فیلم گوزن های اتوبان یکی از فیلمهای اکران شده در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به کارگردانی ابوالفضل صفاری بود که با توجهات گستردهای روبهرو شد. در این مطلب قصد داریم تا با شرح جزئیات فیلم همراه شما شویم.
ابوالفضل صفاری کارگردان، فیلمنامهنویس و بازیگر اهل ایران است که در سال 1386 با فیلمنامهنویسی و کارگردانی فیلم انتهای زمین کار خود را شروع کرد. این هنرپیشه سپس کارگردانی و نویسندگی از تهران تا بهشت و یک کامیون غروب را برعهده گرفت. این هنرمند در سال 1398 با فیلم روز صفر بازیگری را نیز تجربه کرد. آقای صفاری سابقه تهیهکنندگی و سرمایهگذاری در فیلم نیز دارد. اکنون قرار است که به سراغ معرفی جدیدترین اثر وی برویم.
فیلم گوزنهای اتوبان به کارگردانی، نویسندگی و تهییهکنندگی ابوالفضل صفاری در سال 1403 ساخته شد. باقر سروش فیلمنامهنویس این اثر است و فیلم توسط شرکت لینکیپر تولید شد. این فیلم محصول دو کشور ایران و آلمان است و چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شرکت کرد. در این مقاله پلازا با معرفی فیلم سینمایی گوزن های اتوبان همراه شما هستیم.
فهرست مطالب:
تاریخ اکران فیلم سینمایی گوزن های اتوبا
ژانر فیلم گوزن های اتوبان درام و اجتماعی است. این اثر در جشنواره فجر 1403 اکران شد. هنوز سازندگان درباره اینکه فیلم چه زمانی اکران عمومی خواهد شد، خبری منتشر نکردهاند.
داستان فیلم گوزن های اتوبان
خلاصه فیلم سینمایی گوزن های اتوبان درباره راننده یک پیک موتوری به اسم عابس است. او در حال راندن موتور خود خیلی اتفاقی به دنبال ماشین یک بلاگر معروف، در حالی که او روی لایو قرار دارد، میافتد. تمام لحظات این تعقیب و گریز بر روی لایو ضبط میشود و باعث میشود تا به سرعت وایرال شود.
بازیگران فیلم گوزن های اتوبان
این فیلم اثر پربازیگری است و در ادامه با معرفی هنرپیشگان آن همراه شما هستیم.
الناز شاکردوست
الناز شاکردوست بازیگر اهل کشور ایران متولد 7 تیر سال 1363 است. او بازیگری را از تئاتر شروع کرد و با فیلم اینجا… آخر دنیا توانست به سینما ورود پیدا کند. در سال 1386 خانم شاکردوست بخاطر بازی در فیلم باد در علفزار میپیچد توانست نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم فجر شود. این بازیگر برای فیلم مبارک جایزه بهترین بازیگر زن جشن حافظ و برای فیلم شبی که ماه کامل شد توانست برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن شود. فیلم ابلق نیز برای این هنرپیشه یک نامزدی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن به ارمغان آورد. او یکی از زیباترین بازیگران زن ایرانی است که در فیلمهای خدا نزدیک است، اتوبوس شب، کیش و مات، اسب سفید پادشاه، خفهگی، مطرب، تی تی و بیبدن نقشآفرینیهای تحسین شده داشته است.
نوید پورفرج
نوید پورفرج یکی از بازیگران مرد اهل ایران است که در 2 اردیبهشت 1367 چشم به جهان گشود. او بازیگری را با دورههای بازیگری زندهیاد امین تارخ و سپس هومن سیدی شروع کرد تا اینکه سال 1391 نقش کوتاهی در سریال مادرانه ایفا کرد. فیلم سینمایی مغزهای کوچک زنگ زده اولین ورود او به سینما بود که برای وی نامزدی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به ارمغان آورد. او سپس برای فیلم مغز استخوان نیز نامزد همین جایزه شد و فیلم زاوالا برای او یک نامزدی دیگر سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر در بر داشت. آقای فرجپور یکی از بهترین بازیگران مرد ایرانی جوان است که سرانجام برای ایفای نقش در گوزنهای اتوبان برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فجر شد.
صدف اسپهبدی
صدف اسپهبدی یکی از بازیگران جوان زن اهل ایران است که در 15 بهمن 1372 به دنیا آمد. این هنرپیشه فعالیت خود را از سال 1396 با فیلم کوتاهی به اسم راحانا شروع کرد و توانست نقش کوتاهی در فیلم لاتاری داشته باشد. وی سپس در سال 1400 با فیلم علفزار چنان خوش درخشید که توانست برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن شود. فیلم هتل، فیلم هفتاد سی، سریالهای دلدار و بازنده از جمله دیگر آثار برجسته این هنرپیشه از بازیگران دهه هفتادی هستند.
سامان صفاری
سامان صفاری بازیگر ایرانی در 30 شهریور 1366 متولد شد. او بازیگری را با فیلم کوتاه قیلوله از سال 1389 شروع کرد. سپس با سریال سقوط آزاد وارد تلویزیون شد و با نقش امیر در سریال دلدادگان به شهرت زیادی رسید. او چندین فعالیت در سینما انجام داده که مهمترین آن فیلم شیار 143 است.
بهنوش بختیاری
بهنوش بختیاری بازیگر ایرانی در 29 اردیبهشت 1354 به دنیا آمد. او بازیگری را از سال 1375 با سریال هوای تازه شروع کرد و بعد از آن با فیلم پشت دیوار شب وارد سینما شد. این هنرپیشه در سال 1382 با نقش ژینوس در سریال خانه به دوش توانست توجهها را به خود جلب کند. سپس در سریالهای کمدی شبهای برره، باغ مظفر و چارخونه حضور پیدا کرد. او یکی از مطرحترین بازیگران زن کمدی در سینما و تلویزیون از دهه 80 تا اواسط دهه 90 بود. خانم بختیاری در سال 1394 با فیلم من توانست نامزد دریافت جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن جشنواره فیلم فجر شود.
پیمان قاسم خانی
پیمان قاسم خانی فیلمنامهنویس، کارگردان و بازیگر اهل ایران در 30 دی 1345 چشم به جهان گشود. او در کلاسهای بازیگری بهرام بیضایی شرکت کرد و از دهه هفتاد توانست با نوشتن فیلمنامههای من زمین را دوست دارم، نان، عشق و موتور هزار و دختری با کفشهای کتانی دیده شود. پیمان قاسم خانی با همکاری با مهران مدیری و نوشتن سناریوی سریال پاورچین او را تبدیل به یکی از قویترین فیلمنامهنویسان طنز ایرانی کرد. وی تجربه کار بازیگری نیز دارد و فیلم سن پطرزبورگ و سریال بازنده از جمله موردتوجهترین نقشآفرینیهای او هستند. پیمان قاسم خانی به ترتیب برای فیلمهای مارمولک و طبقه هساث توانست برنده و نامزد سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر شود. او برای بازی در فیلم گوزنهای اتوبان نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل مرد شد.
سایر هنرپیشه های فیلم گوزن های اتوبان عبارتند از:
- ندا حسینی
- مریم شاهولی
- نسیم اسدپور
- امیر مقیمی
- رز ایزدی
- مسعود خانی
- امیرعلی بیابانکی
- تینا اسدی
- محمود کیان
- مونا سعیدیپور
- پرستو ایران
- نازنین هاشمی
- بهنام داوری
- احد شاملو
- رضا فرجی
- علیرضا گلناری
- بهنام عمو خلیلی
- محمد خوشحساب
- مسعود جهانشاهی
- الینا رضایی
- آناهیتا راستانی
نقد فیلم گوزن های اتوبان
گوزنهای اتوبان فیلم مطرحی در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شد و توانست در هشت عنوان نامزد سیمرغ شود. همچنین فیلم برنده سیمرغ بلورین بهترین صدا و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. فیلم ایده خوبی دارد. در حقیقت به سراغ پشت پرده فضای مجازی رفته است و عواقب غرق شدن در آن را بررسی میکند. فیلم تا حدود دقیقههای 45 قابل قبول و جالب پیش میرود اما از این دقیقه به بعد ضعفهای فیلمنامه کاملا مشهود میشود. موضوع این است که چرا این روزها فیلمسازان تمرکز بیشتر خود را روی بازیگران میگذارند و باورپذیری فیلم را مبنا قرار نمیدهند. همیشه که قرار نیست ایده خوب صرفا موفق شود، پس تکلیف آغاز، روند و پایان فیلم چه میشود؟
از آشکارترین ضعفهای فیلمنامه، پایانبندی گنگ آن است که چند سالی میشود گریبانگیر فیلم های ایرانی شده است. در حقیقت گویا اکثر فیلمسازان دوست دارند با آب بستن به فیلم یک پایان سر سری به آن ببخشند و یک پند اخلاقی نیز این میان برای مخاطب به جا بگذارند. به علاوه پردازش شخصیتها نیز چنگی به دل نمیزند. از پتانسیل بازیگران زن (شاکردوست و اسپهبدی) که عملا استفاده نمیشود. در این میان پورفرج و قاسم خانی نقشآفرینیهای خوبی دارند که متاسفانه شخصیتهای آنها نیز بلاتکلیف است.
برخی از منتقدان سینمایی از اینکه این فیلم نامزد هشت عنوان جشنواره شده تعجب کرده بودند. در حقیقت باید بگوییم چه بلایی به سر سینما آمده که با وجود بازیگران و ایدههای خوب فیلمها چندان قدرتی ندارند و به نوعی مانا نمیشوند.
در نهایت فیلم گوزنهای اتوبان را باید اثری متوسط بخوانیم که دیدن آن خالی از لطف نیست اما انتظارات خود را باید برای تماشای آن کم کنید. همچنین فیلم الفاظ نامناسبی دارد و مناسب بزرگسالان است.
سخن نهایی
این بررسی فیلم ایرانی گوزن های اتوبان بود که مقالهای که آن را مطالعه کردید برای شما انجام دادیم. این اثر یکی از مطرحترین و پربازیگرترین فیلم های جشنواره فیلم فجر 1403 بود و به نسبت فیلمهای قبلی ابوالفضل صفاری خوشساختتر محسوب میشود. آیا شما این فیلم را تماشا کردهاید؟ چه توصیهای برای افرادی که قصد تماشای آن را دارند، دارید؟ لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.
![](https://www.plaza.ir/wp-content/themes/plazamagV2/public/image/spacer.png)