تیم کوک مدیرعامل اپل در جریان جشن فارغالتحصیلی دانشجویان دانشگاه دوک به فارغالتحصیلان این دانشگاه توصیه کرد تا به شدت به حفاظت از اطلاعات محرمانه کاربران فکر کنند. همچنین تیم کوک در این مراسم، بار دیگر سیاست فیسبوک را در این حوزه مورد انتقاد قرار داد.
روز یکشنبه و در جریان جشن فارغالتحصیلی دانشجویان دانشگاه دوک، تیم کوک مدیرعامل اپل به برخی از نکاتی که مورد غفلت واقع شدهاند اشاره کرد و از داتشجویان خواست که در این راستا تصمیمات شجاعانه بگیرند، به چالشها پاسخ مثبت بدهند و به باورهای عقلانی غیرمنصفانه مرسوم پشت پا بزنند.
او همچنین به سیستم نگهداری اطلاعات کاربران در فیسبوک نیز اشاره کرده و گفت:
« ما اینکه به وسیله فناوری اجازه داشته باشند تا حقوق شخصی و محرمانه شما را به حراج بگذارند، محکوم میکنیم»
او صحبتهای خود را اینگونه ادامه داد:
«بنابراین ما راه دیگری را برگزیده ایم و کمترین حدی از اطلاعات شما را که ممکن است جمعآوری میکنیم، به آن احترام میگذاریم و در مورد آن نگران هستیم چرا که این نگرانی در هسته باورهای ماست و میدانیم که این اطلاعات به شما تعلق دارد»
گفتههای کوک به انتقادهای اخیر درباره فیسبوک بر میگردد که پس از افشاگری، ماهها انتقاد را به دنبال داشته است؛ چرا که موسسه تحقیقاتی کمبریج آنالاتیکا که یک مرکز سیاسی است توانسته بود از اطلاعات ۹۰ میلیون کاربر فیسبوک استفاده کند. تیم کوک در ماه مارس به خبرگزاری های Recode و MSNBC گفته بود:
«من در چنین موقعیتی نخواهم بود. واقعیت این است که ما اگر بخواهیم از مشتریان خود کسب درآمد کنیم، به طوری که آنها محصولات ما بودند، میتوانستیم پول بسیار زیادی به دست آوریم، ولی ما چنین کاری نمیکنیم».
کوک همچنین خواستار افزایش قوانین و مقررات برای شبکه های اجتماعی شد و این مطلب را زیر سوال برد که چرا فیسبوک باید بر روی پلتفرم رایگان خود از اطلاعات کاربران کسب درآمد کند و آگهی های هدفمند را بفروشد. مدیرعامل فیسبوک، مارک زاکربرگ، ماه گذشته در یک مصاحبه منتشر شده با Vox به تیم کوک حمله کرد و گفت:
« میدانید گمان میکنم این بحث و جدل که اگر پولش را پرداخت نکنی ما به شما توجهی نمیکنیم چرب زبانی زیادی است و آنقدرها هم با حقیقت همخوانی ندارد»
کوک در روز یکشنبه به سیسیتم نگهداری و نحوه برخورد با اطلاعات کاربران در اپل اشاره کرد و آن را در مقابل و در تضاد با سیستم مشابه در فیسبوک قرار داد. او به استیو جابز، مدیر عامل فقید اپل اشاره کرد و گفت که او سیستمی را در اپل پیاده کرد که در آن کارها باید به نحو درست صورت انجام گیرند.
کوک گفت:
«ما در هر راه و در هر مسیری که میرویم از خودمان نمیپرسیم که چه کار میتوانیم انجام دهیم بلکه همواره از خودمان میپرسیم چه کار باید انجام دهیم، چون که استیو به ما یاد داد این گونه است که تغییر به وجود میآید و من از او یاد گرفتم که هیچ گاه خود را گرفتار مسیری که همه چیز به شکل عادی خود پیش میرود نکنم»
اپل هم گرفتار مسائل مربوط به اطلاعات محرمانه کاربران شده است. این کمپانی هنگامی که در ماه فوریه عنوان کرد که قصد دارد تا اکانتهای آیکلود ثبت شده در چین را به سرورهای داخلی چینی انتقال دهد با انتقادهایی روبرو شد. اپل پس از اینکه نتوانست در برابر یک قانون امنیت سایبری در این کشور آسیایی مقاومت کند و پس از پذیرفتن این شکست که نمیتواند از این قانون معاف شود این انتقال سرورها را به انجام رساند اما این تصمیم با انتقادهای حامیان حفظ محرمانگی اطلاعات روبرو شد. همچنین در آوریل ۲۰۱۴ هکرها توانستند عکسهای برهنه سبلریتیها را از اکانتهای آیکلود بدزند.
پس از آن، خود را ملزم به افزایش شفافیت کرد و آیفونها را رمزنگاری کرد تا برای هر کسی (حتی پلیس) امکان اینکه به اطلاعات کاربران دسترسی داشته باشند بسیار سخت شود.
همچنین کوک که در مسائل اجتماعی صاحب نظر است، از موقعیت خود استفاده کرد و همه زنان «نترسی» که در جنبش #MeToo شرکت کردند را ستایش کرد. به علاوه، او دانشجویان Parkland را که طرفدار کنترل سختگیرانه تر روی اسلحه هستند و مردمی را که «برای حقوق مهاجران میجنگند» را ستود.