شرکت IBM اعلام کرده که با IBM Z گام بزرگی در جهت حفظ امنیت اطلاعات و مبارزه علیه مجرمان سایبری برداشته است. این شرکت مین فریمی مجهز به یک پردازنده قدرتمند تولید کرده که قادر است تمام اطلاعات یک شرکت را به صورت تمام وقت کدگذاری کند.
با ورود این کامپیوتر بزرگ دیگر شرکتها مجبور نیستند اطلاعات مورد نظر را برای کدگذاری انتخاب کنند بلکه تمام اطلاعات با هر اپ وابسته، سرویس فضای ابری یا دیتابیس قابل کدگذاری هستند و این روند به صورت خطی و بدون نیاز به هیچ گونه تغییر نرمافزاری قابل انجام است.
در قلب این سیستم هم چیزی قرار دارد که IBM آن را سریعترین ریزپردازنده شرکت مینامد و دارای فرکانس ۵.۲ گیگاهرتزی است که ساختاری قابل ارتقا دارد و افزایش ظرفیتی ۱۳ درصدی در میزان عملکرد را نسبت به نسل قبلی یعنی z13 ارائه میدهد.
ظاهراً IBM Z افزایشی چهار برابری در سیلیکون مختص الگوریتمهای کدگذاری خواهد داشت و روی قابلیتهای نرمافزاری آن هم تا حدود زیادی کار شده که این باعث شده تا اکنون قادر به اجرای روزانه بیش از ۱۲ میلیارد تبادل داده کدگذاری شده باشد. طبق گفته IBM این مین فریم ۱۸ برابر سریعتر از سیستمهای مبتنی بر پردازنده x86 امروزی است که تنها روی بخشهای کوچکی از اطلاعات متمرکزاند. همچنین با استفاده از این مین فریم حداقل در ۵ درصد هزینه مدلهای مشابه x86 صرفه جویی میشود.
با وجود شرایط موجود و ترس از هکرها و افزایش بیش از پیش درز اطلاعات، IBM بر این باور است که این سیستم از نظر نفوذناپذیری و کدگذاری بی وقفه اطلاعات یک گزینه جالب توجه خواهد بود.
کمپانی IBM آمار و اطلاعات زیادی در مورد جرائم سایبری ارائه داده است. برای مثال این کمپتنی پیشبینی میکند تا قبل از سال ۲۰۲۲ ضرر وارده بر اقتصاد جهان از مجرمان سایبری حدوده ۸ تریلیون خواهد بود. همچنین این کمپانی اعلام کرد که طی سال گذشته حدود ۴ میلیارد اطلاعات ثبت شده سرقت شده است که ۵ برابر بیشتر از آمار سال ۲۰۱۵ است. در واقع تنها ۴ درصد از ۹ میلیارد اطلاعات به سرقت رفته در ۵ سال گذشته کدگذاری شدهاند. روشن است که اگر اطلاعات به سرقت رفته کدکذاری شده باشند برای مجرمین سایبری قابل استفاده نخواهند بود و این جاست که IBM Z به صحنه می آید تا از این مسئله جلوگیری کند.