شرکت IBM میخواهد تا با بهرهگیری از فناوری هوش مصنوعی، چراغ های راهنمائی هوشمندی را عرضه کند که می توانند تغییرات ترافیکی گذرگاههای شهری را پیشبینی و براساس آن زمان بندی خود را تنظیم کنند.
چراغهای راهنمایی معمولاً به دور از تکنولوژی هستند. در این راستا هوش مصنوعی در تلاش است تا تکنولوژی روز را وارد این ابزارهای شهری کند. این موضوع در سایه فناوریهای جدید شرکت IBM ممکن می شود. این شرکت، بر روی اختراعش در زمینه چراغهای راهنمائی سرمایهگذاری کرده تا از این پس چراغهای راهنمائی با دوربین و نه با زمان سنج (timer) کنترل شوند. براساس ایده IBM مدیریت ترافیک از طریق دادههای ضبط شده توسط دوربینها راه بهتری برای کنترل ترافیک در مقایسه با نظام مترونومیک(metronomic) فعلی است که به صورت ریتمیک و در فواصل زمانی مشخص چراغ ها را روشن و خاموش می کنند. در این روش، یک کامپیوتر زمان واقعی (Real Time) جریان ترافیک را تحلیل و محاسبه میکند و سپس بهترین راه را برای مدیریت وسائل نقلیه که هر روز بزرگ راه ها را بند میآورند، بر میگزیند.
علمکرد فوق العاده این چراغ راهنمائی
طبق اطلاعات این اختراع، در این روش برای تطبیق زمان بندی ترافیک، یک کامپیوتر ویدیوی زندهای مربوط به یک مسیر یا بیشتر از اولین تقاطع دریافت کرده و مشخصات آن را ضبط میکند و بر همین اساس وضعیت ترافیک را برای آن مسیر تحلیل و محاسبه خواهد کرد. روال کار به این شکل است که براساس توصیفات ضبط شده از ترافیک موجود، کامپیوتر تعیین میکند که آیا احتمال دارد تغییری در وضعیت ترافیک در آن تقاطع به وجود بیاید یا نه.
در پاسخ به این تغییر وضعیت در تقاطع، کامپیوتر تغییر در زمانبندی چراغ راهنمائی را ، اعمال میکند. در واقع کامپیوتر نسبت به ایجاد هماهنگی در زمان بندی ترافیک واقعی و زمان بندی چراغ راهنمائی بر اساس تغییری که در جریان ترافیک تشخیص داده بود، اقدام خواهد کرد.
همیشه هزاران نفر از مردمی که در ترافیک گیر افتاده اند، با خودشان فکر می کنند که در این هیاهوی ترافیک چه بر سر زندگی شان آمده و آیا از سد این ترافیک عبور میکنند تا به کارهای خود برسند و زودتر عزیزانشان را ببینند! این دسته از افراد امیدوار هستند که این راهکار IBM عملی می شود، آن وقت این رویکرد میتواند در روان کردن ترافیک و باز کردن مسیرهای بند آمده عملکرد مؤثری داشته باشد.
البته، راه حل های دیگری هم برای معضل کنترل ترافیک وجود دارد، برای مثال ایلان ماسک (Elon Musk) هم اکنون در حال کار برای آماده سازی هایپر لوپ(Hyperloop) و لوپ(loop) جدید و هیجان انگیزش است که تنها در ازای1 دلار برای 8 دقیقه رانندگی شما را از جنوب شهر لس آنجلس به فرودگاه می رساند.
اما اینکه شما مسافر خوش شانس برنده این تکنولوژیها باشید و بتوانید تجربه استفاده از آنها را از نزدیک لمس کنید، مساله دشواری بوده و به همین خاطر است که ما امیدواریم روند رو به رشد جدیدترین اختراع IBM، هر چه سریعتر شتاب بگیرد.