خب، یک گوشی هوشمند خریدهاید و قبل از اینکه چشم به هم بزنید پر از اپلیکیشنهای مختلف شده، ولی مطمئنید که دستگاه را بهدرستی پیکربندی کردهاید؟ بیایید باهم نگاهی نزدیک به جزییات بیاندازیم.
مواردی که در این مقاله ذکر شده به این معنا نیست که همهی کاربران موظفاند این موارد را اجرا کنند. هرکسی مختار است بر اساس عادات و عملکرد موردنیاز خود این تنظیمات را فعال و یا غیرفعال کند. این یکی از زیباییهای اندروید است: به شما حق انتخاب میدهد.
بهینهسازی و عملکرد بهتر
ما همه یک گوشی موبایل فوقسریع میخواهیم که اپلیکیشنها را سریع اجرا کند و حداکثر باتری را ارائه دهد. بعضی از ما ممکن است نسبت به دیگران گوشیهای قویتری داشته باشیم، درحالیکه بقیه مشکلات بیشتری دارند. در هر دو حالت، به شما پیشنهاد میدهیم چند راه حل ساده زیر را دنبال کنید تا کمتر با این مشکلات مواجه شوید.
1) تنظیم خودکار روشنایی صفحه و دیگر ویژگیهایی که بر عمر باتری تأثیر میگذارند.
سازندگان گوشیهای هوشمند ویژگیای به نام کنترل خودکار روشنایی صفحه را در اختیار کاربران میگذارند. گوشی شما نور محیط را تشخیص داده و بر اساس آن خود را تطبیق میدهد تا خواندن و نگاه کردن به صفحه راحت باشد. این ایده بسیار خوبی است ولی ازآنجاییکه معمولاً این روشنایی بالاتر از حد نیاز شما تنظیم میشود، این قابلیت ناکارآمد است، و همانطور که میدانید روشناییِ بالاتر یعنی مصرف باتری بیشتر و با روشن بودن تنظیم روشنایی خودکار مصرف باتری شما افزایش مییابد و زودتر از حد انتظار باتری را از دست میدهید. بهطور خلاصه، تنظیم خودکار نور صفحه را خاموشکنید و خودتان بهاندازهی نیاز نور را کم و زیاد کنید. به این صورت باتری بیشتری خواهید داشت.
صفحهنمایش مؤثرترین عنصر بر عملکرد گوشی شماست پس اگر هر از چند گاهی نگاهی به تنظیمات صفحهنمایش بیاندازید چیزی را از دست نمیدهید. البته باید گفت که این امر بستگی به عادات و نحوهی استفادهی شما دارد، ولی در اکثر موارد روشن نگهداشتن گوشی بیشتر از یک دقیقه بیاستفاده است.
2) برنامههای پیشفرض بیمصرف
زمانی که گوشی هوشمند خود را خریداری میکنید بهاحتمال خیلی زیاد شامل حداقل یک اپلیکیشن میشود که لازمش ندارید. هر چیزی می تواند باشد، یک سرویس از گوگل، یک برنامهی از قبل نصبشده توسط اپراتور تلفنتان، اپلیکیشنی از طرف سازندهی گوشی یا یک اپلیکیشن پشتیبانی. تعداد این اپلیکیشن ها بسته به سازندهی گوشی متفاوت است، ولی مورد مشخص این است که اپلیکیشنهای موجود، نهتنها فضای زیادی میگیرند بلکه گاهی در پسزمینه نیز اجرا میشوند. در خیلی از موارد میتوان این اپلیکیشنها را پاک کرد (و بهتر است این کار را بکنید)
یکبار برای همیشه میگویم: بهعنوان یکی از قوانین گوگل، اپلیکیشنهای پیشفرض گوگل قابل پاک شدن نیستند (حداقل نه بدون هک کردن دستگاه). بعضی از اپلیکیشنهای نصب شده از طرف سازندهی گوشی هم همینطور. پس باید چکار کنیم؟ میتوانید بهراحتی آنها را غیرفعال کنید، در این صورت نهتنها فضای کمتری اشغال میکنند بلکه دیگر مزاحمتان نمیشوند. برای این کار به تنظیمات دستگاه رفته و اَپ موردنظر را در فهرست اپلیکیشنهای گوشی پیدا کنید.
3) افکتهای تصویری
اگر گوشی هوشمند شما خیلی قوی نیست، باید هرکاری که از دستتان برمیآید انجام دهید تاکمی روانتر کار کند. یک حقهی کوچک میتواند روزانه به شما کمک کند: غیرفعال کردن افکتهای تصویری. دقیقتر بگویم، مثلاً افکتهایی که زمان جابهجایی میان دو برنامه میبینید. بله این افکتها زیبا هستند ولی غیرضروری. اگر آنها را غیرفعال کنید جابهجایی سریعتر میشود.
برای غیرفعال کردن این افکتها فقط کافی است تنظیمات توسعهدهنده (Developer Option) را فعال کنید و در تنظیمات توسعهدهنده این سه مورد را پیدا خواهید کرد: Windows animation scale , Transition animation scale , Animation duration scale . و سپس این موارد را کاهش دهید؛ برای مثال بر روی 0.5 و یا آنها را غیرفعال کنید.
تجربهی کاربری
تجربهای که شما با گوشی هوشمند خود دارید به عناصر زیادی بستگی دارد، خیلی از این عناصر بستگی به شخصیت شما دارند. بعضی چیزها ممکن است هر روز شما را اذیت کنند، پس بعضی از موارد، برای شما آشنا باشند.
4) ویبره و صدا
این ویبره ها و صداها جوری طراحی شدهاند که حس یک دکمهی واقعی را به شما القا کنند، ولی در عمل معمولاً آزاردهندهاند و حتی بدتر از آن، میتوانند بر کارایی دستگاه شما تأثیر بگذارند. بهطور خلاصه بهتر است از خودتان بپرسید که آیا این ویژگی برای شما باارزش است؟ و اگر نیست، پس غیرفعالش کنید.
برای غیرفعال کردن صدا و ویبره:
تنظیمات > صدا و اعلانها
به این منو که رسیدید، میتوانید همهچیز را غیرفعال کنید. مانند صدای شمارهگیری، صدای قفل صفحه، صدای اتصال سیم شارژ، صدای تاچ پد، ویبره هنگام لمس و ….
لطفاً در نظر داشته باشید که اگر این تلفن هوشمند مورد استفادهی فردی مسن است و حس لامسهی ضعیفی دارد، بهتر است ویبره هنگام لمس صفحه را روشن بگذارید تا بهتر صفحه را حس کند.
حریم شخصی و امنیت
اگر این کلمات برای شما با ارزشاند، پس حتماً میدانید که در چند هفتهی اخیر این کلمات سر تیتر اخبار بودهاند. پروندهی کمبریج آنالیتیکا (The Cambridge Analytica) فیسبوک را به خط مقدم برده (به دلیل انتقادهایی که به مدل تجاری و همچنین افشای تعدادی از روشهای کاری، به این شرکت وارد شد )، و شرکتهای بزرگ دیگری در دنیای تکنولوژی هم با فراهمسازی شرایط مشابه فیسبوک را دنبال کردهاند.
5) شخصیسازی برای تبلیغات
مشخص است که گوگل از اطلاعات شخصی شما استفاده میکند تا شما را بهتر بشناسد، و این امر شمارا در معرض تبلیغات قرار میدهد. با پذیرفتن گوگل در گوشی هوشمند خود در اصل قوانین بازی را پذیرفتهاید. گوگل از طریق سرویسهای مختلف در اپلیکیشن های مختلف اطلاعات شمار را جمعآوری میکند. کار خاصی در این مورد نمیتوانید بکنید (مگر اینکه گوگل را تحریم کنید!!)، ولی میتوانید انتخاب کنید که یک اپلیکیشن از مشخصات تبلیغاتی شما استفاده کند یا نه. اگر تصمیم بگیرید که این تنظیمات را غیرفعال کنید، گوگل دیگر نمیتواند تبلیغات هدفمند خود را به شما پیشنهاد دهد (ولی بههرحال برای شما تبلیغات میفرستد)
برای این کار به تنظیمات و سپس به منوی گوگل بروید. سپس گزینهی تبلیغات (Ads) را پیدا کنید، و آنجا میتوانید انتخاب کنید که چه اپلیکیشنی از مشخصات تبلیغاتی شما استفاده کند و بر اساس آن تبلیغات هدفمند ارسال کند. البته اگر میخواهید که تبلیغات هدفمند ببینید، بهتر است این تنظیمات را فعال کنید.
آیا شما بعد از خریدن یک گوشی هوشمند جدید این تنظیمات را غیرفعال میکنید؟ نظرتان را در کامنت با ما در میان بگذارید.