فیلم آنتیک با بازی پژمان جمشیدی و بیژن بنفشهخواه، اثری در ژانر کمدی و یکی از جدیدترین فیلمهای ایرانی است. این فیلم در جشنواره فیلم فجر 1403 به روی پرده رفت و داستان خود را با تمرکز بر خرافات مذهبی روایت میکند.
یکی از پرحاشیهترین فیلم های ایرانی، که انتظار میرود در سال 1404 اکران شود، فیلم آنتیک است. این فیلم به کارگردانی هادی نائیجی و تهیهکنندگی محمود بابایی، سومین فیلم بلند آقای نائیجی پس از فیلم حق سکوت (1392) و فیلم هیهات (1394) است. ژانر فیلم آنتیک درام و کمدی است و داستان چالشهای دو آنتیکباز پس از پیروزی انقلاب اسلامی را به تصویر کشیده است. در این اثر تماشایی بازیگران مشهوری نظیر پژمان جمشیدی و بیژن بنفشهخواه بازی میکنند و دیدن نام این دو نفر به اندازه کافی مخاطب را برای تماشای فیلم وسوسه میکند. احتمالا شما هم به دنبال تاریخ اکران فیلم سینمایی آنتیک هستید. باید بگوییم این فیلم در 13 بهمن 1403 در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد، و در حال حاضر خبر موثقی درباره تاریخ اکران فیلم در سینماها منتشر نشده است.
این مقاله از پلازا به بررسی فیلم سینمایی آنتیک که احتمالا یکی از بهترین فیلمهای 1404 باشد، اختصاص یافته است. در این صفحه داستان فیلم را میخوانیم، با بازیگران این اثر آشنا میشویم و مروری بر نظرات منتقدین خواهیم داشت. با ما همراه شوید.
فهرست مطالب
داستان فیلم آنتیک
اجازه دهید در ابتدا مروری بر خلاصه فیلم سینمایی آنتیک داشته باشیم. داستان فیلم بر مبنای چند صفحه از وصیتنامه بانی انقلاب، امام خمینی که در آن درباره خرافات و مبارزه با آن سخن گفتهاند، شکل گرفته است. دو شخصیت اصلی داستان اِبی و وَلی، آنتیکبازهای قبل انقلاب هستند. با پیروزی انقلاب اسلامی کار و کاسبی انها کساد میشود و اکنون به دنبال راهی برای کسب درآمد هستند. ماجراهای کمدی این دو نفر از جایی آغاز میشود که با مشاهده پولهای نذری یک امامزاده، تصمیم میگیرند یک امامزاده قلابی درست کنند و از راه نذورات مردم به پولوپلهای برسند.
بازیگران فیلم آنتیک
در فهرست بازیگران فیلم نامهای آشنا و محبوبی به چشم میخورد که در ادامه مروری بر بیوگرافی آنها داریم.
پژمان جمشیدی در نقش ابی
پژمان جمشیدی فوتبالیست سابق و بازیگر مشهور ایرانی، متولد 20 شهریور 1356 در تهران است. او فعالیت حرفهای خود را از نوجوانی به عنوان یک فوتبالیست آغاز کرد. استعداد و پشتکارش سبب شد به عنوان هافبک راست و مدافع راست در تیمهایی نظیر پرسپولیس، سایپا، پاس تهران و همچنین برای تیم ملی ایران بازی کند. وی بین سالهای 1372 تا 1388 به عنوان فوتبالیست فعالیت داشت.
آقای جمشیدی بازیگری را از سال 1390 با بازی در یک قسمت از مجموعه تلویزیونی ساختمان پزشکان آغاز کرد. دو سال بعد نقش اصلی سریال پژمان را برعهده گرفت و بدینگونه به جمع بازیگران پیوست. وی امروزه یکی از پولسازترین بازیگران کمدی ایران است و افتخاراتی نظیر 3 نامزدی سیمرغ بلورین و یک برد دیپلم افتخار در جشنواره فیلم فجر، 4 نامزدی و 2 برد عنوان بهترین بازیگر مرد در جشن حافظ و برنده عنوان بهترین بازیگر مرد در جشنواره آنتالیا برای فیلم علفزار شده است. پژمان جمشیدی را در آثاری نظیر (فیلم دایناسور (1403)، فیلمهای تگزاس در نقش بهرام کشکولی، مجموعه تلویزیونی زیر خاکی (1398-1402) در نقش فریبرز باغ بیشه دیدهایم.
بیژن بنفشهخواه در نقش ولی
بیژن بنفشهخواه، متولد 1 فروردین 1352 در تهران، فرزند رضا بنفشهخواه و برادرزاده محمود بنفشهخواه، است که هر سه به عنوان بازیگران ایرانی شناخته میشوند. آقای بیژن بنفشهخواه فعالیت حرفهای خود به عنوان بازیگر را از سال 1373 با حضور در آثاری نظیر برنامه کودکانه پسر بابا و سریال همسران آغاز کرد. 6 سال بعد با فیلم رقص شیطان به کارگردانی اسماعیل براری قدم به سینما گذاشت و امروزه یکی از موفقترین بازیگران سینما و تلویزیون ایران به شمار میرود.
این هنرمند را اخیرا در فیلم معجزه پروین در نقش فضلاله گرکانی و فیلم صبحانه با زرافهها در نقش شاهین دیدهایم. اگر بیشتر اهل تماشای تلویزیون هستید، آقای بنفشهخواه را به عنوان داور مجموعه بگو بخند (1402) و نقش خسرو در فصل چهارم سریال زیرخاکی میشناسید. ایشان در مجموعههای شبکه نمایش خانگی نیز بازی کرده و آخرین حضورش مربوط به سریال نیسان آبی 2 (1402) در نقش رضا سوسن است.
ستاره پسیانی
ستاره پسیانی بازیگر ایرانی متولد سال 1364 در تهران و در خانوادهای هنرمند است. پدر وی آتیلا پسیانی، مادرش فاطمه تقوی و مادربزرگش جمیله شیخی همگی از بازیگران و هنرمندان مشهور ایرانی هستند. ستاره نیز بازیگری را از دوران کودکی در سن 7 سالگی با بازی در فیلم بهترین بابای دنیا (1370) آغاز کرد. سپس حدود یک دهه از این عرصه به دور بود و در سال 1382 با مجموعه باغ بلور دوباره جلوی دوربین آمد. وی بیشتر به عنوان بازیگر سینما شناخته میشود و تاکنون فقط در 6 سریال تلویزیونی حضور یافته که آخرین آنها سریال زیرخاکی 2 (1400) بوده است. این بازیگر را اخیرا در فیلم کوکتل مولوتف (1402) و فیلم کت چرمی (1401) دیدهایم.
آناهیتا افشار
آناهیتا افشار یکی از بازیگرن ایرانی است که در تاریخ 7 مرداد 1365 در تهران چشم به جهان گشود. او با حضور در سریال سه در چهار (1387) به کارگردانی مجید صالحی به شهرت رسید. در همان سال با حضور در فیلم زندگی با چشمان بسته (1387) قدم به سینما گذاشت و اخیرا در فیلم اتاقک گلی (1401) و فیلم خاتی (1403) حضور داشته است. آناهیتا افشار ایفاگر نقش نگار در سریال قورباغه (1399) و نقش شیرین بیگزاده در سریال پوست شیر (1402) بوده است. وی تاکنون در 1 تئاتر، 4 مجموعه شبکه نمایش خانگی، 9 سریال تلویزیونی و 14 فیلم سینمایی بازی کرده است.
در ادامه فهرستی را برای شما آماده کردهایم که شامل نام برخی دیگر از هنرپیشه های فیلم آنتیک میشود:
- غلامرضا نیکخواه
- امیر نوروزی
- غرزین محدث
- آرش نوذری
- یدالله شادمانی
- رحمان باقریان
- هادی افتخارزاده
- لادن ژافه وند
- مهدی قربانی
- علی باقری
- مجتبی شفیعی
نقد فیلم آنتیک
فیلم سینمایی آنتیک یکی از جدیدترین فیلمهای کمدی ایرانی است که انتظار میرود به زودی در سینماها اکران شود. این فیلم در بهمن 1403 در چهلوسومین دوره جشنواره فیلم فجر به روی پرده رفت و نقدهایی منفی از منتقدین دریافت کرد. البته که اکثر آنها پیشبینی کردهاند این عنوان یکی از پرفروشترین فیلمهای کمدی سال 1404 خواهد شد، و فیلم را یک کمدی عامهپسند ایرانی نامیدهاند، ولی معتقد بودند جای همچین فیلمی در جشنواره فیلم فجر نیست. حال باید تا اکران فیلم آنتیک در سینماها صبر کنیم و ببینیم استقبال مخاطبین از این فیلم چگونه است. فعلا مرور کوتاهی بر نظرات منتقدین درباره فیلم آنتیک داریم.
داستان فیلم:
بنمایه فیلم که تمرکز بر امامزاده قلابی است، تنها نکته مثبت این فیلم کمدی است؛ موضوعی که در برههای از زمان جزء مسائل پرحاشیه بود ولی امروزه چندان خبری از آن نیست. به چالش کشیدن برخی باورهای مذهبی و شوخی با آنها و خرافات تنها نکته قابل ذکر داستان است که خود را در دل داستانی ضعیف در کنار چند داستان سطحی و کوتاه دیگر نشان میدهد. متاسفانه داستان فیلم آنتیک عمق و غنا ندارد و صرفا همانند یکی دیگر از صدها کمدی سخیف سینمای ایران است که در یک چرخه معیوب تکرار میشود و در این راه به سراغ شوخیهای دمدستی نیز میرود. این فیلم احتمالا به عنوان یک سریال تلویزیونی چند قسمتی اثر موفقتری میشد.
آقای نائیجی در گفتگویی اظهار داشت که “فیلم با یک قصه کوتاه تک خطی از نویسنده برای من شروع شد”، و اینطور که پیداست همه خلاقیت و توان فیلم در همان یک خط بوده و متاسفانه پیشرفت نکرده است.
شخصیتپردازی:
به غیر از شخصیت آقای خارستانی، مردی که کنترل تفنگ خود را ندارد و با شلیکهای بیموقع تلنگری به مخاطب میزند تا داستان کسلکننده را دنبال کند، بقیه شخصیتها حرفی برای گفتن ندارند. در این فیلم نیز بار دیگر پژمان جمشیدی آمده تا یک تنه بار فیلم را بر دوش بکشد و ضعفهای قصه را بپوشاند، ولی متاسفانه او نیز موفق نشده است. آقای جمشیدی به وضوح به تقلید نقشهای سابق خود مشغول شده و برای بیننده یادآور فیلم دینامیت و به خصوص سریال زیرخاکی است. اینطور استنباط میشود که کارگردان داستان فیلم را در دهه 50 روایت کرده تا بتواند بدون هیچ ریسکی شخصیت موفق فریبرز باغبیشه از سریال زیرخاکی را، این بار در نقش ابی روی پرده سینما بیاورد. موضوعی که کارگردان آن را تکذیب کرده ولی ظاهرا حداقل به صورت ناخودآگاه این کار را انجام داده است.
به طور کلی فیلم آنتیک یک فیلم کمدی ایرانی است که پیشبینی میشود در سینما فروش خوبی داشته باشد، همانطور که در جشنواره فیلم فجر صف طویلی برای تماشای آن ایجاد شده بود؛ ولی قطعا اثری مناسب برای جشنواره نبود.
سخن پایانی
در این مقاله از پلازا با معرفی فیلم آنتیک کنار شما بودیم. داستان فیلم را خواندیم، با بازیگران آن آشنا شدیم و مروری بر نظرات منتقدین داشتیم. به محض اینکه تاریخ اکران فیلم اعلام شود، با آپدیت این صفحه شما را نیز مطلع خواهیم کرد. تا به الان نظر شما درباره فیلم آنتیک چیست؟ به نظر شما این فیلم میتواند یکی از آثار موفق سال جدید باشد؟ شما مخاطب گرامی میتوانید نظرات خود را از طریق بخش “دیدگاه شما” در پایین همین صفحه با ما و دیگر مخاطبین پلازا در میان بگذارید.
