در این که وان پلاس 6 یکی از بهترین گوشیهای هوشمند است شکی نیست. این گوشی هوشمند از بهترین سختافزارهای موجود بهره میبرد تا در بازار پررقابت گوشیهای هوشمند نامی برای خود دست و پا کند. با این حال مانند همه پرچمداران نیز ایراداتی دارد.
وان پلاس 6 در نهایت به صورت رسمی معرفی شد و این به معنای تصمیم کمپانی وان پلاس برای پیوستن به فهرست تولیدکنندگان دستگاههای اندرویدی است که از طراحی اپل در آیفون 10 بهره بردهاند. هواوی و ال جی نیز دو مورد از اصلیترین نامهایی هستند که از طراحی آیفون 10 کپیبرداری کردهاند. نوکیا نیز اخیراً و درست پیش از معرفی وان پلاس 6 از طرحی مشابه رونمایی نموده است.
کپیبرداری وان پلاس 6 از طراحی آیفون ایکس شاید بدترین نکته این دستگاه هوشمند نباشد. طبق ادعای کمپانی سازنده، وان پلاس 6 یکی از بهترین تجربیات کاربری موجود در بازار موبایل را با قیمتی به صرفهتر نسبت به رقبا ارائه خواهد داد.
شارژ بیسیم شاید یکی از موارد مورد توجه بسیاری از کاربران در هنگام خرید یک دستگاه موبایل نباشد ولی روش خوبی برای پر کردن باتری گوشی هوشمند به خصوص در مواقعی است که کار خاصی با آن انجام نمیدهید. با وجود چنین قابلیتی دیگر هیچ نگرانی از بابت خالی شدن بدموقع شارژ گوشی هوشمند نخواهید داشت.
با این اوصاف شارژ بیسیم برای بسیاری از کاربران نیز حائز اهمیت است. در حال حاضر گوشیهای هوشمندی در بازار عرضه میشوند که حتی سریعتر از آیفون 10 به صورت بیسیم شارژ میشوند، بنابراین استفاده از این تکنولوژی لزوماً به معنای کپیبرداری از محصولات اپل نخواهد بود. شارژ بیسیم تکنولوژی آینده نگرانهای است که این روزها به قابلیتی استاندارد در پیشرفتهترین گوشیهای هوشمند دنیا تبدیل شده. نوکیا X6 یکی از گوشیهای میانرده که دیروز معرفی شد دارای بدنه شیشهای است ولی از تکنولوژی شارژ بیسیم استفاده نمیکند. کمپانی HMD Global تولید کننده این گوشی هوشمند با جا انداختن این قابلیت، از قیمت نهایی گوشی هوشمندش کاسته که یک استراتژی منطقی است. اما نوکیا 8 سیروکو که در ماه فوریه سال جاری میلادی معرفی شد از شارژ بیسیم پشتیبانی میکند.
البته پیت لائو (Pete Lau) مدیر عامل وان پلاس پیش از معرفی وان پلاس 6 برای عدم استفاده از شارژ بیسیم توضیحاتی ارائه داده بود. وی در پستی که در ماه نوامبر سال گذشته میلادی در فروم وان پلاس منتشر کرد دلیل این موضوع را نارضایتی کمپانی وان پلاس از کیفیت تکنولوژیهای موجود شارژ بیسیم اعلام نموده و تکنولوژی Dash Charge اختصاصی وان پلاس را بهترین گزینه معرفی کرده بود.
یکی از جذابیتهای تکنولوژی شارژ بیسیم، قرار دادن گوشی هوشمند روی یک سطح برای شارژ نمودن آن بدون نیاز به کابل است. این تکنولوژی روی کاغذ خوب به نظر میرسد ولی در عمل به این سادگیها هم نیست. در هنگام شارژ گوشی هوشمند به صورت بیسیم نمیتوان با آن به بازی پرداخت یا عکس گرفت. شارژ بیسیم با وجود زیرساختهای موجود نه تنها به کاربر آزادی عمل بیشتری در استفاده از گوشی هوشمند نمیدهد بلکه محدودکننده نیز هست. پدها، کیسها، میزها و لامپهای شارژ بیسیم زمانی عملی هستند که برای کاربر محدودیتی ایجاد نکنند.
با وجود این، شاید تمام حرفهای آقای لائو درست نباشد. اگر در مواقعی که از گوشی هوشمند استفاده نمیشود آن را روی پد شارژ بیسیم قرار دهید وقت شما تلف نخواهد شد و استفاده از شارژر بیسیم لزوماً محدودیتزا نیست. البته نکته جالب این جاست که پست لائو زمانی منتشر شد که گوشیهای هوشمند وان پلاس هنوز دارای بدنه شیشهای نبودند. وان پلاس 5T دارای پنل پشتی آلومینیومی بود و بدیهی است که گوشیهای فلزی از شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکنند. این در حالی است که در زمان انتشار این پست در فروم وان پلاس، گوشیهای هوشمند آیفون 8 و آیفون 10 اپل در بازار موجود بودند.
البته منطقیتر آن بود که گوشی وان پلاس ایکس که با بدنه شیشهای در سال 2015 ارائه شد دارای قابلیت شارژ بیسیم نباشد و نه وان پلاس 6 که یک گوشی هوشمند مدرنتر و تولید سال 2018 است. در حال حاضر اغلب تولیدکنندگان، گوشیهای هوشمند پرچمدار خودر را با قابلیت شارژ بیسیم عرضه میکنند ولی همانطور که میدانید این تکنولوژی چیز تازهای نیست و از سال 2015 وارد عرصه دستگاههای هوشمند شد؛ برای مثال در همان سال بود که گلکسی S6 که با طراحی بدنه شیشهای معرفی شد. پیش از آن نیز گوگل نکسوس 4 دارای شارژ بیسیم بود ولی گوگل نیز به بهانهای دیگر این تکنولوژی را از دستگاههای خود حذف کرد.
حدود دو هفته پیش که بدنه شیشهای وان پلاس 6 توسط کمپانی سازنده تأیید شد انتظار داشتیم که این گوشی هوشمند با قابلیت شارژ بیسیم ارائه شود ولی در روز معرفی مشخص شد که انتظارات بیهوده بوده است. اگر یکی از طرفداران و کاربران قدیمی وان پلاس هستید آنگاه به طور حتم بهانهتراشیهای این کمپانی را برای عدم استفاده از NFC در وان پلاس 2 به یاد دارید. این کمپانی ادعا کرد که بسیاری از کاربران وجود NFC را در گوشیهای خود بیهوده میدانند. درست 9 ماه پیش از معرفی وان پلاس 2 بود که اپل قابلیت Apple Pay را معرفی نمود و پرداخت از طریق موبایل را برای همیشه تغییر داد. گوگل نیز در نمایشگاه I/O 2015 راه اپل را در پیش گرفت و Android Pay را معرفی کرد تا جایگزین محصولات Google Wallet شود. البته پیش از آن، کاربران وان پلاس وان از NFC استفاده نمیکردند ولی در آن زمان سیستم پرداخت از طریق این تکنولوژی هنوز جا نیافتاده بود.
حال مشخص نیست که وان پلاس 6 چرا با بدنه شیشهای ارائه شده در صورتی که از تکنولوژی شارژ بیسیم استفاده نمیکند. شاید دلیلش آن باشد که وان پلاس قصد دارد ظاهر پرچمدار جدید خود را مانند یک گوشی هوشمند بالارده مانند آیفون 10 و گلکسی S یا نوت جلوه کند. در این صورت آلومینیوم نیز میتوانست چنین هدفی را برآورده کند. هر چه باشد گوشیهای فلزی دوام بیشتری نسبت به شیشه حتی نسبت به گوریلا گلس 5، در هنگام افتادن از ارتفاع از خود نشان میدهند. دلیل استفاده از بدنه شیشهای هرچه که باشد این کاربران هستند که باید در نهایت در مورد کیفیت دستگاه موبایل خود قضاوت کنند.