همانطور که مطلع هستید، گوگل استفاده از هوش مصنوعی گوگل داپلکس در دستیار صوتی را در کنفرانس Google I/O 2018 رونمایی کرد. این تکنولوژی بر اساس آنچه که در کنفرانس معرفی شد بسیار کاربردی و در عین حال شگفتانگیز است.
آنچه که میخواهیم در مورد آن صحبت کنیم، بکار گیری پروژه هوش مصنوعی گوگل داپلکس در دستیار صوتی گوگل و گوشیهای اندرویدی است. هوش مصنوعی در پروژه گوگل داپکلس وظیفه دارد که به جای شما، ولی بر اساس خواستههای شما با دیگران ارتباط برقرار کند. از جمله میتواند برای شما از آرایشگاهتان در وقت دلخواه با یک تماس تلفنی، وقت رزرو کند. گوگل به طور واضح در مورد این تکنولوژی گفته که در انتهای هر مکالمه، گوگل داپلکس به مخاطب انسانی خواهد گفت که او با یک ربات در حال مکالمه بوده است و مکالمه بین آنها در حال ضبط شدن بوده است؛ اما در ابتدای شروع مکالمه، مخاطب انسانی متوجه نخواهد بود که طرف مقابل ربات است.
افرادی که در کنفرانس Google I/O 2018 بودند زمانی که نمایشی از قابلیتهای داپلکس را مشاهده کردند، شگفت زده شده بودند. این تکنولوژی در حال توسعه است و قادر خواهد بود که در آینده نه چندان دور کاملاً با مخاطب انسانی بر اساس تصمیمگیری هوش مصنوعی ارتباط برقرار کند. هر تکنولوژی که بتواند انسان بودن را تقلید کند، نگرانیهای اخلاقی به دنبال دارد که گوگل در حال رفع کردن این نگرانیها در مورد داپلکس است.
گوگل قصد دارد که تابستان سال جاری گوگل داپلکس را تحت عنوان دستیار صوتی اندروید اجرایی کند. این تکنولوژی که در پس دستیار صوتی قرار دارد به کاربران امکان خواهد داد که به دستیار صوتی یک برنامه مشخص برای رزرو زمان آرایشگاه بدهند و دستیار صوتی بلافاصله با مغازه مورد نظر شما تماس برقرار کند و برای کاربر وقت رزرو کند. نکتهای که حائض اهمیت است، پاسخگویی دستیار گوگل به پاسخهای تصادفی مخاطب انسانی است. در نمایش دیگری که از گوگل داپلکس نشان داده شد، دستیار صوتی مأموریت داشت یک میز چهارنفره رزرو، در یک رستوران شلوغ رزرو کند. این کار برای انسان هم سخت است، اما داپلکس از پس ان برآمد. هرچند مخاطب (منشی رستوران) از بسیار سمجتر نشان میداد.
گوگل تائید کرده است که داپلکس نه تنها موظف است که به مخاطب انسانی به هنگام پایان مکالمه در مورد ربات بودن خودش اطلاع دهید، باید به او هشدار دهد که مکالمه بینابین ضبط شده و به صاحب گوشی تحویل داده خواهد شد. این ضبط کردن به منظور آگاهی کاربر از نحوه عملکرد و نتیجه دستور خودش به دستیار صوتی است.
البته باید گوگل از مقامات قضایی، دستور و اجازه ضبط کردن مکالمات را بگیرد تا بتوانید این کار را صورت دهد؛ اما تجربه نشان داده که گوگل برای به دست آوردن این اجازهها دردسر زیادی ندارد؛ اما برای سایر کشورها هنوز هالهای از ابهام وجود دارد. باید منتظر بود تا نمونه نمایشی گوگل داپلکس در تابستان عرضه شود و به دنبال آن شاهد مشکلات و پیشرفتهای آتی دستیار صوتی هوشمند گوشیهایمان باشیم. در ادامه میتوانید ویدیوی مربوط به معرفی گوگل داپلکس در مراسم Google I/O را مشاهده کنید.