حذف یک آنزیم از بدن موش‌ها می‌تواند منجر به جلوگیری از چاقی آن‌ها شود

موش / Mouse
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

تیمی از محققان در دانشگاه کپنهاگن دانمارک به تازگی روشی برای توقف فرایند ذخیره چربی به وسیله بدن کشف کردند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که از نظر ژنتیکی حذف یک آنزیم خاص، حتی در صورت تبعیت از یک رژیم غذایی پر چرب، منجر به عدم توانایی بدن حیوانات در افزایش وزن خواهد شد.

در مطالعات متعددی که از سوی یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه کپنهاگن انجام شد، مشخص شده که آنزیمی با نام NAMPT با چاقی در حیوانات و انسان مرتبط است. وجود این آنزیم در بافت چربی منجر به افزایش قابلیت سوخت و ساز در بافت‌های مختلف بدن از جمله بافت چربی که موجب افزایش توانایی بدن در ذخیره چربی بوده خواهد شد.

آنزیم NAMPT در بافت چربی اجداد ما احتمالاً یک آنزیم سودمند بوده اما در جامعه امروزی که پر از غذاهای پرجرب و پرکالری است می‌تواند یک مسئولیت باشد.

این جمله را زاکاری گرهارت هینس، نویسنده مشارکت کننده در این پژوهش مطرح می‌کند.

محققان در راستای درک درستی از اثرات این آنزیم، موش‌هایی را که فاقد آنزیم NAMPT در بافت چربی خود بودند، پرورش دادند. هنگامی که این موش‌ها از رژیم غذایی پرچرب تغذیه کردند، هیچ افزایش وزنی در این آنها مشاهده نشد. در مقایسه با گروهی از موش‌های دیگر با رژیم غذایی مشابه که چاق شدند، موش‌هایی که فاقد آنزیم NAMPT‌ بودند توانایی بهتری در کنترل سطح قند خون خود نیز داشتند.

کارن نورگارد نیلسن، یکی دیگر از محققان حاضر در این پژوهش در همین رابطه می‌گوید:

ما موش‌ها را با رژیمی تغذیه کردیم که تقریباً برابر با مصرف مداوم برگر و پیتزا است. با این وجود، گسترش بافت‌های چربی در موش‌ها مشاهده نشد. با این حال، هدف نهایی ما (از این آزمایشات) این بوده که اساس نحوه چاق شدن انسان را درک کرده و یافته‌های خود را با توسعه درمان‌های نوین، در بیماری‌های متابولیک به کار بریم.

اگرچه نتایج حاصل از این پژوهش بسیار شگفت انگیز بوده اما محققان معتقدند که این نتایج را نمی‌توان به طور مستقیم برای درمان انسان‌ به کار گرفت؛ چرا که آنزیم NAMPT در بسیاری از اعضا و بافت‌های بدن وجود دارد،‌ در نتیجه حذف این آنزیم از بافت انسان می‌تواند منجر به عوارض جانبی بسیار جدی شود.

جالب توجه بوده که NAMPT برای درمان سرطان نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد، چرا که تحقیق اخیر نشان می‌دهد که مولکول‌های سنتز شده را می‌توان با هدف مرگ سلول‌های سرطانی توسعه داد. با این وجود تحقیقات بیشتری برای بررسی دقیق نحوه اثرگذاری فقدان آنزیم NAMPT بر جلوگیری از چاقی پیشنهاد می‌شود. این امید وجود دارد که درک بهتر این سازوکار، محققان را قادر سازد تا درمانی هدفمند در راستای تنظیم چربی بدن، بدون ایجاد عوارض جانبی گسترده ارایه کنند.

 

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025