باتوجه به اهمیت بیش از پیش مسايل امنیتی در بازدید کاربران از سایتهای مختلف، گوگل قصد دارد در راستای امنیت بیشتر کاربران مرورگر گوگل کروم، تغییرات جدیدی را در این مرورگر اعمال کند.
یکی از موارد مهم امنیتی که هنگام وب گردی باید درنظر بگیرید مراجعه نکردن به سایتهای نا امن است. از همین رو گوگل سایت های مخرب را بررسی می کند و علاوه بر مشخص کردن این سایت ها در موتور جستجوگر خود، دسترسی به این سایت ها را توسط مرورگر گوگل کروم ممنوع می کند.
گوگل در حال تغییر نمایش اطلاعات امنیت وب سایت ها به کاربران مرورگر کروم است. در حال حاضر، URL وب سایت هایی که از پروتکل HTTPS استفاده می کنند برچسب «Secure» (امن) دارند و با آیکن قفل سبزرنگ در نوار آدرس کروم نشان داده می شوند. URL های وب سایت هایی که از پروتکل HTTP استفاده می کنند بدون لیبل یا آیکون هستند. رنگ سبز و لیبل «Secure» از فصل پاییز از وب سایت های HTTPS برداشته می شوند و آیکون های هشدار قرمز رنگ و لیبل های «نا امن/Not Secure» به وب سایت های استفاده کننده از HTTP اضافه می شوند.
HTTP (پروتکل انتقال ابرمتن) پروتکل حاکم بر ارتباطات بین مرورگرها و وب سایت ها است. داده در متن واضحی به HTTP فرستاده می شود بدان معنی که هرکسی متن را بگیرد می تواند آن را بخواند. پروتکل HTTPS نسخه امنی از پروتکل HTTP است که ارتباط بین وب سایت و مرورگر رمزنگاری می شود.
گوگل قصد دارد اطلاعاتی درباره امنیت وب سایت های بازدید شده به کاربران بدهد. زمانی که اضافه کردن لیبل سبز «Secure» شروع شده بود، وب سایت های استفاده کننده از پروتکل HTTPS بسیار کم بودند. اما این روند تغییر کرده و حال کروم سراغ لیبل گذاری وب سایت های HTTP رفته تا به کاربران هشدار دهد که این سایت امن نیست.
زمان بندی این تغییرات باید بهتر شود. قرار است که مرورگر گوگل کروم 69 در سپتامبر لیبل «Secure» را از وب سایت های دنبال کننده پروتکل HTTPS بردارد درحالیکه لیبل های «خطرناک» HTTP در نسخه کروم 70 در ماه اکتبر عرضه خواهند شد. این یعنی گوگل یک ماه بدون کمک کروم صرفا به آگاهی و اطلاعات کاربر از امنیت وب سایت استناد می کند. چندان ایده ی بدی بنظر نمی رسد.
حذف لیبل «Secure» از وب سایت های HTTPS براساس این تفکر و ایده شکل گرفته که کاربران باید بصورت پیش فرض انتظار ارتباط امنی برای تمام وب سایت ها داشته باشند. یک ایده جالب دیگر. عدم اطلاعات پایه درباره امنیت اینترنت در کنار این فرض توجیه نشدنی که هرکاری که انجام می دهید امن و بی خطر است، ریشه بیشتر مشکلات و زیان های اینترنت هستند. استفاده از لیبل و آیکن های رنگی برای وب سایت های HTTPS و HTTP ایده بهتری است چرا که در همان وهله اول مشخص می شود که کدام وب سایت از اطلاعات رمزنگاری شده استفاده و کدام وب سایت استفاده نمی کند.
