فیلم شمال از جنوب غربی یکی از فیلمهای مورد توجه قرار گرفته در جشنواره فیلم فجر سال 1403 بود که به کارگردانی حمید زرگرنژاد ساخته شد. در ادامه این مطلب با بررسی فیلم همراه شما هستیم.
حمید زرگرنژاد فیلمساز ایرانی متولد سال 1354 است. او کار خود را از سال 1373 شروع کرد. آقای زرگرنژاد اصولا در حوزه فیلم مستند فعالیت میکند و تا کنون بیش از 200 مستند کارگردانی کرده است. وی همچنین چند فیلم بلند در کارنامه خود دارد که از میان آنها میتوان به پایان خدمت، ماهورا، مدار بسته شهر، برای مرجان و فیلم شماره ۱۰ اشاره کرد. او تا کنون موفق شده که دیپلم افتخار و سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را دریافت کند. اکنون قرار است به سراغ اثر جدید او برویم.
فیلم شمال از جنوب غربی به کارگردانی و نویسندگی حمید زرگرنژاد در سال 1403 ساخته شد. محمد جواد اسلامی و سید محمد حسینی از جمله نویسندگانی بودند که در نگارش فیلمنامه وی را یاری کردند. فیلم توسط بنیاد فرهنگی روایت فتح و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس تولید و در جشنواره فیلم فجر اکران شد. در این مطلب پلازا با معرفی فیلم سینمایی شمال از جنوب غربی همراه شما میشویم.
فهرست مطالب:
تاریخ اکران فیلم سینمایی شمال از جنوب غربی
ژانر فیلم شمال از جنوب غربی اکشن، تاریخی و معمایی است. این اثر هنوز اکران عمومی نشده و تنها در 15 بهمن 1403 در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. مدت زمان فیلم 120 دقیقه است.
داستان فیلم شمال از جنوب غربی
خلاصه فیلم سینمایی شمال از جنوب غربی در زمان دفاع مقدس اتفاق میافتد. جایی که در گیر و دار آزادسازی خرمشهر، رژیم بعث به قصد خرابکاری کامیونی پر از مواد منفجره میفرستد تا آن را در یکی از استانهای شمالی کشور منفجر کند. در این میان ماموران ایران با اینکه رد کامیون را زده بودند، نمیتوانند آن را پیدا کنند و دچار چالش میشوند.
بازیگران فیلم شمال از جنوب غربی
این بخش مربوط به هنرپیشگان فیلم است. ابتدا با بازیگران اصلی و سپس سایر بازیگران آشنا خواهید شد.
مصطفی زمانی در نقش مهدی
مصطفی زمانی هنرپیشه اهل ایران در 30 خرداد ماه سال 1361 به دنیا آمد. او کار خود را از سال 1385 پس از شرکت در آزمون بازیگری برای نقش یوسف در سریال یوسف پیامبر آغاز نمود. در حقیقت این نقش اگرچه اولین نقشآفرینی او مقابل دوربین بود اما وی را به شهرت زیادی رساند. آقای زمانی سال 1388 با فیلم سینمایی آل به سینما قدم گذاشت و بعد از آن با نقشآفرینی شخصیت فرهاد در سری شهرزاد جایگاه خود را تثبیت کرده و به محبوبیت رسید. او تا کنون سه بار برای فیلمهای یک عاشقانه ساده، فیلم عطرآلود و شمال از جنوب غربی نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد شده است و در نهایت برای شمال از جنوب غربی برنده این جایزه شد.
از جمله آثار شاخص این هنرپیشه سریالهای چشم باد، نهنگ آبی، کرگدن، سریال آمرلی، فیلمهای بدرود بغداد، کیفر، پریناز، ملکه، خط ویژه و بدون قرار قبلی هستند.
امیر آقایی در نقش بابک
امیر آقایی بازیگر ایرانی در 10 مرداد 1354 متولد شد. این هنرپیشه فعالیت خود را از سال 1380 با فیلم ارتفاع پست ابراهیم حاتمی کیا شروع کرد و در این اثر خوش درخشید. او سپس با حضور در سریال اولین شب آرامش توانست توجهات را به خود جلب کرده و معروف شود. امیر آقایی تا کنون یکبار نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم فجر برای فیلم بدون تاریخ، بدون امضا و یکبار برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم شنای پروانه شده است. او همچنین تا کنون شش کتاب چاپ کرده و عکاسی نیز انجام داده است.
امیر آقایی در فیلمهای کیمیا و خاک، ما همه گناهکاریم، کوچه بینام، بادیگارد، دیدن این فیلم جرم است، شب، داخلی، دیوار، خائن کشی و فیلم نبودنت، سریالهای خاک سرخ، سالهای برف و بنفشه، ارمغان تاریکی، سرزمین کهن، یادآوری، نوار زرد، آقازاده و خون سرد ایفای نقشهای جذاب داشته است.
بهناز جعفری در نقش زهره
بهناز جعفری بازیگر اهل ایران متولد 25 مرداد 1353 است. او از سال 1373 با فیلم روسری آبی وارد سینما شد و بعد از آن در فیلم خانهای روی آب بازی کرد که توانست جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل زن را دریافت کند. او همچنین برای فیلم تلفن همراه رئیسجمهور دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن دریافت کرد. خانم جعفری هم در زمینه درام و هم کمدی بازیگر موفقی است. از جمله آثار شاخص وی باید به فیلمهای تخته سیاه، بیدار شو آرزو، باغهای کندلوس، حوالی اتوبان، جیببر خیابان جنوبی، ساکن طبقه وسط، هفت ماهگی، خشم و هیاهو، لامینور، شب طلایی، سریالهای خاک سرخ، عبور از پاییز، مختارنامه، آب پریا، زیر پای مادر، بچه مهندس، نیسان آبی و سریال جانسخت اشاره کنیم.
مهدی احمدی در نقش جعفر
مهدی احمدی بازیگر ایرانی متولد 16 آذر 1345 است. این هنرپیشه در رشته گرافیک تحصیلات کرده و از سال 1369 وارد عرصه بازیگری شده است. فیلم در کوچههای عشق اولین اثر سینمایی وی بود. او سپس در دهههای 70 تا 90 به صورت گزینش شده در آثار مختلف شرکت کرد. سریال نجوا اولین مجموعه تلویزیونی وی بود. از جمله آثار معروف وی باید به فیلمهای عروس آتش، شبهای روشن، پارک وی، آتش سبز، داره صبح میشه، چهل و هفت، شاید عشق نبود، سریالهای بوم و بانو و گناه فرشته اشاره نماییم.
علی دهکردی در نقش میرزا
علی دهکردی بازیگر اهل ایران در 17 آبان 1344 متولد شد. این هنرپیشه از سال 1369 با سریال مهر و ماه شروع کرد. سپس با فیلم سینمایی از کرخه تا راین وارد سینما شد و به شهرت زیادی رسید. او تا کنون فیلم و سریالهای زیادی بازی کرده است و بیشتر آنها در حوزه دفاع مقدس بودهاند. از جمله آثار جذاب این بازیگر باید به فیلمهای روز شیطان، شیخ مفید، ماه و خورشید، دستهای آلوده، تاکسی نارنجی، تلفن همراه رئیسجمهور، سریالهای مزد ترس، در قلب من، روزهای بهیادماندنی، آخرین گناه، شیخ بهایی، جلالالدین و مستوران اشاره کنیم.
سایر هنرپیشه های فیلم شمال از جنوب غربی عبارتند از:
- مهدی زمین پرداز در نقش یحیی
- هومن حاجی عبداللهی در نقش مجید
- خاطره اسدی در نقش سارا
- امیررضا دلاوری در نقش ناصر
- سیامک صفری در نقش حبیب
- رضا توکلی در نقش شفیع
- محمدرسول صفری در نقش ایرج
- بهزاد جعفری در نقش بهزاد
- مجید پتکی
نقد فیلم شمال از جنوب غربی
این اثر یکی از فیلمهای اکران شده در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر بود که با نگاهی متفاوت به مسئله دفاع مقدس میپرداخت. در واقع یکی از ویژگیهای شمال از جنوب غربی همین روایت منحصر به فرد آن است که مخاطب را با این مسئله که در حال تماشای اثری تکراری است روبهرو نمیکند. اما همین روایت میتواند نقطه ضعف فیلم نیز باشد. در واقع فیلم حالتی دارد که مخاطب را با نحوه روایت خود در ابتدای فیلم دچار سرگردانی میکند و ممکن است آنها متوجه نشوند که در اوایل فیلم چه اتفاقی در حال افتادن است. همچنین این اثر از یک جایی به بعد دیگر به دلیل اینکه در قالب یک فیلم ساخته شده، سعی میکند با عجله باقی مسائل را نشان دهد و تمام شود.
مسئله بعدی نحوه کارگردانی فیلم است که حمید زرگرنژاد به خوبی از پس آن برآمد. اگرچه فیلم شمال از جنوب غربی نسبت به فیلم پیشین این کارگردان، شماره 10، از خلاقیت کمتری برخوردار است اما هنوز میتوان از تماشای آن لذت برد. به علاوه، نقشآفرینی بازیگران فیلم نیز حرفی برای گفتن دارد.
در مجموع نمرات فیلم خوب هستند و مخاطب را با خود همراه میکند. این فیلم در سیزده رشته جشنواره فیلم فجر نامزد شد و توانست سیمرغهای بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد (مصطفی زمانی) و بهترین فیلمبرداری (علی محمد قاسمی) را دریافت کند.
سخن نهایی
به پایان این مطلب درباره معرفی و بررسی فیلم شمال از جنوب غربی رسیدیم. این اثر از روایت جالبی برخوردار است و جز فیلمهای برتر جشنواره فیلم فجر سال 1403 بود. آیا شما این اثر را تماشا کردهاید؟ نظر شما درباره آن چیست؟ لطفا نظرات خود را با ما و سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید. از همراهی شما تا پایان مقاله سپاسگزاریم.
