رزومه های کاری شما معمولا نشان دهنده موقعیتهای کاری است که در آنها مشغول بودهاید. محققان معتقدند که رزومههای کاری از یک زاویه میتوانند به خودشناسی شما کمک کرده و اسراری را از خودتان برای شما بازگو کنند.
وقتی صحبت از رزومه کاری به میان میآید، شما ممکن است تصور کنید تنها کاربردی که یک رزومه کاری دارد، آماده کردن آن برای ارائه به سازمان یا شرکتی است که می خواهید در آن استخدام شوید. ولی اشتباه نکنید، شما با کمک رزومه کاریتان می توانید خودتان را بیشتر بشناسید. می توانید متوجه بشوید واقعا در زندگی تان دارید چه کار می کنید و به چه سمتی در حرکت هستید؟
بخشی از داستان زندگی شما در رزومه کاریتان در قالب تیترها و عناوین شغلی دسته بندی شده و سیر فعالیت شغلی شما را نشان میدهد. با رزومه کاریتان می توانید متوجه نکات خیلی مهمی در مورد خودتان بشوید.
وقتی به رزومه تان نگاه می کنید می توانید نقاط اوج و فرودتان را به دقت ببینید. آیا در مسیر و داستان زندگی تان در حال رشد و شکوفایی بوده اید؟ آیا مسیر نزولی را طی کرده اید؟ از چه نقطه ای به چه نقطه ای رسیدهاید؟ چه توانمندی هایی به شما اضافه شده و نقاط ضعف و مشکل شما در مسیر شغلی تان چه بوده است؟
داستان شغل شما و فعالیتهای حرفهای تان بخشی از زندگی شما را تشکیل میدهد. ببیند این داستان را دوست دارید؟ آیا این داستان به سمت خوبی حرکت میکند؟ آیا شما به عنوان قهرمان این داستان توانستهاید نقش خودتان را به خوبی ایفا کنید؟ و در نهایت با مشاهده رزومه کاریتان می توانید حدس بزنید که آخر داستان به کجا ختم خواهد شد.
در رزومه خود به سه موضوع اصلی و مهم دقت کنید: ۱- مهارت ها، ۲- اندازهها، ۳- دامنه عملکرد.
۱- مهارت ها
رزومه شما به خوبی نشان میدهد که چه مهارتهایی دارید. آیا پیشرفت معناداری در مهارت آموزی داشته اید؟ آیا از زمان و عمر خودتان برای مهارت آموزی استفاده کردهاید یا اینکه شبیه به یک ابزار مکانیکی کار مشخصی را بدون اینکه مهارتی بیاموزید هر روز تکرار کرده اید؟
این قسمت در رزومه شما به خوبی نشان می دهد که چند مرده حلاج بودهاید و به چه سمتی می روید و در نهایت آخر داستان چه خواهید شد. در هر کاری که انجام می دهیم همیشه جای بهبود و بهتر شدن اوضاع هست. در رزومه تان می توانید خودتان را در آینه اتفاقات و وقایع تغییرات شغلی به خوبی مشاهده کنید. مثلا کجای کار گیر کردید و به جای مهارت آموزی جا خالی دادید؟ کجا قرار بود رشد کنید اما با تنبلی مانع رشد خودتان شدید؟ کجای داستان شغلی تان نخواستید در مسیر پیشرفت قرار بگیرید؟ و برعکس کدام نقاط در رزومه شما نشان می دهد با عزمی جزم تمام تلاش خود را به انجام رساندید و کمر همت بستید تا تغییری جدی در وضعیت زندگی تان بدهید.
۲- اندازه ها
مقیاس ها و اندازه ها در رزومه شما مهم هستند. مقیاس پیشرفت شما چقدر بوده است؟ از کجا به کجا رسیدید؟ آیا حرکت شما لاک پشتی بوده یا همچون اسبی دونده در مسیر شغلی تان حرکت کرده اید؟ مقیاس ها نشان می دهند که شما برای کار و توانمندی خودتان چقدر ارزش قایل بودهاید؟ حقوق شما چقدر بوده و در چه سطحی کار کردهاید؟ آیا یک فرد اجرایی و معمولی در مجموعه هستید یا جزو مدیران بودهاید؟ اندازه ها و مقیاس ها می توانند تصویر خوبی از وضعیت شما به خودتان نشان بدهند.
۳- دامنه عملکرد
برخی افراد دائما شغل خود را تغییر می دهند. بعضی افراد در همان شغلی که دارند توانمندی خود را افزایش می دهند. شما جزو کدام دسته هستید؟ مهارت کم با تغییرات شغلی زیاد یا مهارت های مکمل برای یک حوزه کاری مشخص؟
با کمک رزومه کاری تان می توانید موارد و نکات خیلی مهمی را در مورد شخصیت خودتان متوجه بشوید. می توانید بفهمید فردی دارای هدف، آرمان و رویا هستید یا فردی که باد و جریان های زندگی، وی را هر روز با خودش به سمتی می برد؟
می توانید بفهمید عمرتان را دارید به هدر می دهید یا در مسیر پیشرفت قرار دارید؟ به سراغ رزومه تان بروید و با نگاهی جدید به خودتان و وضعیتی که در آن هستید، همه چیز را با دقت مشاهده کنید. هیچ وقت برای تغییر کردن دیر نیست. پس اگر می بینید داستان زندگی شما در رزومه کاری تان، آن چیزی نیست که بخواهید قهرمان آن باشید، هر چه سریع تر دست به کار شوید.