اکنون مدتی است که گوگل مپز اطلاعات ترافیکی را با کدهای رنگی به نمایش میگذارد. برای مثال مناطق شهری دارای پرتراکمترین حجم ترافیک را در ساعت ازدحام با رنگ قرمز نشان میدهد ولی گوگل حالا آنقدر به قابلیتهایش در اعلام تراکم ترافیک اطمینان دارد که اپ گوگل مپز را به وسیلهای برای پشتیبانی از ترافیک تبدیل کرده است.
دانستن این که مسافرت در مسیری دیگر غیر از مسیر همیشگی ممکن است حدود 30 دقیقه از اتلاف وقت جلوگیری کند مزیت بزرگی است. مدت زمان سفر همیشه عددی ثابت نیست و با توجه به موقع روز ممکن است کم و زیاد شود. گوگل حالا برای ارائه تصویری روشن از اوضاع ترافیک به مسافرها بروزرسانی جدیدی از گوگل مپز ارائه داده که از نموداری استفاده میکند تا به کاربرها نشان دهد باتوجه به زمانی که به جاده می زنند با چه میزانی از ترافیک مواجه خواهند شد.
در ساعت اوج شلوغی ممکن است چارهای نداشته باشید ولی بیرون رفتن کار عاقلانهای نیست. ولی ساعت شلوغی هم کم و بیش ثابت است و بعضی اوقات ترافیک به بدی وسط روز است. اگرچه گوگل مپز نیز برای پی بردن به ساعات ترافیک از رادار استفاده نمیکند ولی اطلاعاتی که طی چندین سال جمعآوری کرده کمک میکند تا موقعیت ترافیک را در ساعات مختلف روز تخمین بزند.
اگر این قابلیت را در گوگل مپز گوشی خود دارید طرز کار با آن ساده است. مقصد خود را وارد کرده و دکمه Get Directions را میزنید و با کشیدن زبانه به سمت بالا جزئیات مسیر را خواهید دید. درست در بالای این زبانه قابلیت جدیدی به شکل یک نمودار اضافه شده است که میزان ترافیک نیم ساعت به نیم ساعت نشان میدهد. با تشکر از کدگذاری رنگی گوگل نیازی نیست که یک متخصص کامپیوتر باشید تا دریابید که قرمز علامت خوبی نیست و هر چه میزان نمودار بالاتر باشد میزان ترافیک بیشتر است. با توجه به سطح نمودارها گوگل زمان مناسب برای سفر سریع و بدون ترافیک را در اختیار شما قرار خواهد داد. با وجود این اطلاعات حداقل میتوانید بین زدن به جاده یا منتظر ماندن یکی را انتخاب کنید.
البته انتظار نداشته باشید که این اطلاعات ارائه شده توسط گوگل مپز همیشه درست از آب در بیاید و امکان خطا هم وجود دارد. ولی ممکن است انتخاب دیگری هم نداشته باشید و حداقل برخی اوقات این اطلاعات شما را از نظر روانی برای مواجه شدن با ترافیک آماه میکند! جالب این جاست که گوگل تبلیغات زیادی در مورد این قابلیت جدید گوگل مپز حتی در پلی استور به راه نیانداخته است. این قابلیت جدید به تدریج برای همه کاربرهای گوگل مپز در سراسر دنیا قابل دسترس خواهد بود و به نظر میرسد اکنون تنها در ایالات متحده و بریتانیا وجود دارد.