محققان موفق به ساخت نوعی هیدروژل انسان نما با قابلیت حرکت زیر آب شدند

هیدروژل
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

محققان دانشگاه راتجرز آمریکا با استفاده از نوعی هیدروژل هوشمند موفق به ساخت نوعی ربات انسان نما شدند که با استفاده از تغییرات جریان‌های الکتریکی می‌تواند در زیر آب حرکت کند.

بعد از چندین دهه تحقیقات متعدد، حالا دیگر به نظر می‌رسد که ربات ها فقط ظاهر فلزی بدون انعطاف ندارند و از این پس شاهد نرمی و انعطاف پذیری آنها خواهیم بود. مواد اسفنجی مانند هیدروژل می توانند ربات‌هایی را شکل دهند که انعطاف پذیرتر و ایمن تر بوده و ساخت آنها با سادگی و سرعت بیشتری صورت می‌گیرد. این ربات‌ها کاربری مناسب تری در مقایسه با همتایان سخت خود دارند. حالا محققات دانشگاه راتجرز در آمریکا نوعی ژل هوشمند ساخته اند که با پرینت سه بعدی می توان آن را به هر شکلی درآورد و آن را برای حرکت زیر آب به صورت الکتریکی آن را فعال کرد تا چیزهایی را گرفته و یا حتی آنها را حرکت دهد.

هیدروژل

هیدروژل ها موادی ایده آل و عالی هستند که با آنها می توان روبات های نرم ساخت. این مواد که 70 درصد از حجم آنها از آب تشکیل شده را به سادگی می توان با پرینت سه بعدی به هر شکل مورد دلخواه، همچون هشت پا و یا کرم درآورد. آنها به نور، درجه حرارت و یا الکتریسیته حساس بوده و بدین ترتیب، با این محرک ها می توان کاری کرد که آنها حرکت کنند، چیزهایی را بگیرند و یا کارهایی را انجام دهند.

محققان دانشگاه راتجرز این هیدروژل را با تابیدن نور به مواد حساس به نور، حین روند پرینت سه بعدی، ایجاد کردند. نتیجه نهایی نوعی شکل انسان نما بود که حدود یک سانتی متر طول دارد و با قرارگیری در محلول آب نمک و یا با جریان های الکتریکی کوچک می توانند حرکت نمایند. این هیدروژل هنگامی که میدان الکتریکی برقرار می شود، تماس برقرار می کند، بنابراین، قطع و وصل کردن جریان برق می تواند باعث حرکت این ابزار شود تا چیزهایی را بگیرد و یا آنها را در جای دیگری رها نماید. از آنجا که قسمت های باریک این ربات هیدروژلی در مقایسه با قسمت های ضخیم تر سریع تر حرکت می کند، تغییر اندازه هیدروژل و همچنین تغییر میزان نمک الکترولیت و یا میزان برق جریان الکتریکی باعث کنترل بهتر آنها می شود.

محققان می گویند که این ژل هوشمند را می توان برای ساخت قسمت‌های فعال ربات های انعطاف پذیر استفاده کرد تا زیر آب حرکت کنند و به کارهای بازرسی و یا وظایف دیگر بپردازد. آنها می توانند چیزهایی را در بدن انسان حرکت دهند تا بدین ترتیب دارو در بدن به قسمت مورد نظر برسد و یا حتی برای تشخیص بیماری ها به کار روند. همچنین از آنها می توان برای ساخت عضلات و اعضای مصنوعی بدن استفاده کرد که به صورت سه بعدی ساخته می شوند.

هوان لی، یکی از مسئولین ارشد این تحقیق می گوید: «ژل هوشمند ما که به صورت سه بعدی ساخته شده این پتانسیل را دارد که در حوزه های مهندسی زیست دارویی به کار رود، چرا که همچون بافت هایی از بدن انسان است که حجم زیادی آب دارند و بسیار نرم هستند. این هیدروژل می تواند برای اهداف مختلفی زیر آب مورد استفاده قرار گیرد، چرا که همچون هشت پا زیر آب کار می نماید.»

در ویدیوی زیر، محققین این هیدروژل را تشریح کرده اند.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها