شرکت چینی ویوو اولین تولید کننده گوشیهای هوشمند است که موفق به استفاده از سنسور اثرانگشت ادغام شده در صفحه نمایش، در یکی از محصولات خود به نام X20 Play UD شد. یک یوتوبر، این ویژگی را تست و منتشر کرده است.
سالهاست که خبر از ادغام سنسور اثرانگشت در صفحه نمایش، به منظور استفاده از حداکثر فضای پنل جلوی گوشیهای هوشمند شنیده میشود. در این میان، شرکت ویوو (Vivo)، یکی از تولید کنندههای چینی، اولین شرکتی بود که توانست از این تکنولوژی در یکی از گوشیهای هوشمند خود به نام X20 Play UD استفاده کند. بسیاری از شرکتهای بزرگ این صنعت، همچون سامسونگ و اپل، در تلاشند تا بتوانند سنسور اثرانگشت را در صفحه نمایش گوشیهای هوشمند خود ادغام کنند اما هنوز موفق نشدهاند. هر یک از شرکتها به نحوی از مسیری متفاوت قصد استفاده از این تکنولوژی را دارند. برای مثال، ویوو از فناوری اسکنر اثرانگشت سیناپتکس در X20 Play UD استفاده کرد، این دستگاه، اولین گوشیهوشمندی است که با قابلیت FOD یا Fingerprint On Display معرفی شد. این تکنولوژی همانقدر که جذاب است، محدودیتهایی را هم به همراه دارد. برای مثال، ساییده شدن نمایشگر و یا افتادن خط و خش بر روی آن، ممکن است در صحت عملکرد این سنسور اختلال ایجاد کند. یک یوتوبر به نام مارکی براونلی، با انتشار فیلمی، تست FOD را در ویوو X20 Play UD به چالش کشیده است.

بنابه گزارشی که اخیرا توسط رسانههای کرهای منتشر شده، سه نوع سنسور اثرانگشت ادغام شده در صفحه نمایش وجود دارد که در حال توسعه هستند. اغلب آنها از نوعی هدایتگر الکتریکی استفاده میکنند. اگرچه این نوع از سنسورها، سالهاست که در حال توسعه هستند، برای مثال سنسور اثرانگشت اولتراسونیک کوالکام (که اخیرا توسط اپل و سامسونگ هم در حال استفاده است) هنوز به صورت انبوه و در محصولات خروجی تولیدکنندگان، دیده نشده است. یکی از دلایل این امر، هزینههای بالای تولید و استفاده از این نوع سنسور است.
معمولترین این سنسورها، فناوری Clear ID FS9500 سیناپتکس است که عملکردی مشابه سنسورهای اثرانگشت کنونی که امروزه بر روی گوشیهای هوشمند استفاده میشود، دارد. در این تکنولوژی، یک نور بر روی انگشت تابانده میشود، نور منعکس شده، توسط حسگر ثبت و به عنوان یک اثرانگشت امن، ذخیره میشود. این عملکرد تکنولوژی سیناپتکس، موجب میشود که سنسور اثرانگشت ویوو X20 Play UD کارایی مناسب و قابل قبولی داشته باشد. به گفته تحلیلگران، عملکرد این فناوری همانند Touch ID اپل، دقت بالایی دارد اما کمی کند است به این معنی که ضعفهایی مشابه Touch ID اپل نیز دارد. روغن، آب و کثیف بودن انگشت، بر روی عملکرد این سنسور تاثیر خواهد گذاشت، بنابراین توصیه میشود قبل از استفاده، حتما انگشت خود را تمیز کنید. خوشبختانه خط و خش، تاثیری بر روی عملکرد سنسور نخواهد گذاشت.
سنسور اثر انگشت ادغام شده در صفحه نمایش در گوشی ویوو X20 Play UD گامی امیدوارکننده برای آینده استفاده از این تکنولوژی در گوشیهای هوشمند است. به گفته تحلیلگران، سنسورهای نوری، دقت بالاتری از سنسورهای اولتراسونیک دارند، در حال حاضر تنها سامسونگ و اپل توانایی استفاده از تکنولوژی اولتراسونیک در گوشیهای هوشمند خود را دارند.
منتخب کاربران
برترین اپلیکیشن ریکاوری فایل و فیلم های گوشی اندروید + آموزش کاربرد آنها
آموزش حذف تبلیغات گوگل کروم در کامپیوتر و گوشی

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر