فیلم ناتور دشت یکی از فیلمهای مورد توجه قرار گرفته در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر است که به کارگردانی سید محمدرضا خردمندان ساخته شد. در این مقاله با معرفی کامل و بررسی این فیلم همراه شما هستیم.
سید محمدرضا خردمندان یکی از کارگردانان به نام ایرانی است که در سال 1362 به دنیا آمد. او در رشته کارگردانی از دانشکده صدا و سیما فارغالتحصیل شد. آقای خردمندان علاوه بر کارگردانی، در حوزههای نویسندگی، مستندسازی و منتقد ادبیات نیز فعالیت دارند. این هنرمند تا کنون توانسته جایزه بهترین فیلم جهان اسلام از بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی «فیلم کوتاه تهران»، رتبه اول جشنواره بینالمللی داستان با موضوع پیامبر اعظم (ص) و جایزه بهترین پویانمایی جشنواره «فیلم 100» را دریافت کند. فیلم بیست و یک روز بعد جز اولین فیلمهای مورد توجه وی بود و اکنون قصد داریم اثر جدید او را معرفی کنیم.
فیلم ناتور دشت به کارگردانی و نویسندگی سید محمدرضا خردمندان در سال 1403 ساخته شد. حمید اکبری خامنه در نویسندگی این اثر شرکت داشت و مهدی فرجی تهییهکننده آن بود. این فیلم در جشنواره فیلم فجر 1403 شرکت کرد و محصول سازمان سینمایی سوره است. در این مقاله از پلازا با معرفی فیلم سینمایی ناتور دشت همراه شما هستیم.
فهرست مطالب:
تاریخ اکران فیلم سینمایی ناتور دشت
ژانر فیلم ناتور دشت درام، اجتماعی، مهیج است. این اثر در تاریخ 17 بهمن 1403 در جشنواره فیلم فجر اکران شد.
داستان فیلم ناتور دشت
خلاصه فیلم سینمایی ناتور دشت درباره مردی به نام احمد پیران است که در یک روستا زندگی میکند و قصد دارد بخاطر تماشای کشتی پسرش به شهر برود. اما با گم شدن دختر کوچک یکی از اهالی، پیران کل روستا و روستای مجاور را گرد هم میآورد تا دخترک را پیدا کنند. غافل از اینکه فردی که از قضا پیران به او اعتماد دارد، در این قضیه دخیل است.
بازیگران فیلم ناتور دشت
در این بخش با معرفی هنرپیشگان این اثر همراه شما هستیم. ابتدا مروری بر بیوگرافی بازیگران اصلی داریم و سپس سایر هنرپیشگان را معرفی میکنیم.
هادی حجازی فر
هادی حجازیفر بازیگر و کارگردان اهل ایران متولد 31 خرداد 1355 است. او در رشته نمایش عروسکی مدرک کارشناسی گرفت و نخست با تئاتر پرزنت و فیلم مزرعه پدری در سال 1384 وارد دنیای بازیگری شد. این هنرپیشه به واسطه فیلم ایستاده در غبار به شهرت رسید. آقای حجازیفر تا کنون برای فیلم موقعیت مهدی برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردان فیلم اول و نامزد سیمرغ بلورین بهترین کارگردان شده است. همچنین این بازیگر برای بازی در فیلم ماجرای نیمروز نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل شده است. سریالهای پوست شیر و داریوش از جمله آثار برجسته وی هستند.
میرسعید مولویان
میرسعید مولویان بازیگر اهل ایران متولد 6 تیر 1368 است. او بازیگری را از سال 1381 با تئاتر شروع کرد تا اینکه در سال 1395 در فیلم کافه کا بازی کرد و با فیلم تومان رسما وارد دنیای بازیگری شد. این هنرپیشه برای بازی در فیلم تومان نامزدی سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد را کسب کرد. شهرت آقای مولویان به بازی در سریال خاتون برمیگردد که در آن نقش رضا فخار بازی میکرد و به شهرت رسید. فیلم جنگل پرتقال اثر بعدی این بازیگر بود که برای آن باری دیگر نامزد سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. سریال آبان اثر شاخص بعدی وی است. میرسعید مولویان برای بازی در فیلم ناتور دشت نامزد جایزه بهترین بازیگر مکمل مرد در جشنواره فیلم فجر شد.
شبنم قربانی
شبنم قربانی بازیگر ایرانی در 19 تیر ماه 1368 چشم به جهان گشود. او از 28 سالگی در تئاتر شرکت کرد و سپس سال 1395 وارد موسسه کارنامه شد. نخستین تجربه بازیگری خانم قربانی سریال لحظه گرگ و میش و سپس در فیلم اولین برف نیز نقشآفرینی کرد. این هنرپیشه با سریالهای عشق کوفی و طوبی به شهرت زیادی رسید. وی همچنین با فیلم مجنون توانست برنده سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل زن شود.
علی مصفا
علی مصفا بازیگر و فیلمساز اهل کشور ایران متولد 11 آذر 1345 است. او فرزند دوتن از مفاخر ادبی کشور مظاهر مصفا و امیربانو کریمی است. این هنرپیشه از سال 1371 با فیلم امید وارد سینما شد و با فیلم پری به شهرت رسید. او تا کنون 5 بار نامزد جایزه سیمرغ جشنواره فیلم فجر شده است و از میان آنها توانست برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (پری)، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه اقتباسی (پله آخر)، نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (لیلا و پارتی) و برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد (آسمان محبوب) شود. وی همچنین سه فیلم بلند به نامهای سیمای زنی در دوردست، پله آخر و نبودن نیز در کارنامه هنری خود دارد.
سعید آقاخانی
سعید آقاخانی بازیگر و کارگردان ایرانی در 4 اسفند 1350 چشم به جهان گشود. این هنرپیشه از سال 1371 وارد دنیای بازیگری شد و با سریالهای پرواز ۵۷ و ساعت خوش توانست به شهرت برسد. این هنرپیشه تا کنون برنده سیمرغ بلورین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم خداحافظی طولانی و نامزد سیمرع بلورین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم کامیون در جشنواره فیلم فجر شد. فیلمهای بعدازظهر سگی سگی، آباجان، بنفشه آفریقایی، رحمان ۱۴۰۰ و خون شد از جمله آثار شاخص وی در سینما هستند. او همچنین سریالهایی همچون نقطه سر خط، دزد و پلیس، سری نون خ و رازبقا را کارگردانی کرده است.
سایر هنرپیشه های فیلم ناتور دشت عبارتند از:
- علی صالحی
- بابک کریمی
- امیر دژاکام
- اردشیر رستمی
- حسین شریفی
- ترنم کرمانیان
- ارغوان عزیزی
نقد فیلم ناتور دشت
ناتور دشت (نگهبان دشت) در واقع نام خود را از روی کتاب معروف جی دی سلینجر اقتباس کرده است. البته داستان فیلم هیچ ربطی به کتاب ندارد و دقیقا نمیدانیم آقای خردمندان این نام را انتخاب کرده است. همچنین باید بگوییم فیلم اقتباسی از یک داستان حقیقی است که در سال 1403 اتفاق افتاد. این اثر نامزد عناوین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (میرسعید مولویان)، بهترین طراحی صحنه، بهترین فیلم از نگاه ملی و برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در جشنواره فجر شد.
بخواهیم منصفانه نگاه کنیم، ناتور دشت یکی از برترین عناوین جشنواره فجر 1403 بود. در حقیقت بین فیلمهای سرگردان جشنواره، این اثر دقیقا میدانست چه میخواهد و یک پایان بندی معقول داشت. آقای خردمندان پیچیدگی خوبی به فیلم داده بود و همچنین این اثر به لحاظ درگیر کردن و همراه کردن مخاطب خوب عمل کرد. البته یکی از موارد اصلی این فیلم کش دادن بیشتر از حد پازلهای داستان بود. در حقیقت کارگردان اطلاعات بسیار کمی تا دو سوم فیلم در اختیار مخاطب میگذاشت که باعث میشد کشدار به نظر بیاید.
درباره بازیگران نیز باید بگوییم که هادی حجازیفر اگرچه نقشآفرینی بدون ایرادی داشت اما گویی این نقشآفرینی تکرار کاراکترهای پیشین وی بودند. اما میرسعید مولویان، علی مصفا و البته سعید آقاخانی نقشآفرینیهای چشمگیر و موفقی داشتند. همچنین از نکات مثبت دیگر فیلم باید به موسیقی آن اشاره کنیم.
در مجموع نمرات فیلم سینمایی ناتور دشت خوب بودند و مخاطب با فیلم ارتباط خوبی برقرار کرد. تنها نقطه تعجببرانگیز این بود که چرا این فیلم حداقل نامزد جوایز بهتری نبوده است. البته این مسئله سازندگان را نیز رنجاند و از بیمهری هیئت داوران ناراحت بودند.
سخن نهایی
در این مقاله با معرفی و بررسی فیلم ایرانی ناتور دشت همراه شما بودیم. این اثر به کارگردانی و نویسندگی محمدرضا خردمندان ساخته شد و توانست مورد توجه قرار گیرد. آیا شما این فیلم را تماشا کردهاید؟ نقاط قوت و ضعف آن چه بود؟ لطفا نظرات خود را با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.
![](https://www.plaza.ir/wp-content/themes/plazamagV2/public/image/spacer.png)