتاپ از طریق iCloud.com راه اندازی کنید، می توانید ببینید که بچه ها (و والدین) در هر زمان کجا هستند. اپل مدعی است که فقط اطلاعات مکان را برای چند ساعت قبل از زمان واقعی  ذخیره می کند.

اگر فرزند شما گوشی خود را گم بکند نیز این برنامه یعنی اشتراک خانواده ، می تواند گوشی او را پیدا کند.  دستگاه در برنامه Find My iPhone ظاهر می شود. گزینه Last Location را انتخاب کنید تا اطمینان حاصل کنید که تلفن، با توجه به اینکه  آنلاین است، این اطلاعات را قبل از اینکه باتری اش تمام شود برای شما ارسال کند.

اعضای خانواده می توانند برای سایر اعضا مکان خودرا به اشتراک بگذارند.

 تنظیمات> نام شما در بالای صفحه بزنید > iCloud> به اشتراک گذاشتن مکان

اگر تلفن فرزندتان را خودتان تنظیم می کنید تنها کافی است این مسیر را طی کنید.

تنظیمات> عمومی> محدودیت ها> فعال کردن محدودیت ها، رمز عبور را وارد کنید،  اشتراک گذاری موقعیت مکانی و سپس روی گزینه Don’t Allow Changes  را انتخاب کنید.

اگر فرزندتان این گزینه را خودش خاموش می کند تا شما نتوانید بر او کنترل داشته باشید  ،شما هنوز می تواند او را چک کنید.آیفون آفلاین یا آنلاین باشد و در حالت Lost Mode باشد با استفاده از Find My iPhone می توانید او را پیدا کنید.

نگرانی درباره حریم خصوصی

اگر واقعا درمورد حفظ حریم خصوصی فرزندانتان نگران هستید ، نباید اجازه بدهید که فرزندتان کلا آنلاین شود. ولی اگر آنلاین نشود چه کاری می تواند با گوشی انجام دهد ؟  آیا خودش می تواند دستگاه را آنلاین کند ؟

در اینجا برخی از گزینه های پیشنهادی برای دستگاه های iOS برای کودکان پیشنهاد شده است.

سیری می تواند صدای شما را بشنود

گزینه گوش دادن فعال سیری را غیرفعال کنید. این ویژگی سیری  شبیه دستگاههای Echo آمازون است. فعال بودن این گزینه برای کودکان مناسب نیست . با غیر فعال کردن آن دیگر نگران نیستید کسی صدای شما را ضبط می کند. برای این کار بدین شکل عمل کنید.

 تنظیمات> سیری> گزینه Allow “Hey Siri.”  را انتخاب کنید.  با نگه داشتن دکمه Home می توانید سیری را فعال کنید. همچنین می توانید به طور کامل آنرا بر روی صفحه غیر فعال کنید.

موقعیت مکانی

با این وجودی که آگاهی از موقعیت مکانی یکی از آن مواردی است که توسط برنامه های مختلفی که استفاده می کنید، مورد استفاده قرار می گیرد اما گاهی باید آنرا کنترل کرد. برای برنامه هایی مانند Waze یا Google Maps حس می کنید که مکان شما، شاید حتی رسانه های اجتماعی نیز وجود دارد. ولی گاهی باید موقعیت مکانی خود را پنهان کنید .

برای این کار بدین شکل عمل کنید.

 تنظیمات> حریم خصوصی> سرویس های موقعیت مکانی . در این قسمت لیست اپلیکیشن هایی که موقعیت مکانی دارند مشخص می شود. می توانید متوجه بشوید کدام اپلیکیشن همیشه موقعیت مکانی را نشان می دهد و کدام یک وقتی مورد استفاده قرار می گیرد موقعیت مکانی را نشان می دهد. مثلا  Google Maps وقتی شما در برنامه هم نیستید موقعیت مکانی شما را نشان می دهد. برنامه هایی را که باید محدود کنید محدود کنید. گاهی لازم نیست موقعیت مکانی فرزندتان فعال باشد.

برای پاک کردن سابقه موقعیت مکانی ثبت شده بدین شکل عمل کنید.

تنظیمات> حریم خصوصی> سرویس موقعیت مکانی > سرویس سیستم> مکان های مکرر را پاک کنید. با این گزینه می توانید چک کنید فرزندتان به صورت مکرر به چه مکان هایی می رورد.

شما می توانید سرویس موقعیت مکانی را  به طور کامل خاموش کنید.

تاریخچه مرورگر

هیستوری یا تاریخچه مرورگر نیز یکی دیگر از مسایلی است که با آن روبرو هستیم. این مساله نیز  مربوط به حریم خصوصی است که تمام کاربران در هر سن باید آنرا بدانند.  تاریخچه مرورگر خود را پاک کنید. برای مرورگر Safari داخلی، به تنظیمات> Safari> پاک کردن تاریخچه و داده های وب سایت بروید. سپس دوباره آن چیزی را با فرزندان خود به اشتراک بگذارید که می خواهید خودتان آن را بررسی کنید. بدین شکل می توانید متوجه بشوید فرزندتان چه چیزهایی را سرچ می کند. لیست سایتهای بازدید شده، وجود دارد که می توانید آنها را مشاهده کنید.

در حالی که شما در تنظیمات Safari برای آیفون فرزند خود هستید، وارد آن شوید و موتور جستجوی خود را به DuckDuckGo تغییر دهید گزینه Block Pop-ups و  Do Not Track را فعال کنید. می توانید برخی سایت ها را بلاک کنید و او هم متوجه نمی شود. از برنامه هایی مثل 1Blocker  و یا Crystal Adblock  استفاده کنید.

ویجت های مهم و ضروری

برخی ابزارها هستند که به شما خیلی کمک می کنند مثلا برخی از آنها می توانند تمام اطلاعات صفحه نمایش را برای شما ارسال کنند. البته دیگران هم ممکن است بتوانند بدون باز کردن قفل تلفن به آن دسترسی پیدا کنند. اپل نام آنرا  “نمایش امروز یا Today’s View ” گذاشته است.

بر روی صفحه نمایش ( صفحه اصلی را به سمت راست سوئیپ کنید. )، به قسمت پایین حرکت کنید، روی ویرایش کلیک کنید و دکمه علامت ممنوع قرمز رنگ را ضربه بزنید تا از فعالیت ویجت هایی که سعی دارند از صفحه نمایش شما استفاده کنند جلوگیری کنید.  می توانید به طور کامل با رفتن به تنظیمات> شناسه و رمز عبور >  اجازه دسترسی در زمان قفل بودن را انتخاب کنید. در این صورت می توانید نمایش روزانه و موارد دیگر را که بایستی از قفل کامل خارج شوند را باز کنید، مانند Siri، کیف پول و حتی توانایی پاسخ دادن به پیام ها را خاموش کنید.

اطلاعیه ها

نگاهی به اطلاعیه ها در یک صفحه نمایش قفل شده آیفون موضوع دیگری است . نه تنها فقط برای شما و فرزندان شما،  بلکه برای تمام افرادی که با آیفون کار می کنند دانستن این موارد لازم است.  به تنظیمات> اعلان ها  بروید. در هر برنامه می توانید چک کنید که آیا اطلاعیه ها در حلت قفل فعال است یا خیر. در قسمت Notification center می توانید روشن یا خاموش بودن کلیه اعلان ها را به صورت یکجا نیز مشاهده و یا انتخاب کنید.

VPN

اگر در مورد شبکه های خصوصی مجازی هنوز اطلاعات زیادی ندارید،  و یا هنوز نمی دانید کاربرد  VPN  چیست ، باید اطلاعات خود را بالا ببرید. متوجه شوید که فرزندان شما دسترسی به  VPN  دارند یا خیر ؟ معمولا با این اپلیکیشن کودکان می توانند به سایت هایی که نباید دسترسی داشته باشند.

 

اسکنر اثر انگشت

اسکنر اثر انگشت Touch ID فوق العاده راحت است و اگر شما دسترسی به اثر انگشت را بر روی گوشی کودک خود تنظیم کرده باشید، می توانید مطمئن شوید که سیستم فرزندتان حفاظت شده است . کسی نمی تواند آنرا به راحتی باز کند و عکس های شما را به سرقت ببرد.

ولی گاهی داشتناسکنر اثر انگشت خوب نیست چون شما نمی توانید گوشی او را چک کنید پس می توانید کلا اسکنر اثر انگشت را غیر فعال کنید. بدین شکل عمل کنید. تنظیمات> شناسه لمسی و رمز عبور> باز کردن تلفن .

گذرواژه

اگر کد گذرواژه را فراموش کرده اید و برای ورود به سیستم یا دسترسی به محدودیت ها مشکل دارید می توانید کلا همه دسترسی ها را به iPhone / iPad را پاک کنید تا بتوانید مجددا دسترسی کامل داشته باشید، شما دو گزینه دارید.

 نیاز به یک کامپیوتر با iTunes دراید ، اگر قبلا با همان کامپیوتر گوشی یا آی پد را به آیتونز وصل کرده باشید می توانید  sync iTunes قدیمی را قبل اجرا کنید.  آن را به رایانه ویندوز یا مک بسپارید، iTunes را باز کنید و مجدد راه اندازی کنید. همزمان کلید هوم و کلید اسلیپ / ویک را در کناره فشار دهید . این کار را ادامه دهید تا زمانی کد مود ریکاوری وارد شوید. گزینه Restore را روی صفحه نمایش انتخاب کنید و iTunes iOS را دانلود مجدد نصب کنید.

گزینه دوم، آسان تر است که از iCloud استفاده کنید، اما این کار فقط در صورتی انجام می شود که  Find My iPhone را بر روی گوشی تنظیم کرده باشید.  وارد iCloud.com/find شوید، با شناسه اپل مورد استفاده در تلفن وارد شوید، iDevice را پیدا کنید و از راه دور آن را حذف کنید. برای انجام این کار باید تلفن در شبکه Wi-Fi یا شبکه تلفن همراه باشد، اما حداقل این یک گزینه کنترل از راه دور دارید.

 

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها