هرچند اپل به فناوری فیس آیدی خود خیلی اعتقاد دارد اما گزارشهایی نشان می دهند که تاچ آیدی اپل ممکن است در صفحه نمایش برگردد. با استفاده از این فناوری حتی اگر دست خیس یا روغنی باشد هم حسگر اثر انگشت که زیر صفحه نمایش است کار می کند.
اگر اپل دائم هم برای ستایش فیس آیدی آواز بخواند اما نمیتواند این حقیقت را عوض کند، که مواردی وجود دارد که فیس آیدی خیلی هم برای استفاده آسان نیست و البته حسگرهای اثر انگشت مرسوم، چه در پشت قرار گرفته باشند و چه در جلو، همیشه برای استفاده قابل دسترسی نیستند. یک سطح که همیشه در دسترس است همان صفحه نمایش است که بدون اینکه زاویه مهم باشد (مگر اینکه رو پایین باشد) همیشه به آن دسترسی داریم و به نظر می رسد به همین دلیل حسگرهای اثر انگشت درون نمایشگر دارند به جام مقدس برای گوشی های هوشمند تبدیل میشوند. یک گزارش جدید ادعا کرده است که اپل هم بی سر و صدا دارد بر روی این قابلیت کار میکند ولی البته بنا به رسم معمول در اپل، کمی متفاوت تر از دیگران.
گزارشی از رسانه کرهای، حسگرهای اثر انگشت را به سه دسته تقسیم میکند. حسگر نوری یکی از بیشترین حسگرهای مورد استفاده است، هم برای حسگرهای معمولی و هم برای حسگرهای جدید که درون صفحه نمایش قرار میگیرند که توسط Synaptics توسعه داده شد و توسط شرکت ویوو به کار گرفته شد. اساس کار به این صورت است که نور به حسگر اثر انگشت تابانده میشود و سپس نور بازتاب شده با اثر انگشتی که از فرد روی دستگاه ذخیره شده است مقایسه میشود. همچنین یک نوع خارنی از حسگر اثر انگشت هم وجود دارد که از الگوهای الکتریکی استفاده میکند.
اما حتی پیش از اینکه حسگرهای نوری درون نمایشگر بیایند، کوالکام در حال کار بر روی نوعی دیگر از حسگر اثر انگشت بود: حسگر اولتراسونیک. همانگونه که از نام این حسگر بر میآید، در این روش فناوری از اولتراسوند استفاده میشود تا جزییات دقیق و ریز روی پوست را ترسیم و شناسایی کند. از آنجایی که این روش نه به نور وابسته است و نه به الکتریسیته، به لحاظ تئوری، حسگرهای اولتراسونیک حتی زمانی که انگشت خیس است یا با ماده ای مانند روغن پوشیده شده است نیز میتوانند کار کنند. اولتراسوند حتی از شیشه هم میتواند عبور کند و از این رو برای قرار گرفتن زیر صفحه نمایش هم گزینه خوب و مناسبی میتواند باشد.
اما هر چند که ادعا میشود حسگرهای اولتراسونیک دقیق ترین نوع حسگرهای اثر انگشت هستند ولی از سوی دیگر این حسگرها گرانترین نوع حسگرها هم محسوب میشوند و همچنین ساخت آن ها نیز از بقیه انواع حسگرها سختتر است. این مطلب باعث میشود که به کارگیری این نوع از حسگرهای اثرانگشت در حجم زیاد و تولید انبوه محدود شود و صرفا در پرچمدارها و گوشیهای گرانقیمت استفاده شوند.
تاکنون بر اساس گزارشها تنها کوالکام، اپل و سامسونگ فعالانه در حال کار بر روی این نوع از حسگرهای اثر انگشت هستند. بر اساس روابط اپل و کوالکام این احتمال هست که آن ها در حال کار بر روی توسعه چنین حسگری برای خودشان باشند. از قضا سامسونگ هم در حال کار بر روی این نوع فناوری است اما کمی کمتر که شاید دلیل آن روابط تجاری اش با کوالکام باشد و همچنین اینکه سامسونگ دوست دارد تا از این فناوری در گستره بیشتری از محصولاتش استفاده کند.