اپل اختراعی را که فرآیند ثبت آن از سال ۲۰۱۵ آغاز شده بود را به ثبت نهایی رساند. این ایده به کمک فناوری بیومتریکی که در خود جای داده است با تشخیص رگهای صورت میتواند مشکل عدم تشخیص دوقلوهای یکسان توسط Face ID برطرف کند.
موج تازهای از پتنتهای ثبت شده اخیر میتواند نشانگر وجود استاندارد زیر-پوستی (sub-dermal) در نسل آینده گوشیها و پوشیدنیهای هوشمند باشد. به گزارش اپل اینسایدر، کمپانی اپل یک اختراع را با نام « تصویرنگاری از رگ با استفاده از ردیابی تشعشع پالسی» به ثبت پایانی رسانده است که از فناوری امواج مادون قرمز بهره میگیرد تا رگ های زیر پوست افراد را تشخیص دهد. گفتنی است که فناوری تشخیص رگ به همراه فناوری تشخیص چهره، که قفل آیفون را با تشخیص چهره فرد باز می کند، میتواند به کار گرفته شود.
در بخشی از این پتنت آمده است:
«الگوی پیچیدهای از رگهای خونی در زیر پوست صورت وجود دارد و ردیابی این الگو به کمک امواج مادون قرمز میتواند برای نمونه منجر به پیشرفت فناوری تشخیص چهره شود.»
بر مبنای تئوری که اپل اینسایدر ارایه می کند، فناوری تشخیص چهره بر اساس تشخیص رگهای زیر پوست میتواند به برطرف کردن مشکلی که آیفون ۱۰ در مورد تشخیص چهره دو قلوها دارد کمک کند. فناوری Face ID به گونه بسیار موثری در زمینه تشخیص چهره عمل میکند و درصد خطای پایینی دارد اما در مورد تشخیص دوقلوهای یکسان با چهرههای مشابه گول می خورد. از طرف دیگر الگوی رگهای خونی یگانه و بیمانند است و حتی برای دوقلوها نیز الگوی متفاوتی دارد و در تئوری میتواند این مشکل را حل کند.
این نخستین بار نیست که کمپانیهای فناوری به شاخصهای بیومتریک بر اساس رگ رو می آورند. در سال ۲۰۱۳، گوگل پتنتی را به ثبت رساند که در آن دستگاههایی مانند عینک گوگل «بر اساس تشخیص چهره کاربر از طریق تصاویر عنبیه، مردمک و رگ های چشم او به صورت ترکیبی از این موارد یا جداگانه» قادر به تشخیص چهره کاربر بود. به گونهای مشابه، سامسونگ هم در سال ۲۰۱۶ پتنتی را به منتشر کرد که در ساعتهای هوشمند فناوری تشخیص رگ به کار گرفته میشد، با این حال اپل شاید با ترکیب Face ID و تشخیص رگ در گوشیهای هوشمند به گونهای متمایز کار کرده باشد.
البته این تنها یک ثبت اختراع است که راه دور و درازی دارد و روشن نیست که آیا اپل حتی آن را در آیندهای نزدیک مورد توجه قرار میدهد یا نه. همچنین اپل پیش از این و در سال ۲۰۱۰ به دنبال قابلیتی بود که با بهرهگیری از ضربان قلب کاربران امکان باز کردن قفل گوشی را پیدا می کرد.