برگرداندن بینایی به یک بیمار پدیده ی چندان جدیدی نیست و همانطور که در گذشته شاهد آن بودیم این کار از طریق عمل های مختلفی نظیر پیوند چشم امکان پذیر بوده است. تنها نکته ی منفی در این زمینه منتظر ماندن بیمار تا زمان یافتن عضوی مناسب برای پیوند است که این خود باعث بوجود آمدن بازار سیاهی برای تجارت غیرقانونی اعضای بدن شده است.
محققان دانشگاه رایس به راه حلی دست یافته اند که نه تنها بینایی را به بیماران برمی گرداند بلکه به لطف پیوند مغز امکان بهبود دیگر اختلالات حسی نیز وجود دارد. FlatScope یک میکروسکوپ تخت است که در مغز بیمار قرار گرفته و پس از فعال شدن می تواند نورونهای تغییر یافته به شکل فلورسنت را بررسی و رهاسازی کنند. بنابراین با بررسی و نظارت بر آنها امکان ایجاد حسگرهای توانمند در ارسال داده های بصری به مغز فراهم شده و در نتیجه حس های آسیب دیده یا معلول همچون حس بینایی یا صدا ” بهبود” می یابند.
متاسفانه این تکنولوژی تا تبدیل شدن به واقعیت بسیار فاصله دارد ولی با تمامی اینها این تکنولوژی در مسیری درست قدم برداشته است.
FlatScope معرفی شده در دانشگاه رایس بخشی از برنامه ابتکاری DARPA در خلق واسط عصبی با وضوح بالا است. مدیر و بنیانگذار برنامه ی NESD، فیلیپ آلولادا، معتقد است” NESD قصد دارد با افزایش ظرفیت واسط های عصبی پیشرفته جهت درگیر کردن بیش از یک میلیون نورون بصورت متوازن ارتباط غنی و دو جانبه ای را در مغز در مقیاسی فراهم سازد که به عمیق تر کردن درک ما ار بیولوژی زیربنایی ، پیچیدگی و عملکرد آن عضو خاص کمک می کند.”