خبر اسکار گرفتن انیمیشن در سایه سرو این روزها موجب شادی و افتخار هر ایرانیای میشود. این انیمیشن با سادگی خاص خود توانست قلبهای زیادی را از احساسات به تپش درآورد. در این مقاله با معرفی کامل این اثر همراه شما هستیم.
کشور ایران مهد پرورش افراد بااستعداد و خلاق است، که هرکدام دیدگاههای خاص و زیبایی دارند تا به جهانیان نشان دهند. حتی در بزرگترین مراسم فیلم دنیا، اسکار، نیز ایرانیان حرفی برای گفتن دارند. تا کنون اصغر فرهادی (برای فیلمهای جدایی نادر از سیمین و فروشنده) و رایکا زهتابچی (برای مستند کوتاه Period. End of Sentence) موفق شدهاند با ملیتی ایرانی صاحب جوایز اسکار شوند. در سال 2025 نیز بار دیگر این اتفاق افتاد و در عرصه انیمیشن کوتاه شاهد افتخار آفرینی شدیم.
در سایه سرو (In the Shadow of the Cypress) به کارگردانی، نویسندگی و تهییهکنندگی شیرین سوهانی و حسین ملایمی ساخته شد. این اثر از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که در سال 1402 ساخته شد. در سایه سرو که با نام سایه بلند سرو نیز شناخته میشود توانست در نود و هفتمین دوره جوایز اسکار شرکت کند و برنده عنوان بهترین انیمیشن کوتاه شود. در این مقاله پلازا قصد داریم تا با معرفی انیمیشن ایرانی سایه بلند سرو همراه شما شویم.
فهرست مطالب:
تاریخ اکران انیمیشن در سایه سرو
ژانر انیمیشن سایه بلند سرو درام است. این اثر در ژوئن 2024 در آمریکا به نمایش درآمد و تا کنون در جشنوارههای مختلف، از جمله اسکار شرکت داشته است. مدت زمان این اثر 20 دقیقه است.
داستان انیمیشن در سایه سرو
خلاصه انیمیشن در سایه سرو درباره یک ناخدا و دخترش است که در کنار دریا و منطقهای دور افتاده زندگی میکنند. مرد از اختلال استرس پس از حادثه رنج میبرد و همین مسئله روابط او و دخترش را کدر کرده است. در انیمیشن 24 ساعت از شخصیت آنها را میبینیم.
صداپیشه های انیمیشن در سایه سرو
اگر درباره هنرپیشه های انیمیشن سایه بلند سرو کنجکاو هستید، باید بگوییم که این اثر بدون کلام و صامت است. یعنی به جز صدای عناصر و واکنشهایی همچون هیجان، ترس و… هیچ گویندهای در انیمیشن دیالوگی نمیگوید.
نقد انیمیشن در سایه سرو
حقیقتا دیدن این اثر آن هم در حالی که 20 دقیقه بیشتر طول نکشد، واقعا یک تجربه لذتبخش است. انیمیشن روایتگر داستان خاصی نیست بلکه سفری به دنیای درونی انسان دارد. در این اثر کشمکشهای درونی فردی را میبینیم که از قربانیان جنگ است. مردی که نتوانسته از حادثهای که برایش افتاده عبور کند و دائما خود را سرزنش میکند. این سرزنشها برای او دنیای ذهنیای ساخته که مشابه ناکامیهایش است (به کشتی مرد دقت کنید). انیمیشن با ظرافت از المانهای مختلف برای بیان عواطف و احساسات بهره برده است. از آبی شدن صورت پیرمرد در هنگام ناکامی و اندوه گرفته تا ماهی بزرگی که بیرون از آب افتاده و دخترک به هر صورتی که میتواند، قصد نجات آن را دارد.
اگرچه پایانبندی انیمیشن کمی گنگ است و میتوانست از میزان گنگ بودن کمتری برخوردار باشد، اما به هر حال این سلیقه سازندگان بود که با نمادها و به تصویر کشیدن اتفاقات مقصود خود را به مخاطب برسانند. خوبی این اثر این است که مفهومی به دور از حاشیه دارد و در عین سادگی یک داستان جذاب ضدجنگ را روایت میکند.
همچنین باید بگوییم نمرات انیمیشن در سایه سرو بسیار خوب بودند. منتقدان نظرات مثبتی به این اثر داشتند. در سایه سرو به طور کلی نامزد 12 عنوان مختلف در جشنوارههای مختلف شد و توانست برنده جایزههای اسکار بهترین پویانمایی کوتاه نود و هفتمین دوره جوایز اسکار، بهترین پویانمایی کوتاه جشنواره فیلم ترایبکا، بهترین پویانمایی جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه لسآنجلس (LA Shorts)، جایزه بزرگ هیئت داوران برای بهترین فیلم بینالمللی جشنواره بینالمللی فیلم انیمایو، بهترین نمایش جشنواره SPARK Animation، بهترین فیلم کوتاه (پویانمایی بینالمللی) جشنواره بینالمللی فیلم Lebu و بهترین داستان عاشقانه جشنواره فیلم خیرونا شود.
سخن نهایی
در این مقاله با معرفی و بررسی انیمیشن کوتاه در سایه سرو همراه شما بودیم. این اثر از بهترین انیمیشن های ایرانی به کارگردانی شیرین سوهانی و حسین ملایمی ساخته شد و توانست با افتخار آفرینی در اسکار قلب مردم ایران را شاد کند. نظر شما درباره این انیمیشن چیست؟ لطفا نظرات خود را با ما و سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.
