بررسی فیلم شاه نقش؛ معرفی داستان و بازیگران

فیلم شاه نقش
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

فیلم شاه نقش اثری در ژانر درام-اجتماعی محصول سال 1403 است. در این فیلم پر ستاره داستانی از چالشهای زندگی هنروران عاشق سینما به تصویر کشیده شده است.

شاهد احمدلو بازیگر، نویسنده و کارگردان ایرانی است که اخیرا کارگردانی فیلم شاه نقش را برعهده داشته است. تهیه‌کننده اثر علی قائم‌مقامی است و هومان فاضل نیز فیلمنامه را براساس طرحی از آقای احمدلو به رشته تحریر درآورده است. ژانر فیلم شاه نقش درام و اجتماعی است و داستانی از دو عاشق سینما را روایت می‌کند که برای رسیدن به ریاست انجمن صنف هنروران با هم رقابت دارند. در این فیلم ستارگان بسیاری از جمله بهرنگ علوی، هومن برق‌نورد و پژمان بازغی حضور دارند. احتمالا برای شما هم این سوال پیش آمده که تاریخ اکران فیلم سینمایی شاه نقش چه زمانی است؟ این فیلم در 30 بهمن 1403 در چهل‌وسومین دوره جشنواره فیلم فجر اکران شد و نظرات متفاوتی از سوی منتقدین و بینندگان دریافت کرد. در حال حاضر خبر موثقی درباره اکران فیلم شاه نقش در سینماها منتشر نشده است.

معرفی فیلم سینمایی شاه نقش موضوع این مقاله از پلازا است. قصد داریم کنار هم خلاصه‌ای از داستان فیلم را بخوانیم، با بازیگران آن آشنا شویم، و در بخش نهایی نیز نگاهی اجمالی به ننظرات منتقدین درباره این فیلم می‌اندازیم. به شما پیشنهاد می‌کنیم پس از مطالعه این مطلب، از مقاله بهترین فیلم‌های درام سینمای ایران نیز غافل نشوید.

فهرست مطالب

خلاصه فیلم سینمایی شاه نقش

خلاصه فیلم سینمایی شاه نقش داستان فیلم شاه نقش

داستان فیلم شاه نقش حول محور دو عاشق سینما، یعنی شهاب و ناصر روایت می‌شود. شخصیت اصلی ماجرا ناصر عشقی، یک هنرور سینما و عاشق و طرفدار بهروز وثوقی است. او در رقابت با شهاب برای رسیدن به مقام ریاست انجمن صنف هنروران ماجراهایی تماشایی را به مخاطب ارائه می‌کند.

در اصل داستان نگاهی انتقادی به روابط صنفی و اجتماعی در سینما دارد و کارگردان از سینما به عنوان نمادی برای نمایش فساد اجتماعی بهره برده است.

همچنین بخوانید :

بازیگران فیلم شاه نقش

در فیلم شاه نقش شاهد حضور تعداد بسیار زیادی از ستارگان سینما هستیم. در این میان یکی از حواشی فیلم گریم متفاوت بهرنگ علوی و شباهت او به بهروز وثوقی، ستاره سینمای پیش از انقلاب، است. این گریم قابل‌توجه نقش بسزایی در ترغیب بینندگان به تماشای فیلم دارد. در این بخش مروری بر بیوگرافی چهار بازیگر فیلم داریم و سپس به اختصار نام بقیه هنرمندان حاضر در فیلم را نیز با هم می‌خوانیم.

بهرنگ علوی

هنرپیشه های فیلم شاه نقش

بهرنگ علوی یکی از بازیگران ایرانی است که در تاریخ 1 فروردین 1359 در تهران چشم به جهان گشود. او تک‌فرزند خانواده‌ای اصالتا آملی است. وی از کودکی به بازیگری علاقه داشت و این حرفه را با حضور در تئاترهای مدرسه آغاز کرد. در دانشگاه رشته نقشه‌کشی با کامپیوتر را خواند و همچنین یکی از اولین فارغ‌التحصیلان دوره بازیگری از موسسه فرهنگی هنری کارنامه است. ایشان شاگرد اساتیدی نظیر محمد رحمانیان، مهتاب نصیرپور، پرویز پرستویی و … نیز بوده است. وی در کنار بازیگری به عکاسی، نویسندگی و طراحی مد نیز علاقه دارد. او سفیر حمایت از کودکان کار، زنان بدسرپرست و سرپرست خانوار است و بازارچه‌های خیریه برگزار می‌کند.

آقای علوی حرفه بازیگری را از سال 1370 با حضور در تئاتر آدمک چوبی آغاز کرد. با فیلم متولد ماه مهر (1378) قدم به سینما گذاشت و در سال 1391 برای بازی در فیلم دربند نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در جشنواره فیلم فجر شد. این بازیگر را اخیرا در نقش منوچهر در فیلم خجالت نکش 2 (1402)، سریال سیاهچاله (1402) در نقش ایت آقا بابایی و سریال ازازیل (1403) در نقش مهران دیده‌ایم. بهرنگ علوی برای تئاتر زبان اصلی (1394) دیپلم افتخار بازیگری از جشنواره تئاتر فجر، و برای بازی در سریال هشت و نیم دقیقه (1395) نامزد بهترین بازیگر در جشن دنیای تصویر شده است.

هومن برق‌نورد

تاریخ اکران فیلم سینمایی شاه نقش

هومن برق‌نورد بازیگر محبوب ایرانی متولد 5 دی 1348 در شهر تهران است. او بازیگری را از سال 1369 با تئاتر آغاز کرد؛ در سال 1374 با سریال ابووهیب بهلول قدم به تلویزیون گذاشت و حدود یک دهه بعد با فیلم یک تکه نان (1383) حضور در سینما را تجربه کرد. نام آقای برق‌نورد اولین بار با نقش ناصر در سریال ساختمان پزشکان (1389) بر سر زبان‌ها افتاد. وی در سال‌های بعد با نقش‌آفرینی در آثاری نظیر سریال دزد و پلیس (1391) در نقش داوود و سریال دودکش (1392) در نقش فیروز بر شهرت خود افزود. حضور در این آثار در کنار بهنام تشکر سبب شد از این دو به عنوان لورل و هاردی ایرانی یاد شود.

هومن برق‌نورد برای بازی در سریال دزد و پلیس نامزد جایزه حافظ در بخش بهترین بازیگر مرد کمدی شد و در سال 1402 نیز دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در جشنواره فیلم فجر را برای بازی در فیلم سینما متروپل کسب کرد. این بازیگر را اخیرا در سریال طوبی (1403) در نقش عماد هامون و فیلم صیاد (1403) در نقش ابوالحسن بنی صدر دیده‌ایم.

پژمان بازغی

بازیگران فیلم شاه نقش

پژمان بازغی، بازیگر و مجری ایرانی، متولد 19 مرداد 1353 در تهران است. او هنگام تحصیل در رشته مهندسی معدن در دانشگاه، با بازیگری آشنا شد و فعالیت حرفه‌ای خود در این زمینه را با فیلم اعتراف از سال 1373 آغاز کرد. با نقش جواد در سریال آژانس دوستی (1378) و همچنین ایفای نقش در فیلم جوانی (1377) شناخته شد. وبی اخیرا ایفاگر نقش سینا شاهمیری در سریال غریبه (1403) و نقش پیمان در سریال گردن‌زنی (1403) بوده و در فیلم بهشت تبهکاران (1402) به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی نیز بازی کرده است.

آقای بازغی مجری چند برنامه از جمله برنامه چند درجه و برنامه کودک شو نیز بوده و در سال 1402 به عنوان رییس انجمن صنفی بازیگران سینما انتخاب شد. وی در سال 1384 با مستانه مهاجر، تهیه‌کننده و کارگردان، ازدواج کرد. حاصل این ازدواج، که در سال 1401 به طلاق ختم شد دختری به نام نفس است.

مینا وحید

ژانر فیلم شاه نقش

مینا وحید بازیگر ایرانی در تاریخ 17 مرداد 1366 در رشت متولد شد. او کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی دارد و بازیگری را از سال 1386 با فیلم آتش سبز آغاز کرد. نام وی با حضور در فیلم دوران عاشقی (1393) و فیلم یک شب در تهران (1398) بر سر زبان‌ها افتاد. خانم وحید برای بازی در فیلم کوتاه کرمچاله عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن در جشنواره فیلم بین‌المللی مادرید را از آن خود کرد. همچنین حضورش در فیلم بعد از تو (1398) نیز وی را برنده عنوان بهترین بازیگر زن در جشنواره فیلم‌های ایرانی سانفرانسیسکو نمود. از جدیدترین کارهای وی می‌توانیم سریال ساخت ایران 3 (1400)، سریال هشت پا (1403) و فیلم بی‌بدن (1402) را نام ببریم.

در فهرست زیر نام چند تن دیگر از هنرپیشه های فیلم شاه نقش را با هم می‌خوانیم.

  • محمد متوسلانی
  • عنایت بخشی
  • شهرام قائدی
  • نسیم ادبی
  • رضا رویگری
  • مهدی میامی
  • سیروس میمنت
  • شهین تسلیمی
  • پوریا میاندهی
  • مجید علیزاده
  • مژگان صابری

نقد فیلم شاه نقش

معرفی فیلم سینمایی شاه نقش نقد فیلم شاه نقش

فیلم شاه نقش اثری از کارگردان، نویسنده و مدرس ایرانی آقای شاهد احمدلو است که پیش از این در فیلم کوتاه لانگ‌شات نیز به مساله هنروران و مشکلات آنها پرداخته بود. او در جدیدترین فیلمش بار دیگر به سراغ قشری رفته که به گفته خودش “از کودکی، تلخکامی زندگی هنروران برای من حساسیت‌برانگیز بود”. به همین دلیل در فیلم شاه نقش تلاش داشته تا به اندازه خودش از این افراد حمایت کند و موضوع فساد در سینما را، به صورت تمثیلی از فساد اجتماعی، ارائه کرده است. آقای احمدلو این درام تماشایی را ادای دینی به همه آثاری دانست که ما را عاشق سینما کرده‌ا‌ند.

همانطور که اطلاع دارید، فیلم شاه نقش هنوز به صورت عمومی اکران نشده بنابراین در حال حاضر نقدهای کمی برای آن وجود دارد. در میان منتقدین و بینندگان نظرات متفاوتی درباره فیلم دیده می‌شود. برخی آن را یک اثر هنری با بازی‌های تماشایی می‌دانند، در حالی که برخی دیگر معتقدند فیلم پیام خاصی ندارد و دایره مخاطبینش بسیار محدود است. به هرحال در این فیلم بازی عنایت بخشی به اندازه‌ای خوب بوده که برنده دیپلم افتخار جشنواره فیلم فجر در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شده است.

نقد مثبت:

بی‌شک آشنایی شاهد احمدلو با دنیای سینما و هنروران، از دوران کودکی و نوجوانی، تاثیرات مثبت و بسزایی در کارگردانی وی داشته است. او شناخت دقیقی از سینما و زندگی اهالی آن دارد، با ادبیات سینمایی کوچه ارباب جمشید آشناست و از دغدغه‌های آنها خبر دارد. در نتیجه خیلی خوب توانسته اتمسفر فیلم‌های درخشان ایران، به ویژه آثار فریدون گله و مسعود کیمیایی، را به فیلم خود تزریق کند. در این میان دیالوگ‌های درخشان و سکانس‌های تماشایی در کنار بازی بی‌نظیر بهرنگ علوی از جمله مواردی است که مخاطب را تا انتها با فیلم همراه می‌کند.

نقد منفی:

آقای احمدلو با ورود به دنیای هنروران و نمایش دغدغه‌های آنان، سعی دارد دیدگاه سیاسی خود و دغدغه‌های اجتماعی را به تصویر بکشد؛ ولی سوال اینجاست که این داستان چه جذابیتی برای مخاطب عام دارد؟ در زمانه‌ای که مردم درگیر انواع مسائل اقتصادی و اجتماعی هستند، انتخابات صنفی سینما چه اهمیتی برای آنان دارد؟ لحن فیلم امروزی نیست و حتی تصویر درستی از پشت صحنه و عوامل یک فیلم را نشان نمی‌دهد. این مساله که در بسیاری از اصناف مافیاهایی ایجاد شده را نمی‌توان انکار کرد، ولی پذیرش اینکه یک انتخابات انقدر الکی برگزار شود، کنسل شود و دوباره برگزار شود اصلا قابل قبول نیست. دیالوگ‌های فیلم بسیار طولانی و خسته‌کننده است و امروزه در میان قشر سینماگر تعداد اندکی را می‌توانید پیدا کنید که با این لحن و لهجه صحبت کنند.

سخن پایانی

بررسی فیلم شاه نقش

در این مقاله از پلازا با بررسی فیلم شاه نقش کنار شما بودیم. اکنون که داستان فیلم را دانستیم و با بازیگران آن آشنا شدیم، نوبت به نظرات شما مخاطب گرامی می‌رسد. آیا این فیلم را تماشا کرده‌اید؟ به نظر شما فیلم شاه نقش پتانسیل آن را دارد تا تبدیل به یکی از بهترین آثار سینمای ایران شود؟ شما می‌توانید نظرات خود را از طریق بخش “دیدگاه شما” با ما و دیگر مخاطبین پلازا در میان بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025